Haberler

Dha Yurt Bülteni - 29

Manisalılar Demokrasi Şehitleri için yürüdü 15 TEMMUZ Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü sebebiyle Manisa'da yaklaşık 25 bin kişi protokol eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile önce yürüdü, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki canlı...

Manisalılar Demokrasi Şehitleri için yürüdü

15 TEMMUZ Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü sebebiyle Manisa'da yaklaşık 25 bin kişi protokol eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile önce yürüdü, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki canlı yayın konuşmasını dinledi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü sebebiyle Manisa'da yaklaşık 25 bin kişi 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini anmak amacıyla kortej eşliğinde yürüdü. Şehzadeler İlçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda başlayan yürüyüşe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerci, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kemal Çelebi, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, oda başkanları da katıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Mehter Takımıyla başlayan yürüyüş, katılanlar ellerinde Türk Bayrağı ve dev Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafıyla "Dik Dur Eğilme Bu Milli Seninle", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Pensilvanya Duy Sesimizi" sloganları eşliğinde etkinliklerin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı'nda sonlandı. CHP Manisa Teşkilatı kortej yürüyüşüne ve meydandaki etkinliklere katılmadı.

Meydanda toplanan yaklaşık 25 bin kişi protokol ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasını kurulan dev ekranlardan izledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu.

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptığı konuşmada, "Türk Milletinin tarihinin her döneminde hem içeriden hem dışarıdan hain odakların hedefinde olmuştur. Ancak tarih hiçbir zaman ihanet şebekelerini değil, büyük Türk Milletinin kahramanlıklarını yazmıştır. 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütü Türkiye'de iç savaş çıkaracak hain bir kalkışma girişiminde bulunmuş, polis, asker ve sivil olmak üzere 250 evladımızı şehit etmiştir. Canlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize Allah razı olsun diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni büyük devlet olduğunu 15 Temmuz'da tüm dünyaya ilan etti" diye konuştu.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptığı konuşmada ise, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'nin düşmanca bir saldırıyla karşı karşıya kalmadığını ifade ederek, "Bu bir düşmanca saldırı değil, haince, kalleşçe, hayasızca ve ahlaksızca bir taarruz ile karşı karşıya kalmıştır. Ama yurdumuzun 4 bir yanında bu taarruzun karşısında milletimiz göğsünü siper etmiş, dünyaya insan olmayı göstermiştir. Tüm dünyaya ve hainlere millet olmanın ne demek olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz demokrasi şehitlerini bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum" diye konuştu. Etkinlik demokrasi nöbeti ile sabaha kadar devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kortej yürüyüşü öncesi detaylar

Kortej eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşten ve sloganlardan detaylar

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerden detaylar

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in konuşması

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün konuşması

Haber: Mehmed Hakkı Özbayır - Kamera: İlker KILIÇASLAN - Ersan Erdoğan / MANİSA,

======================================

Karabük'te 15 Temmuz yürüyüşü

KARABÜK'te, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Yenişehir Mahallesi'ndeki İmam Hatip Lisesi önünden başlayan yürüyüşe Vali Kemal Çeber, Ak Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin uysal, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.  Kalabalık, belediye bandosu eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda' sloganları atarak Atatürk Anıtı'na yürüdü. Vali Kemal Çeber anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kalabalık daha sonra Kent Meydanı'na yürüdü. Özel harekat polislerinin geçişini vatandaşlar coşkuyla alkışladı. Meydanda şehitler için dua edilip Kuran-ı Kerim okunduktan sonra akşam namazı kılındı.

AK PARTİ'Lİ ŞAHİN: 'HALK, DARBE GİRİŞİMİNİN ÜLKEMİZİ BÖLECEĞİNİ FARK ETTİ'

Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türkiye'de ilk defa bir darbenin milletin iradesiyle durdurulduğunu söyledi. Türkiye'de demokrasi bilincinin geliştiğini ve daha da güçlendiğini ifade Şahin, şöyle dedi:

