Haberler

Doların Yükselişi Ekonomiler İçin Ne Anlama Geliyor?

Güncelleme:

Dolar, ABD ekonomisindeki canlanmayla birlikte küresel para birimleri karşısında değerleniyor. Peki dolardaki yükseliş başta ABD olmak üzere dünya için ne anlama geliyor?

New York Times gazetesindeki bir yorumda, dolardaki yükselişin küresel ekonomi için ne anlama geldiği değerlendirildi.

Yazıda ABD'de ihracat ve ithalatçılar için dolardaki yükselişin farklı anlamlara gelebileceğine işaret edildi.

ABD'Lİ SANAYİCİ İÇİN DURUM KÖTÜ

Dolardaki yükseliş, ABD'de arabalarını ithal benzinle doldurup, ithal gıdalar tüketenler için iyi bir gelişme olduğu ancak Airbus'a karşı Boeing, Siemens'e karşı General Electric ya da Mercedes-Benz'e karşı Cadillac üretenler için bunun korkunç bir gelişme olduğuna işaret edildi.

MERKEZ BANKALARI ROTAYI ÇİZECEK

Yazıda dolar ve Euro'daki hareketin hem ABD Merkez Bankası Fed hem de Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) önümüzdeki dönemde atacağı adımlarla şekilleneceğine de işaret edildi.

Fed, 2009 krizinden bu yana ABD ekonomisine sağladığı tahvil alımı desteğini gelecek ay itibariyle geri çekmeye başlayacak. AMB ise Avrupa'daki ekonomik iyileşmenin yavaşlığı ve deflasyon riskine dair endişeler nedeniyle tahvil alımlarına başlayacak. Önümüzdeki dönemde merkez bankalarından gelecek hareketlerin doların yükselişinde önemli rol oynayacağına dikkat çekildi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

General Electric Siemens Boeing Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title