Haberler

Diyarbakır'da Engelliler Platformu Oluşturuldu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri Kapsamında Diyarbakır Surkent İşitme Engelliler Okulu'nda Eğitim Gören Öğrenciler "Hayalimdeki Ses" Başlıklı Resim Sergisini Açarken, 19 Kuruluşun Destekleri ile İlk Kez 'Engelli Platformu' Oluşturuldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Surkent İşitme Engelliler Okulu'nda eğitim gören öğrenciler "Hayalimdeki Ses" başlıklı resim sergisini açarken, 19 kuruluşun destekleri ile ilk kez ''Engelli Platformu'' oluşturuldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'da resim sergisi açıldı. Surkent İşitme Engelli Okulu öğrencileri tarafından "Hayalimdeki Ses" adlı resim sergisi, Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu'nda sergilendi. Serginin açılışına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Vali Yardımcısı Ahmet Aydın ve engelli vatandaşlar sergiyi gezerken, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Resim sergisini gezen, Büyükşehir Belediye Başkanı

Osman Baydemir, "Sözlerin bittiği yerde ellerini konuşturan bu çocuklara, bizleri sessiz ama renkli bir yolculuğa çıkardıkları için teşekkür ediyorum. İşitme engelli çocukların yaptıkları resimler, iletişimin duyma ile sınırlandırılamayacağını, duyan ve konuşan bir dünyada iletişimin renklerle, renklerin ahengiyle nasıl sağlanabileceğini gösterdi. Anakent belediyesi olarak ilk kademe belediyelerimizle birlikte kentimizdeki dezavantajlı kesimleri tanıyor, biliyoruz. Onların yaşantılarını kolaylaştırmak için

gösterdiğimiz çabayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

ENGELLİ PLATFORMU OLUŞTURULDU

Etkinlikler kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar belediyeleri, Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği, Tabipler Odası, Mimar ve Mühendisler Odası, Tüm Belediye Emekçileri Sendikası, Yerel Gündem 21, Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi, Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi, Görme Engelliler Spor Kulübü, Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Diyarbakır İşitme Engelliler Derneği, Surkent İşitme Engelliler Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği

Diyarbakır Şubesi ve Görmezler Sosyal Dayanışma Derneği'nin yer aldığı 19 kuruluşun bir araya gelmesiyle Diyarbakır Engelliler Platformu kuruldu.

Engelliler Platformu Deklarasyonu'nu açıklayan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı İhsan Yüce, Diyarbakır Engelliler Platformu'nun engelli sorunlarının tartışılması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi, engellilere yönelik ayrımcılığa karşı taraf olunması ve engellinin haklarına ilişkin onaylanan uluslararası mevzuat hakkında bilinçlendirmesi çalışmalarını yürüteceklerini kaydetti.

(AYŞ-FA-CMH-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title