Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)BAKAN IŞIK: TÜRKİYE NE PAHASINA OLURSA OLSUN PYD NİN KANTONLARI BİRLEŞTİRMESİNE MÜSAADE ETMEYECEKTİRMİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, Münbiç'de DEAŞ'ın, PYD'nin iş birliği yaptığını bütün dünyanın görmeye başladığını belirterek, "Kantonları birleştirilmesi konusunda Türkiye'nin tavrı ve duruşu...

1)BAKAN IŞIK: TÜRKİYE NE PAHASINA OLURSA OLSUN PYD NİN KANTONLARI BİRLEŞTİRMESİNE MÜSAADE ETMEYECEKTİR

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, Münbiç'de DEAŞ'ın, PYD'nin iş birliği yaptığını bütün dünyanın görmeye başladığını belirterek, "Kantonları birleştirilmesi konusunda Türkiye'nin tavrı ve duruşu da nettir. Türkiye ne pahasına olursa olsun PYD nin kantonları birleştirmesine müsaade etmeyecektir" dedi.

İzmit Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılan 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' kampanya tanıtım programına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Konuşmasına Cumuhurbaşkanlığı sisteminde iki sorunun cevabının önemli olduğunu söyleyerek başlayan Bakan Işık, "Birinci neden böyle bir halk oylamasına gidiyoruz ve ikinci soru ise biz ne öneriyoruz? Halkımız 'Evet' dediğinde ne kazanacak. Bu iki sorunun cevabı halk oylamasının sonucunu da belirleyecektir. Herşeyden önce şunun altını çizmekte fayda var. Napolyon der ki 'Eğer dünya bir tek devletten müteşekkil olsaydı başkenti hiç kuşkusuz İstanbul olurdu' dünyanın merkezinde bir ülkeyiz. Bunun büyük avantajları var ama büyük riskleri olduğunu da unutmamalıyız. Dünyada yaşanan her iki problemin biri ülkemizde. Böyle bir bölgede ayakta kalmak ve gelecek kuşaklara güçlü bir Türkiye bırakmak için birlik ve beraberliğimizi korumak her anlamıyla güçlü bir Türkiye için gece ve gündüz çalışmak her birimizin vatan görevidir. Elimizi kolumuzu bağlayan hızımızı kesen ayak bağlarından da kurtulmak durumundayız. Şuanda Türkiye bölgedeki 100 yıl sonraki altüst oluştan en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. 1. Dünya savaşından sonra bölgemiz en büyük alt üst oluşu yaşıyor. Bize ağır faturası olduğunu biliyoruz" dedi.

3 MİLYON SURİYELİ'Yİ MİSAFİR EDİYORUZ

Şu anda 3 milyonun üzerinde insanı misafir ettiklerini söyleyen Işık, "10 bin 20 bin mülteci gittiği zaman iç siyaseti karışan kaos ortamı oluşan Avrupa ülkeleri gibi değil, 100 bin 200 bin mülteciyi alıp almamak için kendi içinde tartışma yapan siyasi dengeleri bozulan Avrupa ülkeleri gibi değiliz. Bu bizim medeniyet değerlerimizin aslında ne kadar sağlam olduğunun da bir göstergesidir. Diğer taraftan bu altüst oluşun ülkemize terör olarak yansıdığını hep birlikte görüyoruz. Dünyada hem PKK terörü, hem onun Suriye'deki kolu PYD örgütünden, dünyanın bugüne kadar en kanlı terör örgütü DEAŞ, aşırı sol örgütlere ve devletimizin içine sızmış hain FETÖ terör örgütüne karşı aynı anda mücadele eden tek ülke var o da Türkiye. Şu anda 35 yıllık terörle mücadele tarihinde PKK terör örgütüne en ağır darbeleri indirdiğimiz dönemi yaşıyoruz. 23 Temmuz 2015 den bu yana PKK terör örgütünün 9 bin 600 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu terör örgütüne vurulan en ağır darbedir. PKK terör örgütü nerede yuvalanırsa nereden Türkiye'yi tehdit etmeye başlarsa, nereden Türkiye'ye yönelik bir tehdit savururlarsa bilsinler ki onların başlarını ezmeye devam edeceğiz. Bu konuda kararlılığımız tam ve kesindir. Diğer taraftan başlattığımız Fırat Kalkanı Harekatı ile 2 bin 200 kilometre karelik alanı DEAŞ'tan tamamen temizledik" diye konuştu.

GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURMA GAYRETLERİ İÇERİSİNDEYİZ

Bakan Işık, Suriyeliler için güvenli bölge oluşturma gayretleri içerisinde olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Şimdi ülkemize misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin kendi evlerine dönmesi için burada güvenli bölge oluşturmanın gayretleri içerisindeyiz. Alt yapısıyla üst yapısıyla şehirlerin imarı için gayret gösteriyoruz. Biz istiyoruz ki bu misafirlerimiz artık kendi vatanlarına, yurtlarına ülkelerine dönsünler ve huzur içerisinde yaşasınlar. Bir taraftan DEAŞ ile mücadele ederken, diğer taraftan bu insanların insani ihtiyaçlarını karşılamak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama DEAŞ'ın bölgemizden tamamen temizlenmesi için çalışmamızı sürdüreceğiz. Münbiç'te hareketlenme var. Münbiçte bizim baştan beri gördügümüz dünya kamuoyunun görmek istemediği olaylar gün yüzüne çıktı. Münbiç'de artık nasıl DEAŞ'ın, PYD'nin iş birliği yaptığını artık bütün dünya görmeye başladı. Burada Türkiye'nin en önemli önceliklerinden biri de Kürtlere karşı da adeta soykırım yapan PYD'nin bu bölgede bir alan oluşturmasını engellemektir. Bir egemenlik alanı oluşturulmasına kesinlikle müsaade etmemektir. Kantonları birleştirilmesi konusunda da Türkiye'nin tavrı ve duruşu da nettir. Türkiye ne pahasına olursa olsun PYD'nin kantonları birleştirmesine müsaade etmeyecektir. Bu mücadelemiz sürecek. Diğer taraftan hain FETÖ terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Halk oylaması sürecinin 15 Temmuzda bu hainlerin giriştiği darbe teşebbüsüyle de çok yakından ilgisi var. Türkiye bir çok tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Ama Fetö ihanet şebekesi kadar FETÖ terör örgütü gibi bir tehlikeyle ilk defa karşılaştı. Bütün bunlarla aynı anda mücadele etmesi için Türkiye'nin çok güçlü olması gerekiyor. Türkiye'nin mutlaka ama mutlaka sistemindeki aksaklıkları giderip gelecekte ortaya çıkacak risklere karşı da yoğun mücadele etmesi gerekiyor."

Görüntü Dökümü

----------------------

-Bakan Işık konuşması

-Salondan detaylar

Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), -

======================================================

2)BAKAN ELVAN: TÜRKİYE ÜZERİNDE OYUN OYNAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bir dizi ziyaret için memleketi Karaman'a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Valilik ziyaretinin ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda iş adamlarıyla bir araya geldi. Bakan Elvan, bazı uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin ekonomisinin kırılgan bir yapıya sahip olduğunu söylediklerini belirterek Türkiye üzerinde oyun oynamaya çalıştıklarını belirtti. Elvan, "Ekonominin geneline baktığımızda ne diyorlar, 'Türkiye ekonomisi kırılgan bir yapıya sahip' diyorlar. Kim diyor bunu, batıdan değişik kuruluşlar, uluslararası bazı derecelendirme kuruluşları, basın yayın. Neden kırılgandır diye sorduğumuzda, diyorlar ki 'Türkiye'nin borcu çok fazla'. Peki bakıyoruz son 5-6 yılda Türkiye'nin borcu fazla mıdır diye. Diyoruz ki, Türkiye'nin AB tanımlı borcunun milli hasılaya oranı yüzde 27.5, sizin ülkenizde yüzde 80, yüzde 100, yüzde 110, yüzde 120. Türkiye'de yüzde 27,50 bizim borcumuz daha az diyoruz. Onun üzerine diyorlar ki, 'efendim sizin kısa vadeli borcunuz yüksek. Onun için kırılgan bir yapıya sahipsiniz'. Peki son 5 yıldan beri Türkiye kısa vadeli borcunda ciddi bir sıçrama söz konusu mu hayır. 3 aşağı 5 yukarı son beş yılda Türkiye'nin kısa vadeli borcu hemen hemen aynı çok fazla bir değişiklik söz konusu değil. Yani ileri sürdükleri Türkiye gerçekten kırılgan bir yapıya sahip diye ileri sürdükleri tezi kabul etmek mümkün değil." diye konuştu.

