Haberler

Ukrayna'da yeni Kırım Tatar kültür merkezi açıldı

Güncelleme:

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yeni bir Kırım Tatar kültür merkezi törenle hizmete açıldı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yeni bir Kırım Tatar kültür merkezi törenle hizmete açıldı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e bağlı Çayki kasabasında Kırım Tatarlarının bağışlarıyla kurulan  'Birlik' adlı kültür merkezi bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kırım Tatarlarının lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, "Kırım'ın işgalinden sonra yaklaşık 25-30 bin Kırım Tatarı anavatanını terk etti. İnsanlarımızın kendi kimliklerini, örf ve adetlerini koruyabilmeleri için böyle merkezlere ihtiyaç var. Bu kültür merkezinin açılışına hizmet eden herkese canıyürekten teşekkür ediyorum" dedi.

"KİEV'DE TÜRKİYE'NİN DESTEĞİYLE CAMİ İNŞA EDİLECEK"

Kırımoğlu, Türkiye'nin desteğiyle Kiev'de büyük bir cami ve kültür merkezinin inşası için de çalışmaların sürdüğünü hatırlattı. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov da Kırım Tatarlarının tarihte yaşadıkları zorluklara dikkati çekerek, "Bugün kendi topraklarımızda değiliz, bu nedenle daha fazla birlik olmalıyız. Bir milletin geleceği dil, din, örf ve adetlerini koruyabilmesine bağlıdır" diye konuştu.

"KIRIM TATARLARI TÜRKİYE İLE UKRAYNA ARASINDA KÖPRÜ"

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Güldere ise yaptığı konuşmada, "Kırım Tatarlarının yaşadıkları zorlukların farkındayız. Ama yalnız değilsiniz. Türkiye, geçmişte olduğu gibi, Kırım Tatarlarının en zor zamanlarında elinden gelen bütün yardımı göstermeye devam edecek" dedi. Türkiye'nin, Ukrayna'nın farklı bölgelerinde Kırım Tatarlarına destek olmak amacıyla projeler üzerinde çalıştığını belirten Güldere, "Kiev'de büyük bir cami ile külliye, Herson ve başka illerde konut projelerimiz var. Ukrayna'nın her köşesinde soydaşlarımıza ve Ukraynalı kardeşlerimizin tümüne elimizi uzatıyoruz, çünkü biz büyük bir aileyiz. Kırım Tatarları, Türkiye ile Ukrayna arasındaki stratejik partnerliğin en özel, güzide köprüsü" ifadelerini kullandı.

Açılışa, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Türkiye-Ukrayna Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Rüstem Umerov, Ukrayna Geçici Olarak İşgal Altındaki Bölgelerin Yeniden Entegrasyonundan Sorumlu Bakan Yardımcısı Snaver Seythalilev ve Ukrayna Devlet Başkanı'nın Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korineviç de katıldı.

'Birlik' Kırım Tatar Kültür Merkezi, derslikler, çocuk alanları, kütüphane, mescit ve spor salonundan oluşuyor. Kiev'e bağlı Çayki ve Petropavlivska Borşçagivka kasabalarında, Kırım'ın ilhakının ardından göç etmek zorunda kalan 200'den fazla Kırım Tatar aile yaşamını sürdürüyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ukrayna Kırım Tatar Kiev Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title