Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifine yönelik, "Seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle ilgili tüm partilere açık çağrı yapılsa belki referanduma gerek olmaksızın, tüm partilerin uzlaşmasıyla bir değişiklik olabilir.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifine yönelik, "Seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle ilgili tüm partilere açık çağrı yapılsa belki referanduma gerek olmaksızın, tüm partilerin uzlaşmasıyla bir değişiklik olabilir." dedi.

Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dünkü bütçe görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Albaraka Türk'te bulunan 200 bin dolarını bozdurup bozdurmadığını merak ettiğini söylediğini ve dekontu istediğini anımsattı.

Erdoğan ve AK Parti'nin, siyaseti, doların yükselişine karşı vatandaşı dolar bozdurmaya çağırmak üzerinde yürüttüğünü öne süren Özel, "Biz Sayın Cumhurbaşkanı gibi illegal şekilde, ticari sırların gizliliğini ihlal edecek şekilde davranmak yerine, kendisinin resmi mal beyanına baktık ve son derece meşru bir soru sorduk. Bu dolarlar ne oldu?" diye konuştu.

Özel, sorunun cevabını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın verdiğini, elindeki dekontu kürsüden kısa bir süre göstererek, indirdiğini ifade etti. "İşte dekont burada" deniliyorsa, bunun gruplara dağıtılması gerektiğini savunan Özel, vatandaşın ne zaman, nerede, kaç liradan bozdurulduğunu merak ettiğini bildirdi.

"Bu dekontun bize gösterilmesinde sizi rahatsız edecek ne var?" diye soran Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünlerde birileri dolar bozduruyorsa bu övünç meselesi, utanç meselesi değil. Gizleyecek bir şey yok. 200 bin doları bozdurmuş bir cumhurbaşkanının, o dekontu çoğaltıp 550 milletvekilinin odasına dağıtılmasında sakınca görmem. Kendi tezini güçlendirir. Ama siz 20-25 gündür vatandaşa dolar bozdurmasını söylüyorsanız, berber dolarını 3,20-3,22'lerden bozdurmuşken siz 3,56'larda dolar bozdurduysanız, siz doları dürümcü Mehmet'ten, berber Hasan abiden, Gaziantepli Feridun ustadan 20 gün sonra bozdurmuşsanız o dekonttan utanırsınız. O dekont dağıtılmadan şüpheler dağılmaz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın geçmişinde de çok ciddi dekont sabıkası vardır. 2001'de malvarlığında son 2 yılda 10 kat artış tespit edilince, denetçilerin sorusu üzerine bu artışı, oğlu Burak'ın düğününde takılan altınları borç alıp bozdurduğunu söyleyerek açıklamıştır. 15 yıl sonra yeni bir dekont tartışması, faciasıyla karşı karşıyayız. Geçen zaman, iddiayı kuvvetlendirir. Bu dekontu istemeye devam edeceğiz. Sayın Bozdağ, şüpheyi güçlendiren şekilde, 'gösteririm ama vermem' diyor. Son derece saçma davranış. Paylaşamayacaksan, varmış gibi göstermeyeceksin."

-"CHP çatısı altında birlikte siyaset yapma anlayışıyla bağdaşmaz"

Özel'e, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana mitinginde FETÖ'den tutuklu bazı isimleri saymasına yönelik parti içinden gelen eleştiriler de soruldu.

Sol ve sosyal demokrat bir liderin, tutuklu gazeteciler arasında düşüncesine göre ayrım yapmasının doğru olmadığına değinen Özel, kişileri değil, mağduriyetleri, basın özgürlüğünü, gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını savunduklarını belirtti.

Özel, "Bunu söyleyenin Kılıçdaroğlu ve mitingdekilerin CHP'li olmasından hareketle biz Nazlı Ilıcak, Ahmet ve Mehmet Altan'ın isimlerini anıyorsak orada ortaya konan mesele, konuya sahip çıkışımızın kuvvetliliğini gösterecek ironik düzeydeki bir yaklaşımdır. Balyoz, askeri casusluk, Ergenekon gibi 15 Temmuz darbesinin köşe taşlarına manşetler atmış olan birilerini sevgimizden, övmek için isimlerini anmadığımızı herkes bilsin." dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın dünkü eleştirisinin, sosyal demokratların eleştiri ve özeleştiri kültürü sınırları içinde olduğunu belirten Özel, ancak partiden bir milletvekilinin basının önünde, Genel Başkan'ı, partinin kurumsal kimliğini küçük düşürecek tonda yaptığı eleştirilerin, parti disiplini, yoldaşlık anlayışıyla, CHP'nin çatısı altında birlikte siyaset yapma anlayışıyla bağdaşır tarafı olmadığını dile getirdi. Özel, eleştiri sınırlarının zorlandığı, partinin zor durumda bırakıldığı yönündeki yaklaşımları tasvip etmediklerini, kınadıklarını ifade etti.