Genç girişimcilerin ekonomiye katkısına değinen Bakan Elvan, "Bakmayın siz geçlerin milletvekili seçilmesine yönelik bazı tepkilere. Seçme hakkı veriliyorsa, seçilme hakkı da verilmeli. Biz gençlerimize niye güvenmeyelim. Fatih Sultan Mehmet kaç yaşındaydı İstanbul'u fethettiğinde." dedi.

Görüntü Dökümü

---------------

Toplantıdan detay

Bakan Elvan'ın konuşması

(Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA)

========================================================

ANTALYA' DA MARATON HEYECANI

3)BİTİŞ ÇİZGİSİNE 500 METRE KALA ÖLDÜ

Antalya'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu Fetih Koşusu'nda 11 bin 200 kişi yarıştı.

Runatolia Maratonu, kentin fethinin 810'uncu yılı etkinlikleri kapsamında 'Fetih Koşusu' temasıyla yapıldı. 12. Runatolua Uluslararası Antalya Maratonu Fetih Koşusu'na katılanlar erken saatte Antalya Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Isınma hareketleriyle koşuya hazırlananlar, müzik dinletisiyle eğlenceli vakit geçirdi. Başlangıç noktasında Vali Münir Karaloğlu'nun startıyla başlayan yarışa, 11 bin 200 kişi katıldı. Yarış, engelli, maraton, yarı maraton ve 10 kilometre kategorilerinde yapıldı. Yarışa yoğun ilgi gösteren sivil toplum örgütleri koşuda kadına şiddet, engelliler, eğitim, ağaçlandırma ve farklı hastalıklara dikkati çekmek amacıyla pankart açtı. Yarışta bazı vatandaşlar bebek arabasındaki çocuklarıyla koştu.

BİTİŞ ÇİZGİSİNE 500 METRE KALA ÖLDÜ

Bir grup arkadaşıyla yarış için Antalya'ya gelen Zeynel Murat Batur, yarı maraton yarışının bitiş çizgisine 500 metre kala yere yığıldı. 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale ettiği Batur, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Batur'un cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Zeynel Murat Batur'un, aynı koşuya önceki yıllarda 3 kez daha katıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Yarış için ısınanlardan görüntü

Bazı grupların toplu fotoğraf çekiminden görüntü

Vali start vermeye hazır beklerken

Engellilerin startının verilmesi

Yarışı beklerken dans edenlerden görüntü

Yarışçıları izleyen vatandaşlardan görüntü

Yarış öncesinde özçekim yapan AKUT grubunun görüntüsü

90 yaşındaki yarışmacı Safder Kartoğlu ile röp

'Hepimiz tek yürek' yazan pankarttan görüntü

Yarı maraton koşulurken görüntü

Yarışmacıları izleyen vatandaşlardan yarışçılara PAN

Gökyüzüne bırakılan balonlardan görüntü

Engelli bir koşucu ile röp

Yarışı beklerken dans edenlerden görüntü

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Md Burhanettin Hacıcaferoğlu ile röp

