Haberler

Dünya Çevre Günü

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Çevreye Zarar Veren İnsanların Çocuklar ve Gençler Tarafından Uyarılmasının Daha Etkili Olacağını Belirtti.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, çevreye zarar veren insanların çocuklar ve gençler tarafından uyarılmasının daha etkili olacağını belirtti.

"Dünya Çevre Günü" etkinlikleri kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi.

Programa, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, TEMA İl Temsilcisi M. Şükrü Altınova, İl Çevre ve Orman Müdürü, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy programda yaptığı konuşmada, nüfus artışı, kentleşme, teknoloji ve sanayideki gelişmelere paralel olarak çevre sorunlarının da ortaya çıktığını kaydederek, "Bu durumda çevreye karşı duyarlı olmak ve çevremizi korumak için üzerimize düşen görev de artıyor. Önümüzdeki süreçte çevreyle ilgili duyarlılıkların çok daha önemli noktalarda olması gerektiğini görüyoruz" dedi.

Çevreyle ilgili olarak dünyada önemli çalışmalar yapılmakta olduğunu belirten Aksoy, "Kyoto sözleşmesi çevreyi korumak adına önemli bir sözleşmedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu sözleşmeyi imzalama kararı aldı. Bu da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çevreye olan duyarlılığını göstermesi bakımından önemli bir gelişmedir" diye konuştu.

Toplum olarak çevre konusunda hassasiyet taşımamız gerektiğine değinen Aksoy, "Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimiz bu konuda duyarlı olduğunu gözlemliyorum. Çocuklarımızdan ve gençlerimizden, çevreye karşı olumsuz bir durum gördüklerinde bunu mutlaka dile getirmelerini istiyorum. Çevreye zarar veren insanları uyarmalarını istiyorum. Çevremize zarar veren insanların çocuklarımız ve gençlerimiz tarafından uyarılması daha etkili olacaktır.Bu bakımdan çocuklarımızın bu bilinci sürekli taşımalarını ve olumsuzluklara karşı duyarlılıklarını sürdürmelerini çok önemsiyorum" şeklinde konuştu.

Mersin'de de çevresel sorunların yaşandığına değinen Aksoy, "Elbette çevre sorunumuz vardır, bunları tartışmak ve çözüm üretmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bununla ilgili olarak İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüz, Belediyelerimiz, Sivil Toplum Örgütlerimiz ve tüm kesimlerimizle bu sorunları çözme gayreti içinde olacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise çevre konusunda şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, sadece özel günlerde değil, yaşadığımız her günde çevreyi koruyup gözetmemiz gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından "Her İlin En Çevreci İlköğretim Okulu" yarışmasında birinci olan Erdemli Sultan Akın İlköğretim okulu ile ikinci olan Tarsus Dumlupınar Hürriyet İlköğretim Okulu Müdürlerine teşekkür belgesi, çevreci öğrencilerine de çeşitli hediyeler verildi.

(MUÇ-AB-Y) 06.06.2008 16:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title