"Daha önceki darbe girişimlerini bir yönetim değişikliği amacına dönük olduğunu düşünen milletimiz 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin amacının sadece yönetim değişikliği olmadığını gördü ve sezdi. Bu darbe girişiminin ülkemizi böleceğini ve Suriye'ye benzeteceğini fark etti. O nedenle böylesine bir tabloyu milletçe gururla birlikte yaşadık. Bizim bir atasözümüz var. 'At sahibine göre kişner.' Millet başındaki lidere bakar. Bu darbe girişiminin sonuçsuz kalmasının en önemli nedenlerinden bir tanesi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceki dönemdeki yöneticiler gibi şapkasını alıp gitmemesi ve milleti bu darbe girişimine karşı sokağa davet etmesi, kendi iradesi, vatanına, bayrağına, meclisine sahip çıkma konusunda uyarması ve davetidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tavrı ve basiretli idarecilik anlayışı ve Başbakanımız Binali Yıldırım bey ile siyasi partilerin bu konudaki değerlendirmeleri ile bu darbe girişiminin sonuçsuz kalmasında önemli bir rol oynamıştır."

Darbecilerden mutlaka en şiddetli şekilde hesap sorulmasının ve bunun neticelendirilmesinin gerektiğini belirten Şahin, "Yargı süreçleri devam ediyor. Yargı süreçlerini avukat olarak takip eden avukat arkadaşlarla görüşüyorum. Mahkemelerde bu FETÖ terör örgütü mensupları adeta tiyatro oynuyorlar. Bunda başarılabilecek bir şey yok. Çünkü 16 Temmuz'da bu hain terör örgütünün ele başısı bu darbe girişimi için 'tiyatrodur' demişti. Onlarda bunu talimat olarak almışlar. Şimdi mahkemelerde tiyatro oynuyorlar. Hatta sadece onların oynamış oldukları bu tiyatro günlerce konuşmaları, kendilerini kahraman olarak ilan etmeleri, meclisi bombalayan pilotlar bile 'Biz yapmadık' diyorlar, inkar ediyorlar. Takiyenin bu kadarına pes doğrusu. Türkiye bir hukuk devletidir. Eğer Türkiye bir hukuk devleti olmasaydı bu hainler cezaevinde değil şimdi herhangi bir hendekte yatıyor olacaklardı. Yargılanacaklar. Layık oldukları cezaya mutlaka çarptırılacaklar. Kaçanlar var. Yurt dışına gidenler var. Ama onlarda bir gün mutlaka bu ihanetlerinin cezasını görecekler." diye konuştu.

Diğer konuşmaların ardından kalabalık demokrasi nöbetine başladı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Yürüyüş

-Atatürk Anıtına çelenk konulması

-Vatandaşların balkondan alkış yapması

-Meydandaki kalabalık

-Kuran-ı Kerim okunması

-Namaz kılınması

-Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in konuşması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

======================================

Ordu'da binlerce kişi 'Demokrasi Nöbeti'nde

ORDU'da, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Milli Birlik yürüyüşü düzenlenerek, demokrasi nöbeti tutuldu.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Özler Özer, Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar, Altınordu Belediyesi önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar Milli Birlik yürüyüşüne katıldı. Binlerce kişi, 52 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyarak yürüdü. Polis çevrede yoğun güvenlik önlemleri alırken, cami minareleri ve yüksek binalara da Özel Harekat polisleri konuşlandırıldı. Ardından Vali Yavuz ve beraberindekiler 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda demokrasi nöbetine katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan nöbet alanında Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı da bir gösteri sundu. Demokrasi nöbetinde konuşan Ordu Valisi Seddar Yavuz, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlere minnet ve şükran duygularını ifade ederek, "Bizler Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin, devletimizin emrinde o bölgelerde gerekenleri yaptık ve tertemiz güvenli bir şekilde şehirleri inşa ettik. İşte gerek bu hendek ve çukurları gerek 15 Temmuz'u yapanlar, yaptıranlar aynı güçlerdir. Nitekim bütün terör örgütleri eylem kararı aldı. Çünkü bu terör örgütlerinin ana kumanda masasında oturanlar aynıdır. İster etnik, ister mezhepsel, ister din kisveli olsun bütün terör örgütlerinin yöneticileri aynı odaklardır. Biz taşın nereden geldiğini biliyoruz. Nereden darbe aldığımızı biliyoruz. Merak etmesinler bu millet büyük bir millettir. Nasıl gelirlerse gelsinler, biz hesabı mutlaka sorarız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz milletimiz kucaklaşmıştır. Artık devletle millet arasında bir değer çatışması yoktur" dedi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacak.

