Haberler

Dha Yurt Bülteni-22

Gevaş'ta Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı /EK 3 TERÖRİST SAĞ YAKALANDIGevaş Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen roketatarlı saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, PKK'lı 3 teröristin bir araca binip kaçtığını saptadı.

Gevaş'ta Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı /EK

3 TERÖRİST SAĞ YAKALANDI

Gevaş Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen roketatarlı saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, PKK'lı 3 teröristin bir araca binip kaçtığını saptadı. Bunun üzerine ekipler, Gevaş-Van karayolunda önlem aldı. Durdurulan araçtaki teröristler, yakalanarak gözaltına alındı.

Haber: Murat ÇAĞLAR /VAN,

===============================================

Diyarbakır'da zırhlı araca roketatarlı saldırı: 1 polis yaralı

DİYARBAKIR'ın Dicle İlçesi kırsalında yeni yapılan kalekol çevresinde güvenlik önlemi alan zırhlı polis aracına PKK'lı teröristler raketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda 1 polis memuru hafif yaralandı.

Dicle İlçesi Ziyarettepe mevkiinde yeni yapılan kalekolun çevresinde güvenlik önlemi alan Ejder tipi zırhlı polis aracına, bu sabah PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, roket mermisinin isabet ettiği zırhlı araçtaki bir Özel Harekat polisi hafif yaralandı. Yaralı polis memuru hastanede tedaviye alınırken, saldırının ardından kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haber: DİYARBAKIR,

=============================================

Şenay öğretmenin baba ocağında yas var

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde gasp ettikleri araca bomba yükleyen PKK'lı teröristlerin, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'a düzenlediği saldırıda, yoldan geçerken kurşunlara hedef olan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın Balıkesir'in Edremit İlçesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı.

PKK'lı teröristler, bugün saat 11.30 sıralarında önce Batman'ın Kozluk İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Veysi Işık'ın özel otomobiline uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Başkan Işık'ın bulunmadığı otomobilde yeğeni avukat Muhammet Işık saldırıdan yara almadan kurtulurken, teröristlerin kurşunları oradan geçen ve içinde 5 öğretmenin bulunduğu araca isabet etti. Saldırıda 22 yaşındaki Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ve kimliği henüz belirlenemeyen 1 öğretmen de yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı öğretmenlerden Yalçın yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç öğretmenin Balıkesir'in Edremit İlçesi Azerbaycan Bulvarı'ndaki baba ocağına acı haberi ulaştı. Genç öğretmenin acı haberini alan babası Sadık Yalçın gözyaşlarına boğuldu. Yalçın ailesi, kızlarının cenazesini almak üzere Batman'a doğru yola çıkarken, yarın 15.30'da Ankara'ya gelecek olan genç öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi buradan da defnedilmek üzere memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne götürülecek. Yalçın'ın cenazesinin Pazar günü defnedilmesi bekleniyor.

7 AY ÖNCE ATANMIŞTI

Şenay Aybüke Yalçın'ın, 6 sene önce Edremit Kültür ve Sanat Derneği'nde müzik eğitimi aldıktan sonra, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nü kazandığı ve 7 ay önce de atamasının yapılarak Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde müzik öğretmeni olarak göreve başladığı öğrenildi. Şenay öğretmenin ailesinin yaşadığı yaşadığı dairenin camına Türk Bayrığı asılırken, genç öğretmenin Magusa Limanı türküsünü söylediği sosyal medya hesabındaki video da, izleyenlerin yüreğini dağladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Şenay öğretmenin baba evinden görüntü

-Şenay öğretmenin türkü söylemesi

Habera-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

=================================================

Bakan Işık "Barış rüzgarlarının estiği günler geride kaldı"

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nın 3. Büyük Sivil Toplum Kuruluşları İftarına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık dünya genelinde barış rüzgarlarının geride kaldığını ifade ederek zor bir dönemden geçildiğini söyledi. Uluslararası İnterteks Fuar Alanında AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nın organize ettiği  3. Büyük Sivil Toplum Kuruluşları İftarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri katıldı. Bakan Fikri Işık son dönemlerde dünya genelinde barış rüzgarlarının geride kaldığını belirterek zor bir dönemden geçildiğini söyledi. Terörün küreselleştiğine de değinen Işık, "Dünya olarak da gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. O barış rüzgarlarının estiği dönemler geride kaldı pek çok tehdidin pek çok belirsizliğin artık gündemde olduğu bir konjonktür yaşıyoruz. Hele bölgemiz bu noktada dünyada en fazla türbülansın yaşandığı bölgedir. Artık tehditlerin de terörün de küreselleştiği bir dönem yaşıyoruz. İşte böyle bir dönem de böyle bir konjonktür de Türkiye olarak biz mazlumun yanında ve haksızlıkların karşısında durmaya devam ediyoruz ve bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Bu noktada ilkesel duruşumuzdan asla taviz vermiyoruz." dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BELİ KIRILMIŞTIR

