Haberler

Çocuklar,Ders Başlıyor! Projesi İle Okula Eğlenerek Uyum Sağlayacaklar

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı Ve Algida Max "Okulda Hareket Var!" Projesi Altında Yepyeni Bir Projeye İmza Atıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve Algida Max, okula yeni başlayan çocukların, alışkın oldukları ev ve aile ortamından oldukça farklı niteliklere sahip olan okul ortamına geçişleri sırasında yaşadıkları çeşitli sıkıntıları göz önünde bulundurarak "Okulda Hareket Var!" projesi altında yeni bir projeye imza atıyor: Ders Başlıyor! Okula başlangıç aşamasında şiddetli kaygı, iletişim sorunu, güvensizlik gibi sıkıntılar yaşayan çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2009 yılında uygulamaya konmuş yeni program, projeye Algida Max'ın da destek vermesiyle bir adım ileri taşınıyor.

Okullar açılmadan 1 hafta önce başlayacak uygulama doğrultusunda, okula yeni başlayan çocukların, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden okul ortamına hazırlanmaları hedefleniyor. Bu anlamda çocukların kaygılarını gidermek, okul ortamına güven duymalarını, okula severek gitmelerini ve öğretmenleri ve arkadaşları ile rahatça iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla yaratıcı drama teknikleri ve oyunlardan oluşan bir program uygulanıyor.

İstanbul'da 450, İzmir'de 350 ve Bursa'da 200 okul olmak üzere toplamda 1000 okulda 3.000 öğretmen aracılığıyla yürütülecek olan projeyle 100.000 çocuk okul ortamını ve öğrenim birimlerini tanımanın ve öğretmen ve arkadaşlarıyla tanışmanın yanı sıra;

-Okul ve sınıf kurallarını öğrenecek.

-Öğretmeniyle birlikte oyunlar oynayacak.

-Resimler yapacak.

-Yaşadığı günlük olayları ve anılarını çevresiyle paylaşacak.

Algida Max'ın ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine "Okula hoş geldin" hediyesi olarak dondurma dağıtacağı bir haftalık uyum programına ilişkin Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Pınar Bayhan şunları söylüyor: Çocuklar kendilerini güvende hissetmek, çevrelerini tanımak, arkadaş edinmek, saygı duyulmak ihtiyacı içindedirler.

Çocukların yeni bir çevrede kafalarına takılan bu kadar soruyu biraz olsun giderebilen şekilde okula uyum planları ve programları yapmak çocuğu çok rahatlatır. Bu programlar ve planlarda amaç, öncelikle çocukların yeni ortama güven duymalarını, sınıf içinde kolayca arkadaşlık edinmelerini ve sorumluluk bilinciyle donatılmalarını sağlamaktır.

Çocuğun gelişimi çerçevesi de dikkate alınarak bu amaçları içeren okula uyum programları çocuğun arkadaşlarıyla iletişim içine girmesini, akranlarıyla olumlu ilişkilerinin ilerideki okul başarısına etkisini artırırken, öğretmenin işini de kolaylaştıracaktır. Çocuklar için yeni bir durumun başlangıcı olan ilköğretimin ilk günlerini kolaylaştırmak için yapılacak programın içine oyun ilave etmek tabi ki vazgeçilmezdir. Amaçları belirlenen uyum programlarıyla ilk gün heyecanları kolay atlatılacaktır.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title