Görüntü Dökümü

------------------

-Vali Seddar Yavuz'un konuşması

-Yürüyüşten görüntü

-Demokrasi nöbetinden görüntü

-Meydanda etkinliklerden görüntüler

Haber-Kamera: Nedim KOVAN /ORDU-DHA

=======================================

Gaziantep'te binler, 'Demokrasi Nöbeti'nde

GAZİANTEP'te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine binlerce kişi katıldı. Meydana akın eden vatandaşlar, sabaha kadar 'Demokrasi nöbeti' tutacak.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda anma etkinlikleri düzenlendi. Türk bayraklarıyla donatılan meydana gelen binlerce kişi, polis kontrol noktalarından üst aramalarından geçirildikten sonra alana alındı. Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, STK temsilcileri ve binlerce kişinin katıldığı etkinlikte alanda hep birlikte akşam namazı kılındı. Ardından şehitler için Kur-an-ı Kerim okunup dua edildi. Tasavvuf musikisi dinletisinin yapıldığı alanda mehteran gösterisi de sunuldu. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunduğu alanda 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olanların isimleri okunarak yoklama yapıldı.

ÖMER HALİS BEBEK İLGİ ODAĞI OLDU

Gaziantep'te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine askeri üniforma giydirilerek getirilen 8 aylık Ömer Halis Korkmaz isimli bebek, protokol üyeleri ve vatandaşların ilgi odağı oldu. Protokol üyeleri ile vatandaşlar, kucaklarına alıp sevdikleri Ömer Halis bebek ile fotoğraf çektirdi.

Etkinlikte konuşan Vali Ali Yerlikaya, FETÖ'yle kararlılıkla mücadele edildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bundan tam bir yıl önce,. Bu gece, 15 Temmuz gecesi, bin yıllık tarihinde görmediğimiz bir ihanetle imtihan edildik. Alla bizi böyle bir ihanet gecesinde sınadı, imtihan etti. 50 yıl boyunca evlatlarımızı 'Alnı secdeye varsın' diye aldılar, zekatlarımızı, sadakalarımızı, fitrelerimizi aldılar. Anadolu evlatlarını aldılar, onlar 'Hayırlı evlat yetiştireceğiz' diye verildi. Ne oldu? Onlardan hainler çıktı. Devletin, sizin, bizim, milletin mallarımızdan oluşan tanklarımızı, uçaklarımızı, tüfeklerimizi o hain evlatlar, bize sıktılar, bize attılar, 250 şehit verdik. Hiç merak etmeyin Cumhurbaşkanımız buyurdular, Gaziantep'te FETÖ'ye bulaşmış kamuda ne kadar varsa, nereye saklanırlarsa saklansınlar birer birer onları devletten atıyoruz, ihraç ediyoruz. Derneklerini, vakıflarını, üniversitelerini, sendikalarını, dergilerini, gazetelerini, sizlerden aldıkları hayırla bu nimetleri ulaştıran, onları ellerinden alıp tekrar asil milletimizin emrine verdik, vermeye devam ediyoruz."

KOMUTAN SAHNEDE SELAM VERDİ

Sahnede asker selamı veren 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, 'En büyük asker, bizim asker' sloganlarıyla uzun süre alkışlandı. Tuğgeneral Ekiyor, hiçbir ulusun ordusunun darbe girişiminden 40 gün sonra silkelenip harekat yapamayacağını, bunu Türk Ordusu'nun yaptığını kaydederek, "İçimizde hainler sızdırılmış olabilir, sonradan ele geçirilmiş olabilir. Ama Türk Ordusu öyle büyük bir ordu ki, hiçbir şey onun gücünü elinden alamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu darbe girişiminden 40 gün sonra Suriye'ye meşru müdafaa hakkı kapsamında girmiş ve önce Cerablus'u, sonra en son El Bab'ı ele geçirmiştir. Başka hiçbir ulusun ordusu 40 gün sonra silkelenip böyle bir harekatı yapamaz. Herkes, bütün dünyanın gelişmiş orduları bizi hayretle izliyorlar" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, milletin darbe girişimine kahramanca karşı durduğunu ifade ederek, "Biz çok darbe yaşadık. Bu memleket Başbakanlar astı. Her 10 yılda bir darbe. Bu darbe, bu milletin kaderi miydi? Ama 15 Temmuz kadar hainini görmedik. Kendi içimizden çıkan, din kisvesiyle, kutsallarıyla, milletin milli ve manevi duygularını yöneterek, milletin verdiği kurbanlarıyla, sadakalarıyla, zekatlarıyla altın nesil çıkanların 40 yıl sonra nasıl hain bir nesle dönüştüğünü gördük" şeklinde konuştu.