Disiplin süreci başlatılıp başlatılmayacaklarına ilişkin soru üzerine Özel, bunun partinin yetkili organlarında henüz görüşülmediğini bildirdi.

-"Maaş alan değil, gönüllü danışmanlık"

Özel, Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Fatih Gürsu'nun FETÖ'den gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmesinin istenmesi üzerine, devletin elinde bu konuda bilgi, belge varsa CHP ile paylaşmasını istedi.

Gürsu'nun, CHP'den maaş alan bir danışman olmadığını, Elazığ'dan milletvekili adayı olduğuna işaret eden Özel, o süreç ve sonrasında gönüllü olarak, bilim insanı olarak danışmanlık yaptığını belirtti. Özel, "Bizim bastığımız zemin üzerinde, tarlada her şey yetişir ama FETÖ'cü yetişmez. Bizim habitatımıza uygun değil." diye konuştu.

-"Kardeşlerin boğulması"

AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifinde, milletvekili seçilme yaşının 18'e düşeceği ve yedek milletvekilliği sistemine geçileceğine yönelik haberlerin anımsatılması üzerine Özel, milletvekili seçilme yaşı gibi önemli bir konunun toplumda her yönüyle ele alınması gerektiğini, kapalı kapılar ardında konuşulmasını doğru bulmadıklarını vurguladı.

Özel, bunun mutabakatla yapmaları gereken bir değişiklik olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Buna doğrudan karşı çıkmamız doğru değildir. Eğer 18 yaş ile ilgili tüm partilere açık çağrı yapılsa belki referanduma gerek olmaksızın, tüm partilerin uzlaşmasıyla bir değişiklik olabilir. Onun için vatandaşı meşgul etmeye gerek de olmaz. Ama 2010 referandumundaki gibi 'zehirin üzerine şeker olarak ne bulalım' diye şimdi 18 yaş bulunduysa bu da AKP'nin samimiyetsizliğine Sayın Devlet Bahçeli'nin bir kez daha ortak olması anlamına gelecektir.

Yedek milletvekili, bir ay önce Sayın Cumhurbaşkanı tarafından ortada bir şey yokken 'keşke yedek milletvekillerimiz olsaydı, bunu Türkiye düşünmeli' diye ortada atılmış kavram. Sayın Bahçeli'nin matematik hesaplarından bu konuya cevap vermek isteriz. AKP'nin milletvekili sayısı 317, Meclis Başkanı'nı düş 316. Bir partinin tek başına iktidar olması için gerekli milletvekili sayısı 276. 316 eksi 276 eşittir 40. 40, AKP'deki mevcut, FETÖ'cü, ByLock'çu minimum milletvekili sayısı. Yoksa buna nereden ihtiyaç duyuyorlar, nereden çıktı? En az 40 FETÖ'cü milletvekilleri var, bunu biliyorlar ve 'Keşke bunların yedeği olsaydı' diyorlar, yedeği olmadığı için dokunamıyorlar. Simitçiden, odacıdan, müsteşar, korgeneral, orgeneralden, her şeyden FETÖ'cü var ama bir tek milletvekilinden yok, darbenin siyasi ayağı deyince susuyorlar. En az 40 FETÖ'cü milletvekili var ki AKP, bunları temizlemeye kalkarsa iktidarı kaybediyor. MHP'nin milletvekili sayısı da bu rakam. Yapılacak bir güven oylamasında, verilecek gensoruda ihtiyaç duyulan milletvekili sayısının fazlası da bu rakam. Saray entrikalarının konuşulduğu bir süreçteyiz. Ülkede sadrazam ile damat kavgası konuşuluyor. Bu süreçte yedek milletvekilliği, siyaseten kardeşlerin boğulması sonucunu da doğuracaktır. İleri bir demokrasiyi amaçlamak gerekirken Osmanlı'nın saray tartışmalarının içine çekilmeye başlıyoruz. Kardeş katlinin vacip olduğu dönemleri geriye getirecek bir uygulama olabilir."

Bir soru üzerine Özel, Konak Belediyesinin yaklaşık 1,5 ay önce düzenlediği panele, kendisiyle birlikte Küba Büyükelçisini davet ettiğini anlatarak, burada TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Che Guevara ile ilgili sözlerinin de gündeme geldiğini bildirdi. Özel, "Büyükelçi bana hem kendisi hem daha yukarılardan birisi telefon açıp özür diledi." yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Bekir Bozdağ Özgür Özel AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title