Haberler

DYP'li Kadınlar Toplantısı

Doğru Yol Partisi (DYP) Merkez Karar Kurulu ve Tarım Komisyonu Üyesi Silvan İlçe Başkanı Suna Kepolu, DYP'li Kadınlar ile Bir Araya Gelerek Siyaset ve Kadın Haklarını Konuştu. Suna Kepolu, Silvan İlçesi ve Bölgelerinde Yaşayan Kadınların Siyaset ve İş Hayatında Daha Aktif Olmalarını İstedi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Merkez Karar Kurulu ve Tarım Komisyonu Üyesi Silvan İlçe Başkanı Suna Kepolu, DYP'li kadınlar ile bir araya gelerek siyaset ve kadın haklarını konuştu. Suna Kepolu, Silvan ilçesi ve bölgelerinde yaşayan kadınların siyaset ve iş hayatında daha aktif olmalarını istedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Alakum köyünde Suna Kepolu'na ait köşke gelen DYP'li 100 kadın, bölge kadınının sesini duyurması konusunda Kepolu'na destek vereceklerini söyledi. Kadınların sorunlarını dinleyip fikir alış verişinde bulunan DYP Merkez Karar Kurulu Üyesi ve Tarım Komisyonu Üyesi Silvan İlçe Başkanı Suna Kepolu, yaptığı konuşmada, bölge kadınının siyaset ve iş dünyasında lider olması gerektiğini söyledi. Kadınların hem siyasi alan hem de iş dünyasında aktif rol almaları için el ele

vermeleri gerektiğini anlatan

Kepolu, şöyle konuştu: "Bölgede yaşayan kadınlar ile İstanbul ya da büyük kentlerde yaşayan kadınların yaşam biçimleri bir değil. Büyük şehirlerde yaşayan kadınlar rahat bir yaşam tarzı sürdürürken, bölgemiz kadını içine kapanık bir hayat sürüyor, sadece evinde oturmaktadır. Biz bölge kadını olarak zincirleri kıracağız. Bölge kadını, artık siyaset ve iş dünyasında atılım yapacaktır."

Bölgede kadınların siyasi partiler tarafından sürekli kullanıldığını öne süren Kepolu, şöyle konuştu: "Ezilenler her zaman kadınlar olmuştur. Bugün hangi kurumun başında kaç kadın var? Belediyelerde görev yapanlardan kaç tanesi bayan? Kaç tane bayan zabıta var? Bugün mecliste bile kadınları temsil eden sadece yüzde 4.4'lük bir oran var. Benim burada bölge kadınına söyleyeceğim bir tek şey var, siyasete alet olmayın. Erkekler her zaman başlarının çaresine bakabilir, erkekler güçlüdür, ayaklarının üstünde

durabilir. Amacımız kadına hizmet etmektir."

Her kadının bir lider sıfatı taşıdığını anlatan Kepolu, kadına çok büyük görevler düştüğünü söyledi. Kadınların artık ön saflarda yer alması gerektiğini anlatan Kepolu, şöyle konuştu: "Benim koltukta gözüm yok. Görüştüğüm birçok genç bayan var. Bu bayanların hepsi de hem siyasette hem de iş dünyasında aktif rol almak istiyor. Özellikle genç kızlarımız kendi işini kurup, üretken olmayı tercih ediyor. Yıllardan beri bu köşkte hep erkekleri ağırlıyorduk. Bugün de kadınları ağırlamak istedik. Kadınlarla

siyaset, iş dünyası ve kadın hakları konularında fikir alış verişinde bulunduk."

Bölgenin 'Hanım Ağa'sı olarak tanınan DYP İlçe Başkanı Suna Kepolu, 100 kadınla yaptığı toplantı sonrasında yemek ikramında bulundu. Kadınlara ikram edilen yemekte erkekler hizmet etti. Hanım Ağa, kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

(İY-EST-GS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title