Toplum Gönüllüleri Vakfı için koşan bir kadınla röp

Omurilik felçlisi Semra Çetinkaya ile röp

Omurilik felçlisi çocuk Kaan Koçdemir ile röp

Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baştürk röp

Minik bebeğin yürürken görüntüsü

Tam maratonu bekleyenlerden görüntü

Tam maratonun startından görüntü

Koşanlardan detay görüntüler

Koşanların fotoğraflarını çekenlerden görüntü

Koşan bir köpekten görüntü

Bebek arabaları ile koşanlardan görüntü

Tahta bisiklet ile giden bir çocuktan görüntü

Scoter giden çocuklardan görüntü

Detay görüntüler

(Haber: Tolga YILDIRIM-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA DHA)

===================================================

4)ATİKER KONYASPOR TARAFTARLARI ADANA'DA OLAY ÇIKARTTI 2 YARALI

ADANA'DA oynanacak olan Adanaspor maçı için Adana'ya gelen Atiker Konyaspor taraftarları olay çıkarttı.

5 Ocak Fatih Terim Stadı'na gelmeden Vali Yolu Caddesi üzerinde otobüsten inen Atiker Konyaspor taraftarları taşkınlık yapınca polis müdahale etti. Taraftarlar polis zoru ile ile otobüslere bindirilerek maçın oynanacağı 5 Ocak Fatih Terim Stadı'na gönderildi. Çıkan olaylarda 2 Konyaspor taraftarı yaralandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ÖZEL)

Adanaspor-Konyaspor taraftarlarının kavgası

Yaşanan arbede

Taraftarların birbirine taş atması ve küfür etmesi

Çevik kuvvet polislerinin müdahalesi

Çevik kuvvet polislerinin taraftarları joplayarak otobüse bindirmesi

SÜRE: 02'35" BOYUT: 290 MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=======================================================

5)YEŞİL SAHA RİNGE DÖNDÜ

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde oynanan As Akyazıspor Karasuspor maçı misafir takımın 2-1 üstünlüğüyle sona erince saha bir anda karışırken, polis kavgaya güçlükle müdahale etti.

Akyazı ilçesinde Karasuspor ile As Akyazıspor arasında oynanan amatör lig maçı Karasuspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile bitti. Maçın ardından yeşil saha bir anda karıştı. İki takım oyuncuları arasında çıkan arbedeye taraftarlar da dahil olunca saha ringe döndü. Emniyet güçlerinin araya girmesiyle taraflar ayrılırken olaylarda bazı futbolcular da yaralandı. Yaşanan olaylar tribünlerden cep telefonuyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Cep telefonuyla çekilen görüntüler

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),

===================================================

6)HATAY'DA HORTUM

HATAY'ın Samandağ İlçesi'nde denizde meydana gelen hortum korkuya neden oldu.

İlçeye bağlı deniz kenarında bulunan Çevlik Mahallesi'nde oturanlar, denizde meydana gelen hortumu görünce endişeye kapıldı. Denizde başlayan hortum, sahil boyunca ilerlerken bazı kişiler bunu cep telefonları ile kaydetti. Herhangi bir zararın meydana gelmediği belirtilirken hortum bir süre sonra yok oldu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(Cep Telefonu Görüntüsü)

Hortumdan genel görüntüler

SÜRE: 02'01" BOYUT: 226 MB

Haber: Ufuk AKTUĞ-Kamera: SAMANDAĞ(Hatay),

===================================================

7)BOLU'YA 141 ESER KAZANDIRAN HAYIRSEVER İZZET BAYSAL ANILDI

BOLU'ya eğitim ve sağlık alanında 141 tesis kazandıran hayırsever işadamı İzzet Baysal, ölümünün 17'inci yıldönümünde anıt mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Bolu'da kurdukları vakıf aracılığıyla kentin dört bir yanına eğitim ve sağlık alanında 141 eser kazandıran Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever İzzet Baysal için ölümünün 17'inci yıldönümünde anma töreni düzenlendi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi(AİBÜ) Gölköy Kampüsü'ndeki anıt mezarda düzenlenen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın kızı Esin Avunduk, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi AİBÜ'de bulunan öğrenci grupları kampüs içerisinden anıt mezara kadar İzzet Baysal için saygı yürüyüşü yaptı.