Pilav, ayran ve su ikram edilen vatandaşlar, sabaha kadar Demokrasi Nöbeti tutacak. Etkinlikler, çeşitli tasavvuf konserleriyle devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

15 Demokrasi Meydanı

Meydandaki anma töreni

Meydandaki kalabalık

Asker formalı baba ve oğlu

Protokol üyeleri

Fatma Şahin'in konuşması

Ali Ekiyor'un konuşması

Ali Yerlikaya'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eücahit YOLCU - Kamera: Eyyüp BURUN-  GAZİANTEP-

========================================

Çorum'da 20 bin kişi Hürriyet Meydanı'nda toplandı

ÇORUM'da 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin birinci yılında düzenlenen anma etkinliklerine 20 bin kişi katıldı.

Çorum Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Gazi Caddesi'nden Hürriyet meydanına kadar mehter takımı eşliğinde yürüdü. Anma etkinliklerine Çorum Valisi Necmettin Kılıç, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, İl Garnizon Komutan Vekili Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, daire müdürleri, kamu kurum ve  kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri katıldı. Program protokol üyelerinin halkı selamlamasının ardından alanda kurulan dev ekrandan İstanbul'daki anma töreni izlendi.

Ardından 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden isimleri okunurken, çok sayıda kişinin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Şehit isimlerinin okunmasıyla birlikte anma etkinliklerine geçildi. Kur'an-ı Kerim okundu. Etkinlikler; İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Vali Necmeddin Kılıç'ın konuşmasıyla devam etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Mehter takımı işliğinde yürüyüş

Alandan  görüntü

Protokol konuşmaları

Mehter takımının at ile alana girmesi

Vatandaşların at ile selfie çektirmeleri

Detaylar

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

====================================

Siirt'te demokrasi nöbeti "Mustafa Kemal'in askeriyiz" sloganıyla başladı(2)

GELİN VE DAMAT, DÜĞÜNDEN ÇIKIP DEMOKRASİ NÖBETİNE KATILDI

15 Temmuz anma etkinlikleri çerçevesinde Siirt'in Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen demokrasi nöbeti devam ediyor. Demokrasi nöbetinin tutulduğu alan akşam saatlerinde renkli görüntülere sahne oldu. Akşam düzenlenen törenle evlenen 19 yaşındaki Zehra ve 22 yaşındaki İsmail Timurlenk çifti, düğünlerinin ardından demokrasi nöbetinin tutulduğu meydana geldi. Burada demokrasi nöbetine katılan yeni evli çift vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Demokrasi mitinginde bulunan Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Belediye Başkan vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve davetliler tarafından tebrik edilen genç çift, daha sonra sahneye çıkarak yerel sanatçılarla birlikte şarkı söylediler. Sahneden inen gelin ve damat daha sonra demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar tarafından uğurlandı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Alana gelen gelin ve damat

Vali ve protokol ile selamlaşması

Yerel sanatçılarla şarkı söylemeleri

Gelin ve damat ile röportaj

Demokrasi nöbetinden ayrılmaları

Haber - Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,

=====================================

İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkusu (2)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINI BİRLİKTE İZLEDİLER

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi 1'inci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasını dev ekrandan izlenmesiyle devam etti. Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının ardından İmam Hatip Lisesi öğrencileri adına sahneye çıkan Mücahit Baysal, Dursun Ali Erzincanlı'nın 30 Kuş şiirini okudu.

