Haberler

Diyarbakırspor, Hükmen Yenilgi Kararına Itiraz Edecek

Turkcell Süper Lig'de Oynadığı Son İki Maçı, Taraftarının Çıkardığı Olaylar Nedeniyle Yarıda Kalan Diyarbakırspor'da, Bursaspor Maçında Hükmen Yenik Sayılması Şok Etkisi Yarattı. Diyarbakırspor Kulübü Hukuk Danışmanı Vedat Erten, Karara İtiraz Edeceklerini Belirterek, "yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu Kararının Etkisinde Kalarak Karar Vermiştir. Bu Yanlıştır" Dedi.

Turkcell Süper Lig'de oynadığı son iki maçı, taraftarının çıkardığı olaylar nedeniyle yarıda kalan Diyarbakırspor'da, Bursaspor maçında hükmen yenik sayılması şok etkisi yarattı. Diyarbakırspor Kulübü Hukuk Danışmanı Vedat Erten, karara itiraz edeceklerini belirterek, "Yönetim kurulu, disiplin kurulu kararının etkisinde kalarak karar vermiştir. Bu yanlıştır" dedi.

Diyarbakır'da oynanan Bursaspor maçında çıkan olaylar nedeniyle 3-0 hükmen yenik sayılan Diyarbakırspor, bu cezaya itiraz etmek için yaşanan olayları değerlendiriyor. Kulübün hukuk danışmanı Vedat Erten, Futbol Federasyon Yönetim Kurulu'nun hatalı bir karar aldığını belirterek, disiplin kurulu kararının etkisinde kaldıklarını ve bunun da hukuka aykırı olduğunu savundu.

Bursa maçında yine aldıkları 3 maç saha kapatma cezasına da itiraz edeceklerini belirten Erten, şöyle konuştu:

"Disiplin Kurulu'nun verdiği 3 maç saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasına itiraz etmek için Perşembe gününe kadar zamanımız var. Tahkim Kurulu'na itiraz hakkımız var. Tahkim Kurulu'nun vereceği karardan sonra 3 maçlık saha kapama ve seyircisiz oynama cezası tescil edilecek veya karar bozulacak. Ama Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Lütfi Arıboğan, bugün yaptığı açıklamada, Disiplin Kurulu'nun aldığı karara dayanarak hükmen mağlubiyet kararı verdiklerini açıkladı. Yani daha Tahkim hakkımızı bile kullanmadan böyle bir karara varmış olmalarını anlayamıyoruz. Bu hukuki değil. Tahkime itiraz hakkımızı kullanacağız, ayrıca Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararına da itiraz hakkımızı kullanacağız. Bunun için de daha bir hafta süremiz var."

Bursaspor maçı öncesi olayların çıkabileceğini yetkililere ilettiklerini anlatan Erten, şöyle konuştu:

"İl Spor Kurulu'na katılan arkadaşımız olayların çıkabileceği ve maçın ertelenmesi gerektiği önerisinde bulunmuş. Hatta o günkü İl Spor Kurulu toplantısına katılan arkadaşımız, bu hafta oynayacağımız Antalyaspor maçının 21 Mart nevruz kutlamalarına denk geleceğini ve muhtemel olayların çıkabileceğini, bu yüzden bu iki maçın da ertelenmesi talebinde bulunmuş, ancak bu talep kabul görmediği gibi sonrasını takip eden maçlarda çıkan olaylar ve lehimizde gelişen süreç, her şeyin organizeli olduğunu gösteriyor. Biz yine de buna inanmak istemiyoruz. Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu ve Yönetim Kurulu kararlarına saygılıyız. Her şeyin hukuk çerçevesinde çözüleceğini düşünüyoruz. Yasal hakkımızı kullanarak zamanımızı sonuna kadar kullanacağız. Yöneticilerimiz şu an gelişmeleri değerlendiriyor. Değerlendirmeler sonunda Tahkim Kurulu'na gerekli itirazlarda bulunacağız" dedi.

Bu arada olaylı Bursaspor maçında Diyarbakırspor'un 3-0 mağlup sayılması kararının açıklanmasından sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet polisleri de Diyarbakırspor Kulüp Binası girişinde önlem aldı. Kulüp binası çevresinde de önlem almaya çalışan çevik kuvet polisi, "Muhtemel çıkabilecek olumsuzluklar karşısında önlem aldık" açıklamasında bulundu. Ancak kulüp müdürü Muhittin Ateş, polisin önlem almasının özellikle yabancı futbolcular üzerinde olumsuz etki yaptığını belirterek, polisinin kulüp önünden ayrılmasını istedi. Ateş, "Polis önlem alınca futbolcularımız olumsuz etkileniyor. Taraftarımızdan da böyle bir olumsuz beklenti içinde de değiliz. Bu yüzden emniyet teşkilatı mensuplarında rica ettik. Onlar da bunu makul karşıladı" dedi.

Öte yandan saat 16.00'da yapılacağı açıklanan antrenman ise yaşanan gerginlik nedeniyle saat 19.00'a alındı. Seyrantepe Spor Tesisleri'nde yapacağı idmanla yeşil kırmızılı futbolcular, Antalyaspor maçı hazırlıklarına başlayacak.

Mehmet TÜRK-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)

(Tür: Spor)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title