Haberler

    Çok Temiz Evlere Sahip İnsanların 3 Sırrı

    Güncelleme:

    Bir gün bir arkadaşınıza habersiz ziyarete gittiğinizi düşünün. Bunu ara ara yaparız. O arkadaş tipinden bir tanesinin evi daima temiz, düzenli ve hoş kokuludur. Peki bu insanlar çok vakit harcamadığını iddia ettiği bu evleri her daim böyle tutmayı nasıl başarır?

    Sizin için araştırdık ve bulduk, düzenli evin püf noktaları ile artık siz de "o mükemmel eve" sahip olacaksınız!

    Evinizi Sürekli Temiz Tutmak, Çığrından Çıkmış Bir Evi Temizlemeye Çalışmaktan Daha Kolaydır

    Evet, maalesef bu doğru. O anda yemek yaptığınızda çıkan bulaşıkları temizlemek ya da 1 haftalık mutfak dağınıklığını toparlamak tahmin edersiniz ki aynı oranda zor ya da sıkıcı değil. Bunun için öncelikli olarak bir davranış biçimi haline getirmeniz gereken şey, kullandığınız şeyi, işiniz bitince düzgünce yerine geri koymak. Eğer bunu düzenli olarak yapmaya başlarsanız evinizin daha düzenli ve kontrol edilebilir olduğunu fark edeceksiniz. Ayrıca genel temizlik yaparken ekstra dağınıkla uğraşmayacağınız için çok daha kısa bir toparlamayla temiz bir eve sahip olacaksınız. Kulağa keyifli geliyor, değil mi?

    Çok Eşya Demek, Temizlenecek Daha Fazla Eşya Demektir

    Bunu anlamak için basit bir anlatımın yeterli olacağını düşünüyoruz. Mutfak tezgahında bulundurduğunuz 10 ürünü düşünün. Şimdi bu tezgahın üzerinde 3 eşya olduğunu hayal edin. Sizce hangi tezgahı temiz tutmak daha kolay olur? Tabii ki daha az eşyalı olan tezgah! Düzenli evin püf noktaları işte burada başlıyor. Bunu çocuk odalarınız, salonunuz ya da yatak odanızda düşünün. Evinizde fazladan bulundurduğunuz her eşya, beraberinde daha fazla toz demek ve daha fazla temizlik demek. Size minimal bir eve sahip olun demiyoruz fakat belki de gereksiz eşyalarınızdan kurtulmak için iyi bir yol olabilir, ne dersiniz?

    Temiz Olmanın Diğer Sırrı Nasıl Temiz Göstereceğini Bilmektir

    Kabul edelim, bir evi dip köşe temizlemek evin büyüklüğüne göre haftalar belki aylar bile alabilir. Ama bazen sınırlı bir enerjimiz varken en çok kullanılan alanları temiz tutmak da işe yarar. Belirli alanları temiz tutmak da evin genelinin temiz olduğu hissini verir. Temizliği sevenler için bunun doğru olmadığını biliyoruz fakat takdir etmek zorundayız. düzenli evin püf noktaları sürecinde evinizin her santimetrekaresini fırçalamak zorunda değilsiniz, görünen yerlerin temiz olması evinizi temiz gösterecek belli başlı yollardan biridir. İşte şimdi düzenli evin püf noktaları ile tanıştınız!

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Dekorasyon

    Emlak Dekorasyon Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title