ALMANYA'DAN GELEREK NÖBETE KATILDI

Kutlamalar kapsamında 16 Temmuz sabahına kadar Konak Saat Kulesi Meydanı'nda tutulacak Demokrasi Nöbeti'ne 33 yıldır yaşadığı Almanya'nın Köln Şehrinden gelerek katılan 62 yaşındaki Türkan Şıklar, "Ben vatanımı çok seviyorum, milletimi çok seviyorum. Hain darbecilere lanet yağdırıyorum. Sürekli sosyal medyadan paylaşımlar yaparak nefretimi kusuyorum. Ben düşünüyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızdan daha iyisi yok. Atatürk birinci, ikinci Erdoğan. 33 yıldır Almanya'da yaşıyorum ve konsolosluğa giderek aslanlar gibi evet oyumu kullandım. Avrupa bizim düşmanımız. Almanya PKK ne derse kabul ediyor. Yeter ki vatanımızı kötülesinler, hepsi orada aşikar. Politika yapıyorlar kimse bir şey demiyor. Kesinlikle biz vatanımızı çok seviyoruz ama hiçbir zaman kazanamayacaklar" dedi.

15 Temmuz 2016 yılında şehit olanlar ve gaziler için nöbete geldiğini söyleyen 31 yayındaki Fırat İslamoğlu ise, "Bu şehitler ölümsüzdür, çünkü Kuran-ı Kerim'de yazıyor. Biz imanımızla savaştık, mücadele ettik. Kurtuluş Savaşımız, 19 Mayıs'a çıkışımız bunların hepsi tarihte yazıyor. Nasıl çıktık? İmanla çıktık, onurumuzla çıktık, görüşümüzle çıktık. Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir ama 15 Temmuz gibi bir günde bu milletin yanında yer almayanlar bu milletin yüzüne nasıl bakacaklar?" diye konuştu. Meydandaki vatandaşların demokrasi nöbeti, camiden okunan selaların okunmasıyla devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Türkan Işıklar'ın konuşması

Fırat İslamoğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet GÜNEY - Kamera: Davut CAN / İZMİR,

==========================================

Derik'te dev Türk bayrağıyla 15 Temmuz yürüyüşü düzenlendi

MARDİN'in Derik İlçesi'nde 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde 100 metrelik dev Türk bayrağıyla Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle, Mardin'in Derik İlçesi'nde yüzlerce kişi ellerindeki dev Türk bayrağı ile Milli Birlik Yürüyüşü düzenledi. Milli Birlik Yürüyüşü, Kale Mahallesi'nde bulunan Aydın Ayaydın Öğretmenevi'nde Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas, AK Parti Derik İlçe Başkanı Süleyman Temelli ve çok sayıda kişinin katılımıyla başladı. Burada düzenlenen anma töreninde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşu yapılarak, dualar okundu. Şehitleri anma programında bir konuşma yapan Kaymakam Hakan Kafkas, 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını belirterek, "Dünyada ilk defa böyle bir darbe halk tarafından püskürtüldü. Halkın demokrasiden yana olduğu buradan anlaşılıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe gecesi CNN Türk ve diğer Türk televizyonlarındaki açıklamasının hemen ardından halkımız darbeye karşı çıkmış ve şehit olmayı göze almıştır. Darbe gecesinde halkımız Türk mü, Kürt mü, Arap mı, ayırımı yapmaksızın harekete geçmiştir."

Anma programının ardından Cumhuriyet Meydanı'na giden Derikli vatandaşlar, burada demokrasi nöbeti başlatı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Dev Türk bayrağıyla yapılan yürüyüş

-Kaymakam Kafkas'ın konuşması

-Cumhuriyet alanına yürüyüş

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin),

==========================================

Adıyaman'da Demokrasi Nöbeti

ADIYAMAN'da, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle valilik önünde anma etkinlikleri düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle Adıyaman Valiliği önündeki meydanda anma etkinlikleri düzenlendi. Mimar Sinan Kültür Parkı önünde mehteren eşliğinde toplanan binlerce kişi buradan yürüyerek Valilik meydanına geldi. Türk bayraklarıyla donatılan meydana gelenler, kontrol noktalarından polisler tarafından üst aramalarından geçirildikten sonra alana alındı. Etkinliklere; Vali Nurullah Naci Kalkancı, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Metin Alper, STK temsilcileri ve binlerce kişi katıldı. Alanda hepbirlikte akşam namazı kılan kalabalık, şehitler için dua etti. Mehter gösterisinin yapıldığı alanda darbe girişimi gecesi şehit olanların isimleri de okundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Gölbaşı Caddesi

Vatandaşların yürümesi

Mehter takımı

Türk bayrakları

Valilik meydanı

Kalabalık görüntü

Mehterin çalması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN / ADIYAMAN,

============================================

Binlerce Antalyalı darbeye karşı yürüdü (2)

ANTALYA'DA DEMOKRASİ NÖBETİ

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ilan edilen 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti programı düzenlendi. Binlerce Antalyalı'nın doldurduğu meydan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dev Türk bayraklarıyla süslendi. Sunuculuğunu Bülent Yurdakul'un yaptığı demokrasi nöbetinde miting alanına kurulan dev led ekranlar aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşması da canlı olarak meydandaki vatandaşlara sunuldu.

