Haberler

Dha İstanbul - "2019 Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı" Çalışma Grubu Toplantısı...

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Rusya Federasyonu Kültür Bakanı Vladimir Medinsky'nin katılımıyla Türkiye ve Rusya heyetlerinin, 2019'da yapılması planlanan kültür, turizm ve sanat etkinliklerini görüştüğü "2019 Türkiye-Rusya Karşılıklı...

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Rusya Federasyonu Kültür Bakanı Vladimir Medinsky'nin katılımıyla Türkiye ve Rusya heyetlerinin, 2019'da yapılması planlanan kültür, turizm ve sanat etkinliklerini görüştüğü "2019 Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı 2. Ortak Çalışma Grubu Toplantısı" Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Toplantı kapsamında iki bakan ortak basın toplantısı yaptı.

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Kurtulmuş, "2019 Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı 2. Çalışma Grubu toplantısını nihayetlendirdik. Çok verimli görüşmeler oldu, konular detaylı olarak ele alındı. Kültür alanında birçok temel konuyu kapsayan müzakerelerimiz oldu. Müzeler, tiyatrolar, operalar konusunda, Türk film endüstrisiyle Rus film endüstrisi arasında ortak projelerin geliştirilmesi konusunda oldukça verimli görüşmelerimiz oldu. 2019 Karşılıklı kültür yılından umutluyuz" dedi.

"2019 YILINI DA ÖNEMLİ BİR FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Numan Kurtulmuş, son zamanlarda Rusya ile Türkiye arasında birçok alanda ikili ilişkilerin verimli ve faydalı bir şekilde sürdüğünü belirterek, "Siyasi bakımdan, enerji alanında, ekonominin diğer alanlarında birçok alanda yakın iş birliği çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu çerçevede kültür alanında da iki ülke arasındaki ortak projeler, yakın çalışma dönemine girmiş bulunuyoruz. 2019 yılını da önemli bir fırsat olarak değerlendireceğiz. Hem Türk kültürünün Rusya'da daha iyi tanıtılması hem de Rus kültürünün Türkiye'de daha iyi tanıtılması için çok sayıda etkinliği icra edeceğiz. Önümüzdeki yıl boyuna ilki Bolşoy Tiyatrosu'nda yapılacak olan büyük bir etkinlikle başlayacak, Rusya'nın farklı şehirlerini kapsayan 50'nin üzerinde farklı kültürel etkinliklerle önümüzdeki yılı çok verimli bir şekilde geçireceğiz. Bu yıl ekim ayında da St. Petersburg'daki kültür festivalinde yapılacak etkinliklere son şeklini vereceğiz. Bugün konuştuğumuz konuların mutabakata varılan taraflarını karşılıklı olarak protokoller imzalayarak yeni dönemde Türkiye ve Rusya arasında kültür alanında da çok yoğun iş birliğinin gerçekleşmesi için bunun hukuki zeminini de hazırlamış bulunacağız. Bundan sonra bu ilişkilerin daha da kalıcı hale gelmesi için her iki ülkenin iradesi, azmi ortadadır. Türkiye ve Rusya arasında kültür alanında yakınlaşmanın her iki ülkenin siyasi konumlar bakımından da birbirine daha yakın bir noktaya gelmeleri için katkı sağlayacağından şüphemiz yoktur" diye konuştu.

"BİZ BU İŞBİRLİĞİNDEN BÜYÜK BİR MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Kurtulmuş'un ardından söz alan Vladimir Medinsky, kültür sinema şirketleri dergilerin temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Önümüzdeki sonbaharda Sen Petersburg Kültür Forumu'nda tekrar bir araya geleceğiz. '2019 Türkiye- Rusya Karşılıklı Kültür Turizm' yılının nihai programını orada imzalayacağız. Bunun içinde pek çok etkinlik olacak. Tam sayısı henüz belirlenmedi ama en önemlisi bir kerelik bir etkinlik olmayacak bunlar. İlişkilerimiz sürekli olarak sürecek. Kuruluşlarımız, enstitülerimiz, müzelerimiz, festival düzenleyicilerimiz ve sinema kuruluşlarımız arasında ki bu çalışma devamlılık arz etsin. Biz bu işbirliğinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu. Toplantının sonunda günün anısına konuk bakan Vladimir Medinsky'e Kültür ve Turizm bakanı Numan Kurtulmuş plaket takdim etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Numan Kurtulmuş'un konuşması

Vladimir Medinsky'in konuşması

Plaket töreni

Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan Kurtulmuş Çırağan Sarayı İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title