Haberler

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 4 önemli atama! İşte Mehmet Şimşek'in A takımı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 17 bakanlığa 68 bakan yardımcısı atandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talebi üzerine Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik ve Zekeriya Kaya Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı yapıldı. Bu isimlerin Şimşek ile önceki dönemlerde birebir çalıştığı öğrenildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre bakanların yardımcıları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı olarak yeniden kabineye dönen Mehmet Şimşek'in yardımcılarının kim olacağı da merak konusuydu. Ekonomide dümene geçen Şimşek'in talebiyle, daha önce birlikte çalıştığı Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik ve Zekeriya Kaya bakan yardımcıları oldu.

BAKAN YARDIMCISI ATAMALARINA ÖNEM VERDİĞİ BİLİNİYOR

Şimşek'in bakanlığının görev alanındaki tüm faaliyetleri bakan yardımcılarının koordinasyonuyla yürütmek istediği, bu nedenle bakan yardımcısı atamalarına önem verdiği biliniyordu.

BAKAN YARDIMCILARININ BİLİNMEYENLERİ

  • Bakan Şimşek'in yardımcılığına atanan Abdullah Erdem Cantimur 2002-2007 yılları arasında milletvekilliği, 2012-2015 yılları arasında da Maliye Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 4 önemli atama! İşte Mehmet Şimşek'in A takımıAbdullah Erdem Cantimur

  • Bir diğer yardımcı İsmail İlhan Hatipoğlu, 1989-2019 yılları arasında gelirler kontrolörlüğü, gelir idaresi başkan yardımcılığı ve son olarak da iç denetim koordinasyon kurulu başkanlığı olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda çeşitli görevler üstlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 4 önemli atama! İşte Mehmet Şimşek'in A takımıİsmail İlhan Hatipoğlu

  • 2016- 2018 yılları arasında Hazine müsteşarlığı yapan Osman Çelik ise 2015-2016 tarihinde Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürlüğü görevini üstlenmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 4 önemli atama! İşte Mehmet Şimşek'in A takımıOsman Çelik

  • Gelir İdaresi Başkanlığı'nda daire başkanlığı görevinden bulunan Zekeriya Kaya ise Mayıs 2017'den itibaren TCMB denetleme kurulu üyeliğini yürütüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 4 önemli atama! İşte Mehmet Şimşek'in A takımıZekeriya Kaya

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Abdullah Erdem Cantimur Abdullah Erdem Zekeriya Kaya Mehmet Şimşek İsmail İlhan Maliye Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (5)

Gokhan selçuk:

17 bakan zaten yeteri kadar yük. Bide bunlara 68 yardımcı her birine makam aracı maaş sekreter koruma hizmetli daire ve bunların hepsi devlet tarafından karşılanıyor. Ortalama 1 yardımcıya 10 kişi desek 680 de personel lazım maliyete bak be. Devletin malı harbi deniz...

83
26
yanıtYanıtla
Klm :

Basit pratik hesaplama Onlara brokrat makam aracı şöförü var bir ilçe MİLLİ EĞİTİM MÜSÜRÜNÜN BİLE ARACI ŞÖFÖRÜ VAR.Türkiye Malı Derya Deniz Sanırım batarken Büyük varalım diyorlar

yanıt0
yanıt0
Barış Yeşildağ:

Mahşerin 4 atlısını beklerken emekliliğe merdiven dayamış yorgun yılgın bitkin adamlar çıka geldi, tecrübeli olabilirler ama dinamik ve istekli heyecanlı orta genç yaş istiyoruz bunlar danışmanlık yapmalı onlara

56
47
yanıtYanıtla
Levent:

Zamanın da Nebati de maliye bakan yardımcısıydı.

35
9
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Önceki kadro ile çalışmak , vay başıma gelen

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title