HER YIL BİR ESER

Törende konuşan Vali Aydın Baruş, İzzet Baysal Vakfı'nın Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında her yıl bir eser kazandırdığını belirterek şöyle dedi: "İzzet Baysal vakıf anlayışını Bolu'ya hediye ederek, vefatından sonra da bu anlayışın devam etmesini sağlamış bir büyüğümüz. Bugün eğitim ve sağlık alanında ne zaman bir ihtiyaç olsa onun kurduğu bu vakıf mutlaka bir şeyler yapmak için çaba sarf ediyor."İl Müftüsü Orhan Genç tarafından okunan duaların ardından törene katılanlar İzzet Baysal'ın mezarına karanfiller bıraktı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Anıt mezardan görüntü

-Törene katılanlardan görüntü

-Vali Baruş'un konuşması

-Dua edilmesi

-Anıt mezara karanfiller bırakılması

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA / BOLU

======================================================

8)AFAD, ŞEHİTLER ANISINA 50 METRELİK BİNADAN İNİŞ YAPTI.

AKSARAY'da aralarında gönüllülerinde bulunduğu AFAD'a bağlı arama- kurtarma ekipleri, şehitler anısına kentteki yaklaşık 50 metre yükseklikteki binadan iniş yapıp, Aksaraylı 135 şehidin isminin yazıldığı pankartı binaya astı.

AFAD ekipleri, Aksaraylı olup da görev başında şehit düşen polis ve askerlerin anısını bir etkinlik düzenledi. Aralarında gönüllerinin de bulunduğu arama kurtarma ekibi, kentin en yüksek binası olan 16 katlı yaklaşık 50 metre yüksekliğinde bir alışveriş merkezi binasından, halatlarla dağcılık inişi yaptı. İniş yapan 11 kişilik ekip, Aksaraylı 135 şehidin isminin yazıldığı pankartı da binaya astı.

AFAD Müdürü Cezmi Türkmen, şehitleri anmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "Burada bugüne kadar şehit olan hem askerlerimiz, hem polislerimiz ve hem de 15 Temmuz'daki demokrasi şehitlerimizin anısına bir program düzenledik. Bu programda şehitlerimizi sevgi, rahmet ve minnetle anmak istedik. O yüzden burada 11 kişilik AFAD'a bağlı dağ arama kurtarma ekibiyle bir program düzenledik."diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

Dağcıların binadan iniş yapması

Pankartı asması

(Haber- kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

=====================================================

9)BABASINA KIZDI, MİNİBÜSÜ YAKTI

ANTALYA'da Gökhan Arı, tartıştığı babasının park halindeki servis minibüsünü ateşe verdi.

Olay, sabah saatlerinde Kepez ilçesi Büyükşehir Belediyesi'ne ait Toptancı Hal Kompleksi'nde meydana geldi. Babası Dursun Arı'yla tartışan Gökhan Arı annesine, babasının minibüsünü yakacağını söyledikten sonra evden ayrıldı. Park halindeki 07 C 0905 plakalı minibüsün yanına giden Gökhan Arı, iddiaya göre aracı bagaj kısmından yaktı. Minibüsün yandığını görenler itfaiyeye haber verdi. Bir süre sonra gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri alevleri söndürdü. Büyük bölümü yanan minibüs kullanılamaz hale geldi.

