Haberler

Çöp Tesisinde Protesto ve Eğlence Bir Arada Yaşandı

Sinop Kent Merkeziyle İki İlçenin Çöplerinin Bertaraf Edileceği Meşedağ Katı Atik Bertaraf Tesisi'nin Açılışı, Köylülerin Protestosu Gölgesinde Yapıldı.

Sinop kent merkeziyle iki ilçenin çöplerinin bertaraf edileceği Meşedağ Katı Atik Bertaraf Tesisi'nin açılışı, köylülerin protestosu gölgesinde yapıldı.

Sinop Belediyesi öncülüğünde merkeze bağlı Uzungürgen, Hacıoğlu ve Bektaşağa köyleri sınırlarında bulunan üçgende, 30 dönümlük dev depolama alanına sahip Türkiye'nin en modern katı atık alanlarından biri olan tesis bugün düzenlenen törenle açıldı. Renkli görüntülerin ve protestoların aynı anda yaşandığı açılış sırasında verilen konserde de çok sayıda vatandaş uzun süre eğlendi. Meşedağ yöresini çevreleyen 7 köyün sakinleri, traktörlerle geldikleri tesisin önünde korna ve sloganlarla tesisin açılmasını protesto etti. Köylülerin protestosuna Sinop Nükleersiz Kent Yaşam Derneği'nin destek vermesi dikkat çekti. Bu sırada jandarma tarafından da çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alındı. Yılmazer'in makam aracının tören alanına girişi sırasında başlayan protestolar, daha sonra da devam edince Başkan Zeki Yılmazer, köy sakinlerini yaptığı konuşmayla sakinleştirmeye çalıştı. Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, "Önce beni bir dinleyin, ondan sonra protestonuzu yine yapın. Siz benim canlarımsınız ve her şeyimsiniz.

Ben sizi yüreğimle seviyorum. Öyle laf olsun diye sevmiyorum. Sizin kılına zarar getirmem. Bir kişiye bu tesis zarar verecekse ben buraya çöp dökmem. Zaten hemen çöp dökmeyeceğiz. Gerekli önlemler alındıktan sonra çöp dökmeye başlayacağız. Sadece programlandığı için bu gün açılışını gerçekleştiriyoruz. Tesisin modern ve çağdaş Sinop halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yılmazer, ayrıca tesisin Avrupa normlarında ve standartlarında yapıldığını, projenin eski Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu döneminde hazırlandığını, ancak kendi dönemlerinde hayata geçirildiğini belirterek, Yaşar Topçu'ya da teşekkür etti. Yılmazer'in konuşması ardından protestocu köylüler olaysız bir biçimde dağıldı. Açılış kapsamında özel bir televizyon kanalında yayınlanan Popstar Alaturka adlı müzik yarışmasının sanatçıları Mehtap, İhsan ve Ercan'ın sahne aldığı görkemli bir konser verildi. Açılışa Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu, eski Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu, belediye meclis üyeleri, belediye birim amirleri, bazı oda ve dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplam 24 hektarlık alana kurulu bulunan tesis, 3 hektarlık deponi, sızıntı suları için 2 adet depolama havuzu, bekçi ve kantar kulübeleri, elektronik tartı ünitesi, tekerlek yıkama ve hidrofor odaları, fosseptikler, halk çöp döküm alanı, garaj ve atölye binası, trafo ve jeneratör binaları, çevre aydınlatma düzeneklerini bir arada içinde bulunduruyor. 555 bin metreküplük atık kapasitesine sahip olan tesisin 12 ile 15 yıl ömre sahip olduğu bildirildi.

(SÖ-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title