Haberler

Mccaın: Kongre, Müdahale Önerisini Onaylanmazsa Felaket Olur

Güncelleme:

Senatör John McCain, Kongre'de, Suriye'ye askeri müdahalede bulunulması aleyhinde yapılacak bir oylamanın felaket sonuçları olacağını söyledi.

Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Kongre'de, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye askeri müdahalede bulunulması yönündeki önerisi aleyhinde yapılacak bir oylamanın felaket sonuçları olacağını söyledi.

ÇOK UZUN BİR YOL

Senatör McCain ve Senatör Lindsey Graham Beyaz Saray'da Obama'yla Suriye konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulunan Senatör McCain, görüşmede tarafsız bir şekilde fikirler paylaşıldığını ve birlikte çalışılabilecek alanların bulunduğunu söylerken, Obama'nın önerdiği çözümün Kongre'den geçebilmesi için önünde çok uzun bir yol olduğunu belirtti.

Kendisinin ve Graham'ın, Obama'nın sunduğu çözüm önerisinde, öneriyi yalnızca kimyasal silahlara yanıt niteliğinden çıkartacak ve daha genişletilmiş bir hale getirecek bir takım değişiklikler yapılmasını tercih ettiğini söyleyen McCain, "Zamanla Beşar Esad'ın yetkilerini azaltacak ve Özgür Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Hükümeti'nin yetkilerini artıracak bir hedefin açık bir şekilde dile getirilmesini istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

ÖNERİ GEÇMEZSE OBAMA'NIN GÜVENİRLİĞİ AZALIR

Obama'nın önerisinin Kongre'den geçmemesi durumunda ABD'nin güvenilirliğinin ciddi derecede düşeceğini dile getiren McCain ayrıca, "ABD Başkanı kendisini eyleme adadıktan sonra, Kongre'de bu tarz bir çözüm reddedilirse sonuçlar felaket olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Lindsey Graham Barack Obama Beyaz Saray Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title