Haberler

Çankırı Karatekin Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ali İbrahim Savaş, "Üniversitemiz kimlikli bir üniversitedir.18 üniversiteye akademik ve idari destek verecek konumdadır" dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, "Üniversitemiz kimlikli bir üniversitedir. 18 üniversiteye akademik ve idari destek verecek konumdadır" dedi.

Rektör Savaş, Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, okullarından öğrencileri mezun etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Ailelerin 4 yıl önce çocuklarını üniversitelerine emanet ettiğini ifade eden Savaş, "Sizlerin 4 yıl önce bize bıraktığınız çocukları bugün size aynen emanet ediyoruz. Onlar ileride Türkiye'nin geleceği olacaklar. Eğitim kalitemiz ne kadar yükselirse bu bayrak o derece yüksek olacak. Laf dönemi bitti. Artık aklın ve bilimin yol gösterdiği bir dünyadayız" diye konuştu.

Üniversitelerinin kısa zamanda önemli bir gelişim gösterdiğini vurgulayan Savaş, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz kimlikli bir üniversitedir. 18 üniversiteye akademik ve idari destek verecek konumdadır. Birçok projemizle bunu gösteriyoruz. Kansere bitkisel çözüm için önemli çalışmalar yapıyoruz. Kanserin bitkisel tedavisiyle ilgili arkadaşlarımız son derece güzel neticeler aldılar. Şu anda üniversitemizde rahim kanseri ve beyin tümörü bitkisel olarak sıfırlamış durumdayız ve patent almak üzereyiz. Diğer kanser türleriyle ilgili de çalışmalar sürüyor. Çok kısa sürede birçok projeye imza atan bir üniversite haline geldik."

Öğrencilerin ant içtiği törende, öğretim görevlileri ve öğrenciler kortej halinde yürüdü. Fakülte ve yüksek okullardan mezun olan öğrencilere belgeleri dağıtıldı. Fakülte ve bölümlerinde birinci olanlara da başarı belgelerinin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.

Tören, geleneksel kep atma merasimiyle sona erdi. - ÇANKIRI

Kaynak: AA / Yerel

Karatekin Üniversitesi Ali İbrahim Savaş Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title