Haberler

CHP'de "İzmir" Çatlağı

CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem'in İstifasıyla Sonuçlanan, Çankaya İlçesinde Yaşanan Görevden Alma Olayının Ardından, İzmir ve Merkez İlçelerine İlişkin Tartışmalar Myk'da Gerginliğe Neden Oldu.

CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem'in istifasıyla sonuçlanan, Çankaya ilçesinde yaşanan görevden alma olayının ardından, İzmir ve merkez ilçelerine ilişkin tartışmalar MYK'da gerginliğe neden oldu. Eşref Erdem'e yakınlığıyla bilinen 5 MYK üyesi, yönetimin söz konusu kararının altına imza atmamak için toplantıya katılmadı. MYK, 3'te 2 çoğunluk sağlayamadığı için görevden alma kararını ise uygulayamadı.

Kürt ve Alevi delegeler üzerindeki etkinliğiyle bilinen CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem'in istifasına yol açın Çankaya krizinden sonra CHP'de şimdi de İzmir tartışması yaşanıyor.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başkanlığında toplanan ve Eşref Erdem'e yakınlığıyla bilinen 5 üyenin katılmadığı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, İzmir il ve merkez ilçelere ilişkin görevden alma ve atama kararları için gerekli olan 3'te 2 çoğunluk sağlanamadı.

Edinilen bilgilere göre, MYK'nın bugünkü toplantısına, CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız, Zekeriya Akıncı, Engin Altay, Şerif Ertuğrul ve Fuat Çay İzmir örgütüne yönelik operasyon kararının altına imza atmamak için toplantıya katılmadı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bölge toplantıları sırasında, Kocali'de su yüzüne çıkan tartışma, MYK'ya da sıçradı. Kocaeli'de bazı MYK üyelerine, MYK toplanmadan alınan İzmir'e yönelik görevden alma kararı imzalatılmak istendi. Üyeler, söz konusu kararı hukuksuz bularak imza vermedi. Üyeler, bugün de kararı resmileştirmek isteyen parti yönetimine tepki göstererek, toplantıya katılmadı.

-BAYKAL İKNA ODASINA ALDI-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, MYK toplantısının ardından, toplantıya katılmayan 5 isimle CHP Genel Merkezi'nde uzun süren bir görüşme yaptı. Baykal'ın görüşmede, İzmir konusunda 5 ismi ikna edemediği ifade edildi.

Baykal'ın, MYK'da beliren muhalif kanat nedeniyle karar almakta zorlanması üzerine, 5 Aralık'ta toplanması planlanan Parti Meclisi'nde boşta bulunan 3 MYK üyeliği için seçim yapılmasının gündeme aldığı belirtildi.

-SANDIK KAVGASI-

Toplantıda, muhalif söylemleri nedeniyle Kadın Kolları Başkanlığı'ndan alınan MYK üyesi Güldal Okuducu ile Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen arasında ise "sandık" kavgası yaşandı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin hiçbir yerinde delege seçimleri yapılırken sandık kurulmadığını savunan Okuducu'nun iddialarına, Sevigen fotoğraf örnekleriyle yanıt verdi. Sevgin'in, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde delege seçimlerinin "sandık kurularak" yapıldığını gösteren fotoğraflar göstermesi üzerine iki isim arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Toplantıda, parti tüzüğünün tartışmalı 12. maddesi uyarınca yeni üye yazımlarının sürdüğü belirtilirken, MYK'da Eşref Erdem'in istifasının ardından yönetim içinde beliren çatlak seslerin, kurultay sürecinde Baykal'ı zorlayabileceği belirtiliyor. (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek? ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM sorgulama ekranı! Göz çapaklanması neden olur, nasıl temizlenir? Göz Çapaklanması neyin belirtisi? Öğretmenler grev mi yapacak? Öğretmenler ne grevi yapıyor, neden? Bugün (9 Mayıs) hava nasıl olacak? İstanbul'da yağmur yağacak mı? Meteoroloji il il hava durumu tahminleri! Real Madrid- Borussia Dortmund maçı ne zaman? Şampiyonlar ligi finali nerede oynanacak? 9 Mayıs hangi burç? 9 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 9 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title