Haberler

Deyrizor'da Ypg/pkk İşgaline Karşı Protestolar Devam Ediyor

Suriye'nin Deyrizor ilinde terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında yaşan Araplar, örgütün yolsuzluklarına ve hak ihlallerine karşı başlattıkları gösterilerine devam ediyor.

Suriye'nin Deyrizor ilinde terör örgütü YPG/ Pkk'nın işgali altında yaşan Araplar, örgütün yolsuzluklarına ve hak ihlallerine karşı başlattıkları gösterilerine devam ediyor.

Deyrizor'daki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye'nin Irak sınırına hakim Deyrizor ilinin doğu, kuzey ve batı kırsalında YPG/ Pkk işgalindeki bazı ilçe, belde ve köylerde yaşayan Araplar, örgüte karşı başlattıkları gösterilerini bir haftadır sürdürüyor.

İlk olarak belli noktalarda başlayan gösteriler, diğer bölgelere yayılıyor.

Dün Deyrizor'un doğu kırsalındaki El-Busayra ve Şıhayl ilçeleri, Dahle ve Sabha beldeleri, kuzey kırsalındaki El-İzbe beldesi ve El-Hasin, Gariba köyleri ve batı kırsaldaki Hisan köyündeki yapılan örgüt karşıtı gösterilere katılanlar, isteklerini tekrarladı.

Gösterilere katılan sivillerden bazıları, "Onurlu komutanlar istiyoruz, hırsızları değil", "Hırsızlar defolsun", "Dinozorlar gibi sizler de yok olacaksınız" yazılı pankart ve dövizlerini taşıdı.

Örgütün bölge halkına karşı işlediği suçlar ve yolsuzluklarına karşı söz konusu bölgelerde bir araya gelen yüzlerce sivil, YPG/PKK tarafından çıkarılan ve işletilen petrolün bölge halkıyla eşit şekilde paylaşılması gerektiğini vurguluyor. Göstericiler, örgütün petrol gelirlerini çalmasına son vermesi çağrısında bulunuyor.

Gösterilerde ayrıca yolsuzluk batağındaki YPG/PKK'nın işgal ettiği topraklardan çıkması ve yerine Özgür Suriye Ordusu'nun girmesi çağrısı yapıldı.

Protestocular, örgütün alıkoyma girişimlerine rağmen taşıdıkları pankart ve dövizlerde bölgede güvenliğin sağlanmasını ve terör örgütünün buradan çıkarılan petrolü çalmasına son vermesini istedi.

Deyrizor ilinde YPG/PKK işgalindeki bölgelerde, örgütün çıkarılan petrolü çalmasına ve yolsuzluklarına karşı 25 Nisan'da protesto amacıyla gösteriler başlamıştı.

Arapların yoğun yaşadığı söz konusu bölgeler, 2017 yılından bu yana terör örgütü YPG/PKK işgali altında bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye PKK Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title