Haberler

Dış Ticaret Endeksleri

İhracat birim değer endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 7,5, ithalat birim değer endeksi de yüzde 13,2 azaldı.

İhracat birim değer endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 7,5, ithalat birim değer endeksi de yüzde 13,2 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.

Buna göre, şubatta ihracat birim değer endeksi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,5 azaldı. Endeks aynı dönemde gıda, içecek ve tütünde yüzde 6,9 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 4,7, yakıtlarda yüzde 42 ve imalat (gıda, içecek, tütün hariç) sanayisinde yüzde 8,2 azaldı.

İthalat birim değer endeksi

İthalat birim değer endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 13,2 düştü. Endeks, söz konusu dönemde gıda, içecek ve tütünde yüzde 7,1, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 16, yakıtlarda yüzde 30,9 ve imalat (gıda, içecek, tütün hariç) sanayisinde yüzde 6,6 azalış gösterdi.

Miktar endeksleri

İhracat miktar endeksi de şubatta yıllık bazda yüzde 1,5 arttı. Endeks, gıda, içecek ve tütünde yüzde 13,4, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 8,1, imalat (gıda, içecek, tütün hariç) sanayisinde yüzde 5,9 azaldı, yakıtlarda ise yüzde 4,8 arttı.

İthalat miktar endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 arttı. Endeks, gıda, içecek ve tütünde yüzde 26,9, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 16,5, yakıtlarda yüzde 11,6 ve imalat (gıda, içecek, tütün hariç) sanayinde yüzde 4,2 artış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre, ocak ayında 138,1 olan ihracat miktar endeksi yüzde 1,7 azalarak, şubatta 135,7 oldu. Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ise 2014 şubat ayında 125,6 olan ihracat miktar endeksi yüzde 1,5 artarak 2015 şubat ayında 127,5'e yükseldi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre, ocakta 123,5 olan ithalat miktar endeksi, yüzde 2,4 artarak, şubatta 126,5 oldu. Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ise geçen sene şubat ayında 106,9 olan ithalat miktar endeksi yüzde 7 artarak 114,3 oldu.

İhracat birim değer endeksinin ithalat birim değer endeksine bölünmesiyle hesaplanan ve Şubat 2014'te 98,8 olarak elde edilen dış ticaret haddi, Şubat 2015'te 105,2 olarak hesaplandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Ekonomi Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title