Haberler

CHP Grup Toplantısı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin Hem Müslüman Hem de Laik Bir Toplum Olmaya Devam Edip Etmeyeceğinin Tartışıldığını Belirterek, "Hiçbir Şey Ama Hiçbir Şey İçin Türkiye'nin Çağdaş, Laik Bir Toplum Olma İddiamızdan Vazgeçmeyeceğiz. Laiklik Olmazsa Demokrasi de Olmaz, Ulusal Bütünlük de Ortadan Kalkar" Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin hem Müslüman hem de laik bir toplum olmaya devam edip etmeyeceğinin tartışıldığını belirterek, "Hiçbir şey ama hiçbir şey için Türkiye'nin çağdaş, laik bir toplum olma iddiamızdan vazgeçmeyeceğiz. Laiklik olmazsa demokrasi de olmaz, ulusal bütünlük de ortadan kalkar" dedi.

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Laiklik yüce Meclis'in iradesiyle ve millete benimsetilerek Anayasa'ya girmiştir" ve "Milletin laiklikle bir problemi yok" sözlerini değerlendiren Baykal, bu tespitinin çok önemli olduğunu ve kendilerinin de aynı görüşte olduklarını söyledi. Baykal, "Milletin laiklikle bir problemi yoktur ama, millet adına iktidarda olan bazı insanların laiklikle problemleri vardır ve problem de ondan kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Bir süre önce Başbakan Erdoğan'ın laiklik karşıtı birçok söz dile getirdiğini anlatan Baykal, "'Tutturmuşlar laiklik elden gider. Yahu bu millet istedikten sonra tabii elden gider' diyordu. Bunu söyleyen bir insan, 'millet iradesiyle benimsedi' diyor. Ha bunu baştan görseydin, bütün bu lafları etmeseydin de Türkiye'yi bu noktaya getirmeseydin. Şimdi bu sözlere inanayım mı diye düşünüyoruz. Allah'ın bildiğini kuldan niye saklayalım" şeklinde konuştu.

Yabancı bir dergide "Türkiye laiklik ve demokrasiyi bir arada götüremeyecek. Laikliği bıraksın, demokrasiyi seçsin" denildiğini kaydeden Baykal, bu konunun tartışılmasının çok önemli olduğunu ve bu konunun Türkiye'nin 85 yıllık deneyimi ve önümüzdeki on yıllarda ortaya çıkacak tablonun tartışılması anlamında olduğunu söyledi. Türkiye'nin laik demokratik yapısını değiştirme çabaları olduğunu ve bunun içte ve dışta destekçileri olduğunu belirten Baykal, şimdi Türkiye'yi eleştiren Batı'nın Türkiye'de demokrasinin kurulması ve yaşatılmasında hiçbir katkısının olmadığını söyledi. Baykal, "Demokrasiyi biz sağladık, bedelini biz ödedik. Kimsenin bize demokrasi dersi vermeye, demokrasi ukalalığı yapmaya hakkı yoktur. Çağdaş devleti de biz kurduk. Onu da biz yaşatacağız" dedi.

Şimdi "Türkiye Müslüman ve laik bir toplum olmaya devam edecek mi etmeyecek mi?" tartışmalarının yapıldığını ve bunun çok vahim olduğunu belirten Baykal, "Kararımız nettir. Hiçbir şey ama hiçbir şey için Türkiye'nin çağdaş, laik bir toplum olma iddiamızdan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. Baykal, laiklik olmazsa demokrasinin de, ulusal bütünlüğün de olmayacağını vurguladı.

(MÜG-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title