Haberler

"Dünyanın en büyük 5'nci endüstriyel kilit firmasıyız"

Güncelleme:

Mustafa Mertöz "Hedefimiz ilk üç firma arasına girebilmek. Bunun içinde dünyanın en önemli sanayi fuarı olan Hannover Messe 2017'deki yerimizi aldık. 12 yıldır katıldığımız Hannover Messe fuarı firmamızın bu noktaya gelmesinde çok büyük rol oynadı" dedi.

Dünya'nın 75 ülkesine gerçekleştirdikleri ihracat ile endüstüriyel kilit pazarında en büyük 5'nci firma olduklarını vurgulayan Essentra bünyesinde faaliyet gösteren Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz, "Dünyanın en önemli sanayi fuarı olan Hannover Messe'ye 12 yıldır katılıyoruz. Her ne kadar katılımcı ve ziyaretçi sayıları yıldan yıla azalsa da uluslararası anlamda en organize ve en faydalı fuarın bu olduğunu düşünüyorum. Türkiye, Almanya, İtalya ve Çin'den sonra fuara en fazla katılım sağlayan ülke oldu. Özellikle Avrupa bölgesi başta olmak üzere, Ortadoğu, Afrika ve Amerika bölgesinde yeni pazarlara ulaşıyoruz. Bu yıl özellikle Uzak Doğu bölgesinden de farklı firmalara ulaşma fırsatı bulduk" dedi.

Katma değeri yüksek inovatif yeni ürünlerini tanıtmak için Hannover Messe'nin önemini belirten Mertöz, "Endüstriyel kilit alanında ilk üçte yer alma hedefimiz doğrultusunda katma değeri yüksek inovatif ürünler üretmek için çalışıyoruz. Bu fuar bize yeni ürünlerimizi dünyaya tanıtma imkanı sağlıyor. Katma değerli ürün üretmeye devam edip sektörde fark yaratmak istiyoruz. Özellikle ilk yıllarda yurt dışına açılma konusunda fuarın bize çok faydası oldu. Dünyanın birçok yerinden bayiler ve müşteriler bulma şansımız oldu. Bunun yanı sıra rakiplerimizi izleme fırsatı da yakaladık. İş görüşmeleri yapmak, yeni geliştirdiğimiz ürünleri sunmak ve tanıtmak da bize büyük avantaj sağlıyor. Bizim ihracat performansımızda Hannover Messe'nin çok ciddi katkısı var. Çok sayıda iş bağlantısı ve partnerlikler gerçekleştirdik. Örneğin 2002'de ABD ile 2004 yılında İspanya ve İtalya ile çalışmaya başladık" diye konuştu. 2016 yılı itibari ile ihracatta gerçekleştirdikleri kilogram başı değerinin 8,2 dolar civarında olduğunu belirten Mertöz, "Bu rakamı 3 yıl içinde 15 dolar seviyelerine çıkarmak istiyoruz. Bu sebeple ihracatta daha geniş alanlara yayılmayı hedefliyoruz" dedi.

Endüstri 4.0'ın önemi her geçen gün artıyor

Hannover Messe fuarının bu sene ki temasının Endüstri 4.0 olduğunu belirten Mertöz, "Bu fuar firmalara avantajların yanı sıra bizim gibi birçok imalatçı firmaların yeni üretim teknikleri, yeni otomasyon teknikleri, teknolojiler ve Endüstri 4.0 hakkında detaylı bilgi alma fırsatı da veriyor. Fuarın bu sene ki temasının Endüstri 4.0 olması, firma olarak bu alana yaptığımız yatırımlar konusunda ne kadar doğru adımlar attığımızı bize göstermiş oldu. Endüstri 4.0 ile ilgili firma içerisinde farklılık yaratmak adına daha önce eğitim almaya başlamıştık. Ben dahil olmak üzere ekip arkadaşlarımızın yurt dışında Endüstri 4.0 eğitim programlarına katıldık. Ülkemiz emek yoğun bir üretim kültüre sahip olduğu için Endüstri 4.0'ı benimsemesi biraz zaman alacak ama biz en başından beri gelişmeleri fazlasıyla yakından takip ediyoruz. Hannover Fuarı bize bu konuda da büyük katkı sağladı" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Hannover Türkiye İtalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title