Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Suriye sınırında GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde kuvvet komutanlarıyla Suriye sınırındaki birlikleri denetledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Suriye sınırında

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde kuvvet komutanlarıyla Suriye sınırındaki birlikleri denetledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Hatay'a geldi. Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar, Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan ilçelerindeki sınır birliklerini denetleyip 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Hulusi Akar'ın bulunduğu konvoy

Araç konvoyunun ilerleyişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN, Yılmaz BEZGİN-HATAY-DHA)

================================================

CHP'DEN YRD. DOÇ. DR. ABDULLAH AKIN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanlığı; konuk olduğu televizyon programında, 1924 yılında Çanakkale ve Bursa'da kapatılan, satılan camilerin, genelev ve ahır olarak kullanıldığını söyleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, konuyla ilgili partililer ile birlikte il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Çanakkale Tabip Odası Şubesi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şubesi tarafından düzenlenecek olan 'Şehir Hastaneleri' paneline katılmak üzere kente gelen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı CHP'li Ömer Faruk Mutan, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri katıldı. Güneşhan, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın'ın, ÇOMÜ TV'de konuk olduğu bir programda, 1924 yılında Çanakkale ve Bursa'da kapatılıp, satıldığını söylediği camilerin, genelev ve ahır olarak kullanıldığı sözlerine tepki gösterdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretler eden Kadir Mısırlıoğlu'nun Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyaret edilmesinin, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın'ı cesaretlendirdiğini ileri süren İl Başkanı İsmet Güneşhan, şunları söyledi:

"Demek ki hakaret etmenin cezasının olmadığını gören bu bilgi fukaraları hakarette sınır tanımamaya başlamıştır. Ülkemizin kurucu değerleri hakkında geçmişte camileri ahır, lokal, tuvalet yaptılar yalanlarıyla kamuoyunu yönlendirmeye çalışan bu anlayış mensuplarından Abdullah Akın isimli hadsiz, ahlaksız çıtasını yükselterek bu defa camileri genelev yaptılar diyecek kadar adileşmiştir. Kurucu Önderimize ve halkın ibadet yerlerine aslı astarı olmayan iftiralar ve yalan bilgiler ile saldıran bu bilgiden yoksun ve densiz zat, üniversitede İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi eğitimcisi olarak bulunmaktadır. Şimdi Çanakkale kamuoyuna soruyoruz? Bu anlayışta olan bilgisiz ve densiz, geleceğin çocuklarına din dersi verebilir mi, vereceği din dersi sağlıklı olur mu? Densizlik, bilgisizlik ve boşboğazlığın öğretim üyeliği sanıldığı bir yerde, bilgi itibarını yitirir ve yok olur. Kurucu değerlerimize hakaret ederek bir yerlere geleceğini sanan bu bilgisiz, seviyesiz, cahil öğretim görevlisi müsveddesi hakkında, gerekli her türlü yasal işlemin yapılması için hiç bir girişimden kaçınılmayacaktır. Üniversite Rektörümüz ile gerekli görüşmeler yapılarak, bu seviyesiz ve densiz hakkında gerekli yasal işlemin yapılması sağlanacaktır. Yerli ve milli geçinen AKP İl Başkanını da duyarlı davranmaya ve derhal gereğini yapmaya çağırıyoruz. Ayrıca, Cumhuriyetimizi koruma ve kollama görevi verilmiş Cumhuriyet savcılarımızı da kurucu değerlerimize ve inanç yerlerimize hakaret eden bu bilgi fukarası kişi hakkında yasal işlem yapmaları için göreve davet ediyoruz."

'SÖYLEDİKLERİ ŞİKAYET KONUSUDUR'

Toplantıda Çanakkale ve Türkiye gündemini değerlendiren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın'ın sözlerine tepki gösterdi. Atıcı, "Kurucu değerlerimize dil uzatanlara elbette müsamaha göstermeyeceğiz. Ancak bunları bir devlet politikası haline getirenlerle de çok ama çok ciddi bir mücadele içerisine girmek mecburiyetindeyiz. Bunu yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Çanakkale'de meydana gelen bu, öğretim üyesi de diyemeyeceğim ama, bu insan müsveddesinin söyledikleri elbetteki bir şikayet konusudur. Mutlaka gereği yapılacaktır. Bunlarla da akılla, bilimle uğraşamaya devam edeceğiz" dedi.

'KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR'

Türkiye'nin şu anda birçok sorunu olmasına rağmen, her gün ülkede AK Parti ve MHP ittifakının konuşulduğunu belirten Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Türkiye yatıyor kalkıyor, sabahtan akşama, akşamdan sabaha AKP ile MHP'nin ittifakını konuşuyor. Bütün televizyonları açın AKP ile MHP konuşuluyor. Türkiye'nin sorunu bu mu? Allah aşkına. Türkiye'nin sorunu MHP'nin yüzde 10 barajını geçme sorunu mudur? Allah aşkına. Türkiye'nin sorunu AKP'nin yüzde 50+1'i bulma sorunu mudur? Allah aşkına. Bütün dertlerimiz bitti. Her şey müreffeh, her şey refah içerisinde, her şey güzel, her şey tamam. Biz bütün Türkiye'de AKP ile MHP'nin ittifakını konuşuyoruz. Koyun can derdindeyken, kasap et derdinde. Biz nasıl olur da ittifak yaparız. Nasıl olur da az daha koltuğumuza yapışırız derdindeler. Korkunun ecele faydası yoktur. Bu gibi ittifaklar acizlik ittifakıdır. Halkımız da bunu çok net bir şekilde görür. Cumhuriyet tarihi boyunca açıkgözlülük yapmaya çalışan siyasetçiler daima millet tarafından cezalandırılmıştır" diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Olağanüstü Hal'i (OHAL) protesto etmek üzere sakal bıraktığını belirten Atıcı, OHAL uygulamasının kendileri için yas uygulaması olduğunu söyledi. Bugün FETÖ ile mücadelesi maskesi altında muhalif olan herkesle mücadele edildiğini ileri süren Atıcı, "Ben bu sakalımla gittiğim her yerde bunların hesabının sorulacağına dair ant içiyorum, yemin ediyorum. Bunların hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından CHP İl Örgütü, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'na ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın hakkındaki suç duyurusu dilekçesini teslim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-CHP İl binasındaki basın toplantısından görüntü.

-CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan açıklama görüntüsü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

==============================================

BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın kardeşi son yolculuğuna uğurlandı

BURSA Tiaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın dün hayatını kaybeden kardeşi Ahmet Tevfik Burkay'ın cenazesi (51), düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın kardeşi Ahmet Tevfik Burkay, İstanbul'da bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Dün akşam saatlerinde hayatıını kaybeden evli ve 2 çocuk babası Ahmet Tevfik Burkay, bugün öğle vakti Ulacami'de kılınan cenaze namazının ardından Pınarbaşı Mezarlığı'na defnedildi.

Cenazeye Burkay ailesi, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor Başkanı Ali Ay, siyasetçiler, iş insanları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Başbakan Binali Yıldırım da çelenk gönderdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cenazeden detaylar

Haber-Kamera: Gürkan DURAL/BURSA, -

=================================================

Freni boşalan kamyon istinat duvarından aşağıya düştü

NİĞDE'de freni boşalan kamyonet, kaldırıma çarptıktan sonra bir apartmanın bahçesine devrildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, apartmanın yanında bulunan bir otomobil kullanılamaz hale geldi.

Kent merkezindeki Efendibey Mahallesi Murtazabey Sokak üzerinde bulunan rampada freni boşalan kağıt yüklü, kamyon kaldırıma çarparak istinat duvarından bir apartmanın bahçesindeki otomobilin üzerine düştü. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, otomobil kullanılamaz hale geldi. Polis kamyonetin adı açıklanmayan sürücüsünü ifadesine başvurmak üzere karakola götürdü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü

------------------------

-Olay yerindeki araçlardan görüntü

-Vatandaşlardan görüntü

-Polislerden görüntü

-Kamyonetin düştüğü yerden görüntü

-Detay görüntüler

-Kamyonet Sahibi Gökhan İnce ile röportaj

Haber: Adnan ÇELEBİ-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

============================================

Aladağ'daki yurt faciası davasında sanıklar, 5'inci kez hakim karşısında (2)

