Haberler

Dışişlerinden 'Lokmacı Kapısı Krizine' Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Lokmacı'daki Üst Geçidin Kaldırılmasına İlişkin Nihai Kararın KKTC Makamlarına Ait Olduğunu Bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Lokmacı'daki üst geçidin kaldırılmasına ilişkin nihai kararın KKTC makamlarına ait olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Talat'ın 5 Ocak 2007 tarihinde Ankara'ya yaptığı ziyaretin ardından bazı basın yayın organlarında Lefkoşa'nın Lokmacı mevkiindeki kapının açılması konusunda gerçeği yansıtmayan haber ve yorumların Genelkurmay Başkanlığı'nın 6 Ocak 2007 tarihli açıklamasına rağmen maalesef devam ettiği" ifade edildi.

"KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Talat'ın, Lokmacı kapısındaki üst geçidin kaldırılması kararını tarafımıza bildirmesinden sonra hükümetimiz, konunun güvenlik boyutunu da göz önünde bulundurarak askeri makamlarımızın görüşünü almış ve siyasi değerlendirmesini Sayın Talat'a iletmiştir" denilen açıklamada, "bu konudaki nihai karar ve inisiyatifin KKTC makamlarına ait bir husus" olduğu belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title