Haberler

Cumhurbaşkanı Gül Kttc'nin 34. Kuruluş Yıldönümü'nü Kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a Gönderdiği Bir Mektup ile KKTC'nin 34. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a gönderdiği bir mektup ile KKTC'nin 34. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Çankaya Köşkü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül KKTC'nin kuruluşunun 34. yıldönümü nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a mektup gönderdi. Cumhurbaşkanı Gül mektubunda, "Kıbrıs Türk'ünü barış ve özgürlüğe kavuşturan 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'nın 34. yıldönümünde, Türk milleti ve şahsım adına Kıbrıs Türk Halkı'nın Barış ve Özgürlük Bayramı'nı içtenlikle kutlarım" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye'nin tarihi, ahdi ve insani yükümlülüklerine dayanarak gerçekleştirdiği Barış Harekatı, kahraman Kıbrıs Türkü'nün özgürlük mücadelesinde bir dönüm noktasıdır. Kıbrıs Türk halkı, Ada'ya huzur ve istikrar getiren Barış Harekatı'ndan bu yana özgürce yaşama konusundaki kararlılığını dünyaya kanıtlamıştır. Kıbrıs Türkü, demokratik sistemi, çoğulcu yapısı ve çağdaş kurumlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çatısı altında geleceğe güvenle yürümektedir. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her alanda daha da ilerlemesi için gereken çabayı göstermeye aynı kararlılıkla devam edecektir. Kıbrıs'ta siyasi açıdan birbirine eşit iki halk, iki demokrasi ve iki devlet mevcuttur. Kıbrıs'ta barış ve huzurun teminatı, Ada'daki mevcut gerçeklere dayanacak bir çözümdür. Türkiye garantör ülke olarak Kıbrıs'ta yeni bir ortaklık kurulması hedefini paylaşmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, ulusal davamız uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyor, Kıbrıs Türk Halkı'na esenlik ve mutluluklar diliyorum." (ANKA)

(TT/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title