2'Sİ TUTUKLU 14 SANIK HAZIR BULUNDU

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi salonundaki yer sıkıntısı nedeniyle Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu yurt müdürü Cuma Ali Genç, yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin Başkanı İsmail Uğur ile tutuksuz sanıklar dernek görevlileri Mahir Kılıç, Mahmut Deniz, Mustafa Öztaş ve Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mehmet İpek, Zeki Yılmaz, eski Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, Davut Gökçeli, Ramazan Arı, Cihan Ünal ve Bayram Aydın katıldı. Sanıklar, duruşmada yaptıkları savunmalarında bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek beratlarını istedi. Sanık Davut Gökçeli ise yangın konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını ve kaymakamlığın yönlendirmesiyle denetimlere katıldığını belirtti. Gökçeli, "Yurdun duvarlarında asılı halde yönlendirme levhaları mevcuttur. Ayrıca yurtta yangın tüpleri vardı. Biz de bunları görerek denetim formundaki işaretlemeleri yaptık. Bilirkişi raporlarını ve suçlamaları kabul etmiyorum. Adli kontrolümün kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.

YENİ BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANACAK

Mahkeme heyeti, kusur durumunun tartışılmadığı hususu nazara alınarak İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından oluşturulan teknik bir heyetten tekrar bilirkişi raporu tanzim edilmesine karar verdi. Ayrıca sanıklar Cuma Ali Genç ve İsmail Uğur'un tutukluluğunun devamına, tutuksuz sanıklar hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin sürmesine karar vererek duruşmayı 24 Mayıs'a erteledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Akif ÖZDEMİR Adana

===========================================

Aydın'a havacılık okulu

AYDIN'ın da aralarında bulunduğu çeşitli kentlerde hizmet veren bir lise, Aydın'da havacılık okulu açacak. 2018- 2019 eğitim öğretim yılında hizmete başlayacak okul için eğitim uçağı geldi ve kayıtlar başladı. Okul Müdürü Sadettin Yabaş, "Aydınlı gençler mesleği yerde ararken, gökte bulacaklar" dedi.

Sağlık sektörüne eleman yetiştiren özel bir lise, Aydın'da havacılık okulu açacak. Havacılık okulu ile ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Okul Müdürü Sadettin Yabaş, bir eğitim uçağının okul bahçesine eğitim amaçlı monte edildiğini söyledi. Türkiye'de gelişen havacılık sektörünün deneyimli elemanlara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Yabaş, "Aydın'daki gençlerimize daha iyi daha güzel hizmet sunabilmek amacıyla burada havacılık lisesi açılmasına karar verildi. Bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir. İstanbul'da yapılan dünyanın sayılı havalimanlarından birisi olan üçüncü havalimanımızın yapılması ve diğer illerdeki havalimanlarının mevcutlarının genişletilmesi bu havalimanlarında çalışacak deneyimli, yetişkin belli bir eğitim almış elemanlara ihtiyaç doğuracaktır" dedi.

YER HİZMETLİ BÖLÜMLERİ OLACAK

Öğrencilerin istihdamı için okulun havacılığın yer hizmetleri bölümüyle hizmet verileceğini belirten Yabaş, "Bu bölümde yetişen öğrencilerimiz havalimanlarında çok geniş bir çalışma imkanı bulabilecekler. Host ve hosteslik, havayolu taşımacılığı, havayolu trafik, yük kontrolü ve haberleşme, ramp kargo ve brim yükleme gereçlerinin kontrolü, uçak hat bakımı, uçak operasyon, ulaşım, ikram ve servis, gözetim, yönetim, uçak özel güvenlik ve hizmet denetimi gibi alanlarda yetişmiş elamanlar, bu işletmelerimizin hem de ülkemizin hizmetinde bulunmuş olacaklardır. Bu mesleği yerde ararken gökte bulan bir meslek olarak değerlendiriyoruz" dedi. Okul bahçesine monte edilen eğitim uçağını, öğrenciler yakından inceleme fırsatı buluyor. 11. sınıf öğrencisi Melisa Babacan, heyecanlı bir şekilde bindiği uçakta pilot koltuğuna oturarak, "Daha önce hiç uçağa binmedim ilk defa biniyorum. Yükseklik korkumu yenmeye çalışıyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Eğitim uçağından görüntü

Öğrencilerin uçağı pilot koltuğunda incelemesi

Öğrenci Melisa Babacan röp

Okul müdürü Sadettin Yabaş röp,

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Akar Ak Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title