Haberler

Çin Bu Maça Kilitlendi

Çin'de Yüz Milyonlarca İnsan Ekranları Başında Bir Basketbol Maçına Kilitlendi. Nedeni İse Nba'de Forma Giyen İki Çinli Yıldızın Rakip Takımlarda İlk Kez Karşı Karşıya Gelmeleriydi.

Çin'de yüz milyonlarca insan ekranları başında bir basketbol maçına kilitlendi. Nedeni ise NBA'de forma giyen iki Çinli yıldızın rakip takımlarda ilk kez karşı karşıya gelmeleriydi.

Çin basketbolunun Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'ndeki (NBA) iki temsilcisi Yao Ming ve Yi Jianlian, Houston Rockets - Milwaukee Bucks maçında karşı karşıya geldiler. NBA için sıradan bir lig maçı. Ancak Çin için tarihi bir an. Uzun yıllardır NBA'de top koşturan Houston Rockets'ın yıldızı Çin'in milli kahramanı Yao Ming'le, Çinlilerin NBA'e bu sezon gönderdikleri ve büyük umutlar besledikleri ikinci basketbol yıldızları Milwaukee Bucks'tan Ji Jianlian dün gece karşı karşıya geldiler. Yüz milyonlarca

Çinli, Houston Rockets - Milwaukee Bucks maçını ekranları başından izlerken, Çin Merkez Televizyonu'nun verilerine göre, 18 bölgesel istasyonun maçı canlı yayınladıkları ifade edildi.

NBA yetkilileri yaklaşık 250 milyon kişinin bu maçı izleyebileceğini belirtirken, Çin'de yayın yapan haftalık Titan Sports, 100 milyondan fazla kişinin bu maçı izlediğinin tahmin edildiğini duyurdu.

Çin'in başkenti Pekin'deki bir çok bar ve restoranda, müşterilerini maç yayınıyla kendine çekerken, buralarda da binlerce kişinin olduğu bildirildi.

Yao Ming'in 28 sayı, 10 ribauntla 'double-double' yaptığı maçta Houston Rockets, Milwaukee Bucks'ı 104-88 mağlup ederken, Yi Jianlian ise ilk sezonu olmasına rağmen 19 sayı, 8 ribauntluk başarımıyla otoritelerden tam not aldı.

(ERS-ERS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title