Haberler

Çfk Üyeleri, Osmancık'ın Doğal ve Tarihi Güzelliklerini Fotoğrafladı

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Fotoğraf Kulübü (Çfk) Üyeleri, Doğa ve Tarihi Güzellikleri ile Öne Çıkan Osmancık İlçesinin Birbirinden Güzel Mekanlarını Fotoğraflayarak İlçenin En Kapsamlı Fotoğraf Arşivlerinden Birini Oluşturdu.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Fotoğraf Kulübü (ÇFK) üyeleri, doğa ve tarihi güzellikleri ile öne çıkan Osmancık ilçesinin birbirinden güzel mekanlarını fotoğraflayarak ilçenin en kapsamlı fotoğraf arşivlerinden birini oluşturdu.

Osmancık Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye giden 9 kişilik ÇFK grubu, sabah erken saatlerde başlayan yoğun bir gezi programı kapsamında ilçenin tarihi ve turistik yerlerini fotoğrafladı.

ÇFK yönetimi tarafından organize edilen gezi hakkında bilgi veren Çorum Fotoğraf Kulübü Başkanı Salih Karslıoğlu, "ÇFK olarak Çorum'un tanıtıma ihtiyacı olan, tarihi ve doğal güzellikler bakımından önemli potansiyeli bulunan ilçelerimize gezi düzenleyerek sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri fotoğrafların diliyle Türkiye gündemine taşınmasında önemli birer kültür elçisi olmak istiyoruz. Gezip gördüğümüz yerlerle ilgili yayın hazırlıkları yapıyoruz. İlçelerimizdeki tarihi ve doğa güzellikleri ile insan manzaralarını fotoğrafladıktan sonra belirli aralıklarla sergiler düzenleyerek vatandaşların görmelerini sağlayacağız" dedi.

Osmancık'ın tarihi, turistik ve doğa güzelliklerini fotoğrafladıklarını anlatan Salih Karslıoğlu, Osmancık fotoğraf çekimi konusunda önemli bir yerleşim yeri olduğunu ifade ederek, "Yapmış olduğumuz gezide güzel fotoğraflar çektik. Osmancık görülmesi gereken bir ilçe. Tarihi mekanları, doğa ile buluşmak için gidilecek güzel bir yer" diye konuştu.

Amaçlarının Çorum'un tüm doğa, tarih, turizm, mimari güzelliklerini fotoğraflayarak şehrin tanıtımına az da olsa katkı sağlamak olduğunu söyleyen Karslıoğlu, fotoğraf gezilerini diğer ilçelerde de gerçekleştireceklerini söyledi.

Çorum Fotoğraf Kulübü üyelerini konuk eden Osmancık Belediye Başkanı Emin Serdar Kurşun ise ÇFK'nın ilçelerini ziyaret etmesi ve fotoğraflamasının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "İlçemizin tarihi ve doğa güzelliklerin fotoğraflarla ortaya koyması bizim açımızdan önemli. Bu çekilen fotoğraflar ilçemizin arşivini oluşturacak ve gelecek nesillere bırakılacak önemli bir miras olacaktır" şeklinde konuştu.

Çorum Fotoğraf Kulübü üyeleri, hafta sonu Osmancık Belediye Başkanı Emin Serdar Kurşun'un davetlisi olarak gittikleri ilçede memnun ayrıldılar.

Tarihi ve doğa güzelliklerine sahip olan Osmancık ilçesinde fotoğraf çeken ÇFK üyeleri ilk olarak Kızlar Mağaralarını fotoğrafladıktan sonra Koca Mahmut Paşa Hamamı, Baltacı Mehmet Paşa Çeşmeleri, Koyunbaba köprüsü, Kandibar Kalesi, İmaret Evi, Akşemseddin Cami, Adatepe, Osmancık Kültür Evi, İnsan fotoğrafları, Çitlenbik ağaçları, yöresel yemekleri fotoğraflama imkanı buldular.

İlçe içerisinde tarihi evleri çeken kulüp üyeleri, çeşitli insan manzaraları da çektikten sonra ilçeden ayrıldılar. Kulüp üyeleri, ilçede gösterilen misafirperverlik ve ilgiden dolayı memnun kaldıklarını söyleyerek, ileri bir tarihte Osmancık'a tekrar gelmeyi düşündüklerini açıkladılar.

(ES-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title