Bakan Fikri Işık terör örgütünün belinin kırıldığını söyleyerek konuşmasını söyle sürdürdü: "Türkiye'den medet uman insanlara el uzatmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin gerçekten, Türkiye'den beklentisi olan ülkelerin beklentilerini karşılamaya büyük gayret gösteriyoruz. Elbette mücadele ettiğimiz zorluklar var. Bunların başında terör geliyor ama Allah'a hamd olsun 35 yıllık terörle mücadele tarihinin en başarılı dönemini yaşıyoruz şu anda terör örgütünün beli kırılmıştır. Terör örgütünde ciddi bir dağılma başlamıştır. İnşallah bunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu vesileyle bugün şehit olan şehitlerimize ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Bakan Fikri Işık konuşması

-İftara katılanlardan detaylar

Haber: Faruk KIYAK-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli)

==============================================

Bakan Özlü: Dostlarımızı yalnız bırakmayacağız

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Dost ve kardeş ülkelerimizin olduğu coğrafyada sıkıntılar var. Dostlarımızı yalnız bırakmayacağız" dedi.

Bakan Özlü, eşi Onur Özlü ile birlikte Düzce'nin Çilimli ilçesinden belediyenin kapalı pazaryerinde düzenlediği iftara katıldı. Bakan Özlü, iftarın ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen 'Bisiklet Dostluğu' projesi kapsamında 10 Suriyeli ve Türk çocuğa bisiklet hediye etti. Ardından bir konuşma yapan Bakan Özlü, Katar'da yaşanan sıkıntıları işaret ederek, "Bugünlerde hem dünyada hem de Türkiye'de önemli gelişmeler oluyor. Özellikle aramızın iyi olduğu dost ve kardeş ülkelerin bulunduğu coğrafyada sıkıntılar oluyor. Bunları hep birlikte aşacağız. Dostlarımızı yalnız bırakmayacağız. Onlara yardımcı olacağız. Problemlerin çözümünde katkı sağlayacağızö dedi.

Baba evinin olduğu Çilimli ilçesine de seçim döneminde verdiği sözleri tutacaklarını ve projeleri hazırladıklarını dile getiren Bakan Özlü, "Diğer taraftan Düzce ve Çilimli için verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Projelerimizi takip ediyoruz. Bunların gerçekleştiğini göreceğiz. Bunlar uzun zamandır üzerinde çalıştığımız projeler. Daha güzel bir Düzce ve Çilimli için hep birlikte çalışacağızö dedi.

Görüntü dökümü

-----------------------------------

-İftar

-Çocuklara bisiklet hediyesinden görüntüler

-Bakanın konuşması ve detaylar var

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===============================================

Hakkari'de güvenlik korucuları iftarda bir araya geldi

HAKKARİ'de güvenlik korucularkı Valiliğin Ordu evinde verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe katılan Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, 2 gün önce Yüksekova'ya İkiyaka Dağlarında mayına basarak yaralanan güvenlik korucusu Refik Babat ile cep telefonunda görüntülü konuşarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İftar yemeğine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcıları Hasan Ongu, Bekir Abacı, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve güvenlik korucuları katıldı. Vali Toprak, yemeğe katılan güvenlik korucuları ile tek tek tokalaşıp sohbet ettikten sonra iftarını açtı. Toprak, daha sonra 2 gün önce Yüksekova İkiyaka Dağlarındaki operasyon sırasında PKK'lı töreristlerin  önceden döşediği mayına basarak yaralanan ve Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi gören güvenlik korucusu Refik Babat'ı cep telefonuyla arayarak görütülü konuşup geçmiş olsun dileklerini iletti.