Polisin "Sen mi yaktın?" sorusuna "Hayır" yanıtını veren Gökhan Arı ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, başka bir araçla çalıştığı belirtilen baba Dursun Arı'ya da haber verildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Yanan minibüste soğutma yapan itfaiye

Yanmış minibüsten detaylar

Minibüsten çıkarılan yanmış eşyalar

Minibüsten detay görüntüler

Minibüsü yaktığı iddia edilen Gökhan Arı'nın görüntüsü

Gökhan Arı'ya soru soran gazeteciler

Gökhan Arı'nın gazetecilere tepkisi

Olay yeri incelemenin yanan aracı incelemesi

Yanan aracın cep telefonuyla çekilmiş alevli görüntüleri

03.06

(Haber Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

===================================================

SON KALFASIYLA KÖRÜKLÜ ÇİZME YAPIMINI ANLATTI

10)ZEYBEKLİ KÖRKÜLÜ ÇİZME TANITIMI

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde,körüklü çizme ustası, son kalfasıyla birlikte körüklü çizme yapımını anlattı. Etkinliğe katılanlar körüklü çizme giyip, zeybek oynadı.Kuşadası Eğitim Geliştirme Vakfı (KEGEV) Özel Arabul Kültür Merkezi'nin (KUAKMER) kaybolan meslekleri yeni kuşaklara anlatmak için düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Körüklü çizme ustası Mustafa Karpuzcu son yetiştirdiği kalfası Ordu'lu Türkay Yavaş ve kunduracı Faruk Çetin ile birlikte körüklü çizme yapımını anlatmaya başlamadan önce, körüklü çizme tutkunları Çınar Muhtarı Sebahattin Akyüz ve arkadaşları gıcırdaklı körüklü çizmeleri, külot pantolonları, yelekleri ve yöresel şapkayla giyip, zeybek oynayarak, çizmelerin efelerin yaşamındaki önemine dikkat çekti. Etkinliği izlemeye gelen körüklü çizme tutkunları, yöresel kıyafetleri ve çizmeleri ile katıldı.

KEGEV Yöneticisi Şefik Sözer, amaçlarının Kuşadası'nın kaybolan mesleklerini genç nesillere tanıtmak, anlatmak olduğunu söyledi. Sözer, "Kuşadası'nın geçmişine damga vuran bir çok meslek kayboldu. Özellikle Kuşadası'nda hızlı bir göç ve hızlı bir değişimle kendi değerlerimizi koruyamama noktasına geldik. Helvacılık, eskiden, dabakçılık, demircilik, semercilik, kunduracılık, zahirecilik, değirmencilik gibi Kuşadası'nın önemli bir mesleğiydi. Bunları anımsatmak ve kent belleğine kazandırmak için çaba harcıyoruz. Körüklü çizme üretiminde son ustamız Mustafa Karpuzcu son çırağı Türkay Yavaş'ı kalfa yaptı. O da Ordu'ya yerleşti. Özel bir gösteri için geldi. Körüklü çizmenin öyküsünü anlatacaklar. Körüklü çizme Ege'ye, efelere mahsus delikanlılığın göstergesi. Biz bunu çok önemsiyoruz" dedi.

Mustafa Karpuzcu, Ege bölgesinde körüklü çizme yapan on ustanın kaldığını söyledi. Körüklü çizme yapımının tüm aşamalarını detaylı bir şekilde anlatan Karpuzcu, "Geçmişte Türkiye'nin en iyi derisini işleyen dabakhaneler Kuşadası'ndaydı. İyi üretilen deriye kesimden başlardık. Deri tersinden işlenirdi. Ters deriyi, çalı çırpı parçalamasın diye çiftçiler kullanırdı. Düz olanı ise ağa ve beylerin kullandığı nazik kullanıma aitti" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Körüklü çizme giyenlerin zeybek oynaması

-Körüklü çizme yapımının anlatılması

-KEGEV Yöneticisi Şefik Sözer'in konuşması

-Körüklü çizme ustası Mustafa Karpuzcu'nun uygulamalı olarak mesleğini anlatması

-İzleyicilerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Latif SANSÜR / KUŞADASI, DHA)

=======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Türkiye Münbiç Bolu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title