Haberler

İsveçliler Kışın Bile Bisikletten Vazgeçmiyor

İsveç’in üç büyük şehri Göteborg, Malmö ve Stockholm’ün her tarafında bisiklet yollarının olması, bu kentlerde yaşayanları kışın bile bisiklet kullanmaya alıştırdı.

İsveç'in üç büyük şehri Göteborg, Malmö ve Stockholm'ün her tarafında bisiklet yollarının olması, bu kentlerde yaşayanları kışın bile bisiklet kullanmaya alıştırdı.

Son 10 yıl içinde İsveç'te kış aylarında bisiklet kullananlarının sayısı yüzde 60 oranında artarken, son 4 yıl içinde rakam 2 katına çıktı. Stockholm şehrinin fazla yokuşlu olmamasından dolayı günde 150 bin kişi bisiklet kullanıyor. İsveç'te havanın soğuk ve karlı olmasına rağmen insanlar bisiklete binmeyi sürdürüyor. Son 5 yıl içinde bisikletlinin yılda ortalama yüzde 25 arttığı söyleniyor. Kışlık bisiklet lastiklerinin satışları ise son 2 yıl içerisinde yüzde 150 oranında arttı.

Bisiklet kullananları örgütleyen "İsveç Bisiklet" adlı kuruluşun yetkilileri, "Çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve sağlıklı yaşama gibi faktörlerin de bisiklet kullananlarının sayısının artmasına sebep oldu" dedi. Ayrıca il merkezlerine giren arabalardan şehre giriş vergisi alınması ve toplu taşım ücretlerinin çok artması, bilhassa Stockholm'de bisiklet tercih edenlerin artmasına sebep olan nedenler arasında bulunuyor. - STOCKHOLM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Stockholm Göteborg Malmö İsveç Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title