Haberler

Deniz Tutkunu Rizeli'ye Verilebilecek En Ağır Ceza

Rize'de Amatör Bir Balıkçı, Teknesinde Yapılan Denetimlerde Eksiklikler Bulunduğu Gerekçesiyle Hapis Cezasına Çarptırıldı. Şahsın Cezası, Daha Sonra Denetimli Serbestlik Tedbiri Kapsamında '5 Ay Denize Açılmama' Cezasına Çevrildi.

Rize'de amatör bir balıkçı, teknesinde yapılan denetimlerde eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Şahsın cezası, daha sonra denetimli serbestlik tedbiri kapsamında ''5 ay denize açılmama'' cezasına çevrildi.

Rize'nin Engindere Mahallesi'nde oturan Cihan B. isimli öğretmen, yaklaşık 8 ay önce bir hafta sonu Rize açıklarında, ''Yangın'' isimli kayığıyla balık avlarken, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan denetimde kayığında can yeleği, can simidi ve yangın tüpünün bulundurmadığı tespit edildi. Hakkında Rize Sulh Ceza Mahkemesi'nde ''can ve mal emniyetini sağlamaya yönelik kurallara muhalefet'' suçundan dava açılan şahıs, dava sonucunda 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cihan B.'nin cezası, daha

sonra Denetimde Serbestlik Kanunu kapsamında "5 ay süreyle denize açılmama" cezasına çevrildi. Şahsın 19 Eylül 2007'de başlayan ve 16 Şubat 2008 tarihinde bitecek olan cezaya uyup uymadığı Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nce denetlenirken, bu süre zarfında denize açılamayan Cihan B. büyük üzüntü yaşıyor.

Cezaya uymaması halinde hapse atılacağını söyleyen Cihan B., 4 aydır denizden ayrı kaldığı için üzgün olduğunu belirterek, "Denizi çok seviyorum. Hobi olarak denize açılıyordum. Sahil Güvenlik ekipleri teknemde yaptığı incelemede bazı eksikler tespit etti. Mahkeme bana bu cezayı verdi. Arkadaşlarım denize açılırken ben açılamıyorum. Bu nedenle üzülüyorum. Ama cezamın bitmesine bir ay kaldı. Cezanın bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Bundan sonra denizden ayrı kalmamak için gerekli tüm gereçleri temin

ettim. Artık eksiğim yok" dedi.

(GF-ÖS-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title