Meydandaki demokrasi nöbetine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Jandarma Alay Komutanı Kıd. Alb. Yusuf Kelleli,  Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti başkan ve yöneticileri katıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç ile hukuk fakültesi öğrencisi Yasin Naci Ağarolu'nun yakınları da meydanda yerlerini aldı.

15 TEMMUZ DESTANI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tarihin dilinden düşmeyecek bir destanın yıldönümü olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, "O gece Allah onlara rahmet etsin, 250 şehit verdik. 2 bin 194 gazimiz var. Allah onlara da sağlıklı uzun ömür versin. Tarihin dilinden düşmeyecek bu büyük destanı bu millet rabbimin yardımıyla, sonra liderimiz, cumhurbaşkanımız, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve milletimizin kahramanlığıyla yazdı. Rabbim o karanlık geceyi bir daha hiçbirimize yaşatmasın" dedi.

"ANTALYA'DA HİÇBİR ASKERİ PERSONEL SOKAĞA ÇIKAMADI"

Antalya'nın o gece İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Isparta'nın yaşadığını yaşamadığını dile getiren Vali Karaloğlu, "Hiçbir askeri personel kışlasından çıkmadı, çıkamadı. Hiçbir askeri araç Antalya sokaklarında yürümedi, yürüyemedi. Antalya o gece de başkomutanımızın çağrısıyla yine Cumhuriyet Meydanı'ndaydı" dedi.

"EZAN VE SELALAR DARBEYİ DURDURDU"

O gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesaretle halka yaptığı çağrı ve 00.13'de okunan selaların çok önemli olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, "Biz selaları hep ölüler için okunur zannederdik. Bu topluma selalar hep ölümleri hatırlatırdı. İlk defa selalar bu millete dirilişi, ayağa kalkmayı, zulme başkaldırmayı, hainlere haddini bildirmek için okunduğunu gördük. İşte o gece tüm yurtta ezanlarla, selalarla bu millet ayağa kalktı. Önceki darbeler ezanları, selaları susturmak için yapılırdı, bu sefer ezanlar ve selalar darbeyi durdurdu" dedi.

"PENSİLVANYA'DAKİ SÜMÜKLÜ FETÖ DE DUYSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün dünyaya, bütün emperyalizme, bütün haçlı zihniyetine ve okyanus ötesine karşı yaptığı meydan okuyuşu hatırlatan Vali Karaloğlu, "Antalya'dan biz de hep beraber o meydan okuyuşu tekrarlayalım. Yalnız öyle bir söyleyin ki taa Pensilvanya'daki sümüklü FETÖ' de duysun" dedi.

Vali Karaloğlu'nun  'Başaramayacaksınız' sözünden sonra meydandaki vatandaşlar da tekrarladı. Sesi yetersiz bulun Vali Münir Karaloğlu, "Bunu sümüklü duymadı gibi" dedi. Ardından Vali Karaloğlu, sözlerini, "Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz" diye tekrarladı. Kalabalık da daha sonra aynı sözleri tekrarladı.

"FETÖ VE İTLERİ KORKSUN"

Etkinliklere katılan Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ise "5 Temmuz gecesi nasılsa şimdi yine dimdik bu meydandayız.  Ya olacağız ya öleceğiz. Ey FETÖ, ey Türkiye düşmanları, bu manzaraya bakın korkun ve titreyin. Hiçbir şeyden korkmuyoruz, biz kaçmıyoruz, FETÖ ve itleri korksunlar. Buradaki Antalyalılardan korksunlar" dedi.

