Haberler

Abd Medyası: Türk Hükümetiyle Aleviler Arasındaki Gerilim Artıyor

Türk Hükümetiyle Aleviler arasındaki "gerilim arttığı" yorumları yapılıyor.Amerika'nın Sesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi"nin Aleviler arasında "büyük hayal kırıklığına neden olduğu"nu öne...

Türk Hükümetiyle Aleviler arasındaki "gerilim arttığı" yorumları yapılıyor.

Amerika'nın Sesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi"nin Aleviler arasında "büyük hayal kırıklığına neden olduğu"nu öne sürdü.

Amerikan'ın Sesi, Aleviler'in dini haklarının tanınmasının "Demokratikleşme Paketi"nde yer alması beklentisinin karşılanmadığını belirtirken "Başbakan Erdoğan demokratikleşme paketini açıklarken reformların ne bir ilk ne de son olduğunu söylemişti. Erdoğan'ın Aleviler'in dini hakları hakkında sözü de, bu konunun daha fazla incelendikten sonra ele alınabileceği oldu" diyor.

Ancak Alevi haklarının Türkiye'de çok tartışma yaratan bir konu olduğunun kaydedildiği haberde "Dindar Sünniler'in önemli bir bölümü camide ibadet etmeyen Aleviler'i kafir olarak görüyor" savına yer veriliyor.

Amerika'nın Sesi, Erdoğan'ın sunduğu "Demokratikleşme Paketi"nde Nevşehir Üniversitesi'nin adının Hacı Bektaş-ı Veli olarak değiştirilmesi dışında Aleviler'e yönelik bir yenilik yer almadığına işaret ediyor.

Alevi önderlerinin hükümetin taleplerine karşılık vermemesini sert şekilde eleştirdikleri belirtilirken de "Aleviler demokrasi paketinin öncesinde de hükümetin Suriye ile ilgili yorumlarından rahatsızdı" deniliyor. Haberde şöyle devam ediliyor:

"Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği başkanı Ali Kenanoğlu, Erdoğan'ın Suriye ile ilgili konuşmalarında Beşar Esat'ı Alevi olarak nitelendirmesinin Türkiye'de Aleviler'in Suriye'deki katliamdan sorumlu olduğu gibi bir izlenim yarattığını ve ülkede Sünniler'le Aleviler arasında zaten gergin olan ilişkileri daha da gerdiğini söylüyor."

Amerika'nın Sesi'nin haberinde son bölümünde de "Alevi önderleri gelecek ay İstanbul'da toplu gösteri çağrısında bulunurken hükümet de Alevi haklarını inceleme sözü verdi. Ancak hükümetin iki yıl önce tamamladığı bir incelemenin önerileri henüz hayata geçirilmedi" dedikten sonra uzmanların seçim dönemine giren Türkiye'de Erdoğan'ın Aleviler'le ilgili reform yapma konusunda isteksiz olabileceğini söylediklerine de dikkat çekiliyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Dünya Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title