Haberler

Niğde'de Meyve Üreticileri Külleme ve Karaleke Hastalığına Karşı İlaçlama Yapmaları Konusunda Uyarıldı

Güncelleme:

Niğde'de meyve üreticileri, külleme ve karaleke hastalığına karşı ilaçlama yapmaları konusunda uyarıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yağışlar nedeniyle meyve ağaçlarında külleme hastalığı enfeksiyonunun oluştuğu belirtildi. Üreticilere, ruhsatlı ilaçlarla ilaçlama yapmaları gerektiği ve ilaç seçiminde sistemik etkili ilaçların tercih edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Niğde'de meyve üreticileri külleme ve karaleke hastalığına karşı ilaçlama yapmaları konusunda uyarıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde görülen yağış nedeniyle meyve ağaçlarında külleme hastalığı enfeksiyonunun oluştuğunu belirtildi.

Son 10 gün içerisinde ilaçlama yapmayan üreticilerin ruhsatlı ilaçlarla ilaçlama yapmaları gerektiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlaç seçimi yaparken yağışların birkaç gün daha devam edeceği düşünülerek sistemik etkili ilaçlar tercih edilmesi gerekmektedir. Zirai ilaçlar reçete ettirilerek alınması gerekir. Ayrıca külleme sıkıntısı olan bahçelerde küllemeyi de kontrol eden karaleke ilaçları tercih edilmelidir. İlaçlamalar, rüzgarsız hava şartlarında sabah erken veya akşam serinliğinde yapılmalıdır. İlaçlama yaparken bölgedeki arıcılar mutlaka uyarılmalıdır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Niğde Ekonomi Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title