Haberler

Çankırı: Festivalde Yangın Paniği

Çankırı'da, Yapraklı İlçesi Yukarıöz Beldesi'nde hafta sonu yapılan festivalde, ormanlık alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Çankırı'da, Yapraklı İlçesi Yukarıöz Beldesi'nde hafta sonu yapılan festivalde, ormanlık alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Yaz mevsiminin başlamasıyla Anadolu'nun her köşesinde olduğu gibi Çankırı'da da birçok yerleşim yerinde şenlik, pilav günü ve festival şeklinde etkinlikler düzenleniyor. Yapraklı İlçesi'ne bağlı Yukarıöz Beldesi'nde hafta sonu yapılan festivalin dünkü bölümüne Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Milletvekili Tevfik Akbak ve binlerce vatandaş katıldı.

Yağlı güreşlerin ağırlıklı olarak sergilendiği festivalde, öğle saatlerinde yağlı güreşlerin cazgırı Mustafa Bursalı, ormanlık alanda yangın çıktığı uyarısında bulundu. Yangına müdahale için önce askerlerin sevk edilmesi talimatını veren Vali Öner, Yukarıözlü gençlerinin de yangına müdahale etme isteğini kabul ederek, "Sadece gençler yangın alanına gitsin ve oradaki rütbeli personelimizle irtibat halinde yangına müdahale edilsin" dedi. Söndürme çalışmalarını da yakından takip eden Öner, İl Jandarma Komutanı Binbaşı Levent Uzak'tan da çalışmalar hakkında sürekli bilgi aldı. Bir yandan festival etkinlikleri çerçevesindeki yağlı güreşler devam ederken, bir yandan da yangın söndürüldü. İlginç enstantanelerin oluştuğu festivaldeki yangın, yetkililerin anında müdahale ve gözetiminde büyümeden hemen söndürülürken, vatandaşlar da huzur içinde festivali izledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title