Haberler

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden çocuklar için Londra'da anma etkinliği düzenlendi

Güncelleme:

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden 2 binin üzerinde çocuk için Londra'da anma etkinliği düzenlendi. Filistinliler İçin Tıbbi Yardım (MAP) platformunun anma etkinliği, Parlamento Meydanı'nda gerçekleşti. MAP Başkanı Melanie Ward burada yaptığı konuşmada, 3 haftada Gazze'de 2 binden fazla çocuğun öldürüldüğünü, 5 binden fazla çocuğun ise ömürleri boyunca etkisini taşıyacakları yaralar aldığını veya uzuvlarını kaybettiğini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden 2 binin üzerinde çocuk için Londra'da anma etkinliği düzenlendi.

Filistinliler İçin Tıbbi Yardım (MAP) platformunun anma etkinliği, Parlamento Meydanı'nda gerçekleşti.

MAP Başkanı Melanie Ward burada yaptığı konuşmada, 3 haftada Gazze'de 2 binden fazla çocuğun öldürüldüğünü, 5 binden fazla çocuğun ise ömürleri boyunca etkisini taşıyacakları yaralar aldığını veya uzuvlarını kaybettiğini söyledi.

İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 62'sinin kadın ve çocuk olduğuna vurgu yapan Ward, "Siyasetçilerimiz yeterince iyi değil. 'Uluslararası hukuka uygun davranılmalı' diyorlar ama saldırılarda ölenlerin yüzde 62'si kadın ve çocuklar. Hükümetimizin ve dünyadaki siyasetçilerin şunu anlaması lazım, İsrail'in askeri saldırıları uluslararası hukuka dayanmıyor." diye konuştu.

Gazze'de 1 milyondan fazla kişiye bölgedeki bombalanma tehlikesi nedeniyle insani yardım ulaştırılamadığını belirten Ward, ateşkes çağrısında bulundu.

Ward, hala Gazze'de 800 çocuğun kayıp olduğunu da sözlerine ekledi.

"Ailelerinden ayrı gömüleceklerinden korkuyorlar"

MAP yöneticisi Rohan Talbot da AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıp 800 çocuğun hala enkazda olabileceğini aktardı.

İngiltere hükümetinin İsrail'in uluslararası yasalara bağlı kalmak zorunda olduğunu açıkça ifade etmesinin önemine işaret eden Talbot, "Buna ayrım yapmadan evlere, hastanelere ve sığınaklara yönelik saldırıları durdurmak, Gazze'ye yönelik ablukayı mümkün olan en kısa sürede kaldırmak da dahil." dedi.

Talbot, dayanışma göstermek için anma etkinliğine katılanların ellerine Gazzeli çocukların adını yazdığını da belirterek, "Gazze'deki bir arkadaşımız çocukların ellerinde ve uzuvlarında isimlerinin yazdığını söyledi. Çünkü İsrail saldırısında ölürlerse kimliklerinin belirlenememesinden ve ailelerinden ayrı gömülmekten korkuyorlar." ifadelerini kullandı.

Anma etkinliğinde Gazze'de yaşayan 9 yaşındaki Zeina'nın mesajı da okundu. Zeina'nın mesajında, "5 kere yerimizden olduk ve her gittiğimiz mahalle İsrail saldırılarında yok oldu. Kardeşim bunlardan birinde öldü ve ona veda edemediğim için çok üzülüyorum." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: AA / Dünya

Parlamento Londra İsrail Çocuk Gazze Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title