"BÖLMEYE ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de acıların taze, yaraların derin olduğunu belirtti. Türel şunları kaydetti: "Sivil insanların, kadınların üzerine öldürmek kastıyla ateş açan vatan hainlerini Allah kahretsin. Bu kalleşliği planlayanları ve destekleyenleri Allah kahretsin. Bizim görevimiz şehitlerimiz ve gazilerimiz için bu hainler karşısında demir yumruk gibi durmaktır. 15 Temmuz destanı Malazgirt'in, Çanakkale'nin, Sakarya'nın, Milli Mücadele'nin devamıdır. Bizi Atatürk üzerinden, Hz. Ali üzerinden her tür meseleyi istismar ederek bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz."

Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından ise Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde görev yapan kadın ve erkek polisler ellerinde karanfillerle sahneye çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Emniyet Müdürlüğü telsizlerinden tüm polislere yapılan "Bayrağa, millete ve devlete karşı tehlike arz edecek her türlü tehdide karşı hiç tereddüt etmeden, bu tür eylemlere karşı müdahale edilecek" şeklindeki anons meydandaki vatandaşlara dinletildi. Mehter takımının gösterisi ve ilahi dinletisinin ardında saat 00.13'de tüm camilerden sela okunmasıyla kalabalık dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Şehitlerin resimlerini tutan gençlerin görüntüsü

Dua okunması

Emniyet müdürlüğü personelinin sahneye çıkması

- Sela okunması

Haber: Mehmet ÇINAR-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN / ANTALYA,

============================================

Şehit annesinden FETÖ'ye zincirli tepki

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği, Balıkesir'de de binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan şehit polis memuru Turgut Solak'ın annesi Şeküre Solak, sahneye zincirlerle çıkıp FETÖ elebaşının iade edilmesini isteyerek, "Onları bize teslim edin, onları hayvan zinciri ile bağlayalım, sopalarla da her yerlerine dürtelim" dedi.

Balıkesir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri saat 21.30'da Alihikmetpaşa Meydanı'nda mehteran takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Dölek, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, daire müdürleri ile binlerce Balıkesirli katıldı.

Milli İrade Meydanı'nda biten yürüyüşün ardından Valilik'te 15 Temmuz temalı resim sergisi açıldı. Protokolün tören alanındaki yerini almasının ardından şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul konuşmasının dinlenmesinin ardından Kur'an'ı Kerim okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Vali Ersin Yazıcı, yaptıkları konuşmada, FETÖ'cü hainleri lanetlerken,  15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. Vali Yazıcı konuşmasının ardından 15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Turgut Solak'ın eşi Aynur ile annesi Şeküre ve babası Hayati Solak'ı kürsüye davet etti. Vali Yazıcı, şehit anne ve babasının elini öperken, vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı.

"KANINIZI MUAYENE ETTİRİN"

Baba Hayati Solak, "Türkiye Cumhuriyeti polisine bomba atan, masum sivillere mermi yağdıran vatan hainleri kanınızı muayene ettirin, çünkü sizde Müslüman kanı yok. Müslüman kanı olan bunu yapamaz. Bir Turgut'u şehidi ettiniz, binlerce Turgut yaşıyor" dedi.

"ONLARI HAYVAN ZİNCİRİNE BAĞLAYALIM"

Şehit annesi Şeküre Solak eşinin ardından konuşmak istediğini söyleyince Vali Yazıcı sözü bu kez ona verdi. "Ben şerefsizlerin attığı bomba yüzünden şehit olan Turgut Solak'ın annesiyim. Bu gece benim en kötü, en karanlık gecem ancak o kadar da huzurlu, en mutlu en şerefli gecem. Yavrum şehadet şerbetini içti, bizim ise alnımız açık, başımız dik" diyerek sözlerine başlayan acılı anne, Fetullah Gülen'in iadesini istedi. Ardından yanında getirdiği bir poşeti açan Şeküre Solak, önce 'mikrop bulaşmasın' diyerek poşetteki eldivenleri taktı. Daha sonra hayvanları bağladığı zincirleri çıkarıp,  "Onları bize teslim edin, onları hayvan zinciri ile bağlayalım. Sopalarla da her yerlerine dürtelim" dedi.

Şeküre Solak sözlerini "Biz yavrularımızı vatan haini olarak yetiştirmedik. Vatana millete hayırlı evlat yetiştirdik. Ne mutlu Türküm diyene" diyerek bitirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Şehit anası Şeküre Solak'ın açıklamaları

Alandan görüntü

Vatandaşlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN / BALIKESİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Antalya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title