Haberler

Gaziantep'in iki aylık ihracatı 1,6 milyar doları aştı

Güncelleme:

Gaziantep'ten, yılın ilk iki ayında 1 milyar 627 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Gaziantep'ten, yılın ilk iki ayında 1 milyar 627 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Gaziantep Ticaret Odasından (GTO) yapılan açıklamaya göre, başarılı performansıyla en fazla ihracat gerçekleştiren 5'inci il unvanını koruyan Gaziantep'in şubat ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,5 arttı.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, kentin her geçen gün ihracat performansını artırdığını belirterek, bu performansın mimarı ihracatçıları ve iş insanlarını tebrik etti.

Gaziantep'in hiçbir zorlu ortamda bahane üretmeden işine odaklandığını ve çözüm üretmeye çalıştığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"2022 yılının ocak ayında 723 milyon 767 bin dolar ihracat gerçekleştirilirken, şubat ayında ise 904 milyon 124 bin dolar ihracat yapıldı. Gaziantep, yılın ilk iki ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiş oldu. Bu performansı sürdürerek, en fazla ihracat yapan iller arasında 4'üncü sıraya da yerleşeceğiz.

Suriye savaşı, mülteci krizi, yüz yılda bir görülen salgın derken şimdi de Ukrayna-Rusya savaşını konuşur olduk. Her ne olursa olsun bu tarz kriz ortamlarına hazır olmak ve geleceğe yönelik adımlar atmak da her birimizin sorumluluğu. Bu noktada da alternatif pazarlar, yeni pazarlar, yeni tedarik ve ihracat rotaları kritik öneme sahip. Çok uzun süredir bunu dile getiriyor ve bu yönde çalışma ve projelere imza atarak üyelerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Ukrayna-Rusya savaşında yaşanan ve etkisi artması muhtemel tarım ve gıda ürünleri sorunu en yakın örneğimiz. İhracat ve ithalat noktasında pazar çeşitliliğimizi gerek ülke gerekse şehir olarak mutlak suretle artırmak, riski bölmek zorundayız. "

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Gaziantep Türkiye İhracat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title