Haberler

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Ralli Pilotu Oldu

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Kara Kum çölünde gerçekleştirilen "Amul-Khazar 2018" ralli yarışında profesyonel pilot Gurbanmırat Hommadov'u 12 saniye geçerek galip geldi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Kara Kum çölünde gerçekleştirilen "Amul-Khazar 2018" ralli yarışında profesyonel pilot Gurbanmırat Hommadov'u 12 saniye geçerek galip geldi.

Türkmenistan Devlet Haber Ajansına (TDH) göre Berdimuhamedov, İçişleri Bakanlığına bağlı Motor Sporları Merkezinin düzenlendiği "Amul-Khazar 2018" yarışmasına konuk olarak katıldı.

Yarışmaya katılacağı daha önce açıklanmayan Berdimuhamedov, yarış araçlarından birinin direksiyonuna geçti. Yardımcı pilot koltuğuna ise aynı zamanda milletvekili de olan oğlu Serdar Berdimuhamedov oturdu.

Haberde, Berdimuhamedov'un kullandığı spor arabasının "yoldaki engelleri kolayca ve hızlı bir şekilde aştığı" ve cumhurbaşkanının çeşitli sürüş tekniklerini göstererek drift yaptığı belirtildi.

Berdimuhamedov, yarışmayı 10 dakika 10 saniye 45 salisede bitirerek birinci geldi. Profesyonel pilot Hammadov ise aynı mesafeyi 10 dakika 22 saniye 42 salisede tamamladı.

Profesyonel otomobil yarışçısı Hommadov, Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov'a 2015 yılında da 3 saniye farkla yenilmişti.

Yarış araba kullanmanın yanı sıra çeşitli spor dallarına da ilgi duyan Berdimuhamedov, kitap yazma, şarkı söyleme, atıcılık ve binicilik gibi becerileriyle sürekli olarak kamuoyunun gündemine geliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türkmenistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title