Haberler

Edirne Sokakta Bulduğu Kargasıyla Dost Oldu, Metal Müzik Dinliyor

Edirne'de ev hanımı olan Ayşe Yeşilyurt, kedilere yem olmak üzereyken kurtardığını söylediği kargayı evine alıp 5 ayda evcilleştirdi.

Edirne'de ev hanımı olan Ayşe Yeşilyurt, kedilere yem olmak üzereyken kurtardığını söylediği kargayı evine alıp 5 ayda evcilleştirdi. Günlük bakımını sağlayıp yemeğini verdiği kargayla metal müzik dinleyen Yeşilyurt, "Müzik dinlemeyi çok seviyor. Daha çok metal müzik seviyor. Şimdi ona kafa sallamayı öğretiyorum" dedi.

Edirne'nin Kaleiçi semtinde oturan Ayşe Yeşilyurt, 4 ay önce parkta kedilerin saldırdığı kargayı kurtardı. Yaralarını tedavi ettirmek amacıyla kargayı evine getiren Yeşilyurt, kısa bir sürede evcilleştirip adını da 'Pertev' koyduğunu söyledi. Kargayı göğsünde uyuttuğunu ve metal müzikler dinlettiğini anlatan Yeşilyurt'un kargayla dostluğunu görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

"2.5 SAATTE BİR YEMEK İSTİYOR"

Geçen Nisan ayında market dönüşü parkta kedilerin kargaya saldırdığını anlatan Ayşe Yeşilyurt, "Bir market dönüşü parkın önünde kedilerin elinden kurtardık Pertev'i. Yarım saat kadar bekledik. Anneleri gelip alır diye. Anneleri gelmeyince biz de aldık eve getirdik. Hava biraz serin olduğu için evde baktık. Sonra biraz büyüyünce bahçede kendisi özgür dolaşıyor. Ona Pertev ismini verdik. Bu kadar yakın olmasını sevgiyle emekle başardık. İlk zamanlarda gıdalarını pipetle verdik. Göğsümde uyuttum. Hala korkuyor sanırım. Caddede yürürken dahi göğsümde oluyor, inmiyor. Sabah 06.30'da uyanıyor. Gaklayarak beni çağırıyor. Karnını doyuruyorum. Sonra tekrar yemek istiyor. 2.5 saatte bir yemek yiyor. Acıkınca çağırıyor. Genelde salam, mısır, makarna yiyor. Arpa şehriyeyi çok seviyor. Ufakken kaşar peynirini çok seviyordu. Artık yemiyor" dedi.

METAL MÜZİK DİNLETİYOR

Evcilleştirdiği karga ile metal müzikler dinlediklerini ve uçabildiği zaman salmak istediğini kaydeden Yeşilyurt şunları söyledi:

"Küçük olduğu için henüz uçamıyor. Müzik dinlemeyi çok seviyor. Daha çok metal müzik seviyor. Şimdi ona kafa sallamayı öğretiyorum. Headbang (kafa sallama) yapacak yakında. Çok arkadaşım olmadığı için bütün günüm onunla. Bahçede toprak kazıyoruz ona tırtıl buluyoruz. Uyuyorum o üzerime gelip kulağımı, küpelerimi çekiyor. Bir bakıyorum iş yaparken yanıma geliyor. Şuan da uçamıyor. Kışa doğru kanatları büyüyecek herhalde uçar"

Evinin bahçesinde baktığı kargayla iyi dost olduklarını anlatan Ayşe Yeşilyurt, kargasının uçup özgürlüğüne kavuşmasını istediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşilyurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title