Haberler

Dışişleri Bakanlığı, Irak'taki Saldırıları Kınadı

DIŞİŞLERİ Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak'ta son dönemde gerçekleşen terör saldırıları kınandı.

DIŞİŞLERİ Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak'ta son dönemde gerçekleşen terör saldırıları kınandı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle: 'Irak'ta, özellikle Bağdat ve çevresinde son bir hafta içinde gerçekleşen terör saldırılarının neticesinde aralarında Basra milletvekili Ahmed el Khafaji'nin de bulunduğu onlarca kişinin yaşamını yitirmesi ve çok sayıda kişinin yaralanmasından derin üzüntü duymaktayız.

Bu terör saldırılarını şiddetle kınıyor, saldırılarda hayatlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, Irak hükümeti ile halkına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Değerli bir üyesini kaybeden Irak Temsilciler Meclisi'ne de içten taziyelerimizi sunuyoruz.

Kardeş Irak halkının farklı kesimleri arasında gerilimi artırmak suretiyle, yeni bir şiddet sarmalı yaratmayı ve terörle mücadelede tüm tarafların ortak bir mücadele sergilemesini engellemeyi amaçlayan bu saldırılar karşısında tüm Iraklı kardeşlerimizi itidal içinde hareket etmeye ve terör örgütlerinin beklentilerini boşa çıkarmaya çağırıyoruz.

Türkiye, Irak Hükümetinin halkı tüm unsurlarıyla kucaklayarak; istikrar, barış ve uzlaşının tesis edilmesi yönünde atacağı adımları desteklemeyi kararlılıkla sürdürecektir.' - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Bağdat Basra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title