VATAN İÇİN VERDİĞİNİZ MÜCADELE GÖZARDI EDİLEMEZ

İftar programında konuşan Vali Toprak, korucuların terörle mücadelede önemli bir yer tuttuğunu belirterek,"Askerlerimiz ve polislerimizle omuz omuza çalışmalar yürüterek terörle mücadelede büyük çabalar ve önemli faaliyetler ortaya koyan fedakar güvenlik korucularımıza  ve onların saygı değer ailelerine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Daha önce geçici olan korucaların artık güvenlik korucusu olarak görev yapıyor. Sadece isimle değil özlük haklarında ve çalışma şartlarında önemli gelişmeler gerçekleşmiştir. Ülkemizi bölmek isteyenlere hakketikleri dersi vermemizde korucularımızın emekleri çok büyüktür. Canla başla çalışarak vatan için verdiğiniz bu büyük mücadele asla göz artı edilemez. Devletimizin terör örgütleriyle mücadeledeki kararlılığı tamdır. Bu konuda geriye adım atmamız söz konusu değildir. Mehmetçiğimiz ve polislerimiz kadar korularımız da bu vatan için büyük mücadeleler veriyor. Hakkari özelinde ise korucularımız terörle mücadelede son 1 yılda Mehmetçiğimiz ve polisimiz ile birlikte aktif görevler yaparak büyük kahramanlıklar gösteriyor. Hepsinin gözlerinden öpüyorum"dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

=================================================

Mutki'de İmam Hatip Lisesi binası hizmete açıldı

BİTLİS'in Mutki ilçesinde inşa edilen 16 derslikli İmam Hatip Lisesi ve kompleksi törenle  hizmete açıldı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necip Erdal Yardım, Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ankara'nın birinci hedefinin eğitim olduğunu belirterek, Türkiye'de 10 yıldır eğitim bütçesinin birinci sırada yer aldığını söyledi. Yüzde 52 nüfusunun genç olduğu Türkiye'de en fazla kaynağın eğitime ayrıldığını ifade eden Demiröz,  "Bu ülkenin gençlerine ne gerekiyorsa hepsini yapmak zorundayız. Okulsa okul, spor alanıysa spor alanı. İhtiyaçları neyse yapmak zorundayız. Üniversiteler de yapıyoruz. Bugün üniversitesi olmayan hiçbir ilimiz yok. Hatta büyük şehirlerin ilçelerinde üniversitelerimiz var. Tabi Türkiye çok hengamelerden geçti. 28 Şubat'ı yaşadık. Maalesef bu gördüğünüz okullar ve çocuklar diğer arkadaşlarıyla eşdeğer vaziyette üniversite sınavlarına giremediler. Sınava giriyor, aynı soruyu çözüyor. İmam hatipler ve meslek okulları bu nedenle birer birer kapanmak zorunda kaldı. Öğrenci sayıları yüzde 10'na kadar düştü. 28 Şubat o güzel nesli yok etti. Bu nedenle 16 Nisan'da yapılan referandumun çok önemli olduğunu belirtmiştik. Referandumla vesayet rejimine son verdiniz" dedi. Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise büyük adamların, iyi adamların ve iyi nesillerin yetişmesi için herkese sorumluluk düştüğünü söyedi. Çınar,"Milletin seçtiği ve milletin gönlüne giren Adnan Menderes, göz göre göre ideolojik hesaplar ve bu milletin kendi kimliğine dönmesine öncülük ettiği için idam edildi. Bugün birilerine uşaklık ve kölelik yapan, aşağılık kompleksleriyle milletin çocuklarını da aynı komplekslerle yetiştirmeye gayret eden o damar, bugünde maalesef ülkemizin bir tarafında var. Ama artık zayıfladı. Menderes birilerine göre çok hata yaptı. 18 yıl Türkçe okunan ezanın aslına uygun şekilde Arapça okunmasını sağladı. Millileşme ve kimlik kazanma yolunun kesilmesi için Menderes idam edildi. Ülkemizde başka şeyler oldu ve oluyor. Ama Cenab-ı Allah'ın takdiri ve milletimizin büyük bedeller ödemesiyle gelinen noktada artık benliğimize, kimliğimize, tarihini seven, saygı duyan, büyüklüğünün ve hazinelerinin farkına varan, yeni, milli, güçlü ve aydınlık geleceği olan bir nesil yetişiyor" dedi. Konuşmaların ardından TEOG sınavlarında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi. Yaptıkları katkılardan dolayı Bitlis Valisi Ahmet Çınar'a ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'e Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz tarafından tablo  ve öğrencilik yıllarındaki fotoğrafları ile karneleri hediye edildi. Program kurdela kesimi ve okulun gezilmesi ile sona erdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Ak Parti Gevaş PKK Politika Güncel Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

title