Haberler

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Trabzon, Amasya ve Samsun'da düzenlenen törenlerle şehit yakınları ve gazilere devlet övünç madalyaları tevcih edildi.

Trabzon, Amasya ve Samsun'da düzenlenen törenlerle şehit yakınları ve gazilere devlet övünç madalyaları tevcih edildi.

Trabzon'da, Valilik A Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, Mardin'in Yeşilli İlçe Jandarma Komutanlığında yaklaşık 5 yıl önce çıktığı görevde, zırhlı aracın geçişi sırasında terör örgütünün saldırısına uğrayarak yaralanan Gazi Jandarma Er Mehmet Sarı'ya, devlet övünç madalyası verildi.

Sarı'ya madalyasını veren Vali Abdil Celil Öz, şehitlik ve gazilik ünvanının önemli olduğunu ve bu rütbelerin herkese nasip olmadığını söyledi.

Öz, Trabzon'un geçen ay içerisinde iki şehidini toprağa verdiğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehitlerimiz ve gazilerimiz bu memleketin geleceğine yönelik tapuları, garantileridir. Onun için gazimizi tebrik ediyorum. Şehitlerimizin emanetleri de bizim için önemlidir. Şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize devlet olarak sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu nedenle de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emaneti olarak madalya ve devlet övünç beratını gazimize tevdi ettim. İnanıyorum ki ileriki yıllarda bu madalya gazimizin ailesi için bir övünç kaynağı olacaktır."

Gazi er Sarı ise vatani görevini sürdürdüğü sırada yaralandığını ifade ederek, "Yaralandıktan sonra sıkıntılı süreçler geçirsem de mutlu günlerim de oldu. 2013 Haziran ayında evlilik yaptım ve aynı yıl bana gazilik rozeti takdim edildi. 2014 yılında da babalık duygusunu yaşadım. Şimdi de bu madalyayı almak için buradayım ve çok mutluyum. Bu madalyayı taşımaktan gurur duyacağım" diye konuştu.

Törene, Trabzon Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Murat Köksal, vali yardımcıları, daire amirleri ile gazi jandarma er Mehmet Sarı'nın ailesi ve yakınları katıldı.

Tören sonunda Vali Öz, gazi Sarı'nın bir yaşındaki oğluna da hediye takdim etti.

-Samsun

Samsun Atakum Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende, Vali İbrahim Şahin, 3 şehit ailesi, 2 gazi ve 6 görev malülü polis memuruna devlet övünç madalyası verdi.

Vali Şahin, törende yaptığı konuşmada, devlet övünç madalyasının, ülke ve vatan için fedakarca mücadele veren ve şehit olan insanların ailelerine ve gazilere, Cumhurbaşkanı veya görevlendirdiği kişilerce verildiğini anımsattı.

Ülkenin ve toprakların çok kolay kazanılmadığını ifade eden Vali Şahin, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Bizim bayrağımıza bakarsanız bu kadar güzelini dünyada göremezsiniz. Bu, kanla sulanmıştır. Bir tarafımıza iğne batsa hoplarız. Canımız acır ama özellikle şehitlerimiz en kıymetli bildiğimiz canını feda ediyorlar bu ülke için ve 'vatan sağolsun' diyorlar. Geçenlerde gazi, şehit ve malül aileleri dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri beni ziyaret etti. 4 arkadaşımızın 3'ünün ayakları yoktu. Uzvunu feda etmiş ve söyledikleri tek şey 'vatan sağolsun'. Onun için onları gönülden kutluyorum. Bizim ülkemizde bir mahallede, bir kasabada, bir ilçede, şehirde şehit ailesi, gazi ailesi varsa onlar, o bölgenin en değerli aileleridir. Onlara çok itibar edilir. Bizim milletimizin böyle yüce hasleti var. İnşallah bu değerlerimizi yitirmeyiz."

Vali Şahin, geçmişte yaşanan terör olaylarına da değinerek, "Son dönemlerde özellikle son 30, 35, 40 yılda, ülke şehit vermeye devam etmiş ve hep şunu söylemişizdir; 'İnşallah terör bitecek ve artık şehit canazeleri gelmeyecek'. Artık 'şehit cenazeleri gelmeyecek' rahatlıkla diyoruz. 'Terör bitecek' değil, 'terör bitiyor' diyebiliyoruz. Çünkü şu içinde bulunduğumuz süreç çok kritik bir süreç. İnşallah artık terör bitecek. Kardeşlik hakim olacak ve bu ülke özellikle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında çok önemli bir pozisyonda, dünya insanlığına gösterecek, öğretecek" ifadelerini kullandı.

-Amasya

Amasya Saraydüzü Kışla binasında yapılan törende, 2 yıl önce Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Türk Büyükelçiliğine yapılan saldırı sonucu şehit olan Polis Memuru Sinan Yıldız'ın ailesi ile Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 4 yıl önce gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Lütfü Yargı'ya devlet övünç madalyası verildi.

Şehit Sinan Yıldız'ın eşi Ümmüye Pusat Yılmaz ile gazi Yargı'ya madalyalarını takdim eden Vali İbrahim Halil Çomaktekin, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını veren şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi.

"Bu milletin evlatları omuzlarındaki ağır yükün farkında ve bilincinde olarak hem birliğini hem de beraberliğini muhafaza etmeli" diyen Vali Çomaktekin, "Övünç madalyası ve Cumhurbaşkanımızın şiltini kendilerine vermek bugüne nasipmiş. Şehit polisimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Gazimize de ömür boyu sağlık ve mutluluk diliyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Sarı Trabzon Samsun Amasya Yerel Haberler

title