Haberler

Çanakkale'den Kısa Kısa

Carmen Sirki Biga'da gösteri sunacak.

Carmen Sirki Biga'da gösteri sunacak.

Sirkin sanat yönetmeni Enver Mutlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de modern sirk sanatlarını Avrupa'da olduğu gibi kültür merkezi salonlarında ve kapalı salonlarda sunan ve tiyatral sirk gösterisinin öncülüğünü yapan Carmen Sirki'nin Biga'da gösteri yapacağını belirtti.

Mutlu, açıklamasında sirkte dünyaca ünlü Zanadu'nun da bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Robot Transformers gösterisine çocuklar bayılacak, jonklör show, sihirbazlar, akrobatlar, Çin ateş dansı, sevimli kukla gösterisi, tek teker bisiklet show, silindir denge ve akrobasi show, akordeon kadın gösterileri yapılacak. Bu gösteriyi hayatınız boyunca unutamayacaksınız" dedi.

-Tarihi Han'da uluslararası şiir günleri-

Çardak'ta bulunan tarihi handa "Akademi Şiir Ailesi Kültür ve Edebiyat Derneği" tarafından 4. Şiir Günleri düzenlendi.

17 Kasım Cumartesi günü saat 19.00'da yapılacak olan etkinlik, Türk Cumhuriyetleri ile yurt içinden toplan 22 şair'in katılımıyla gerçekleştirilecek.

Lapseki Kaymakam'ı İsmail Ayhan Tavlı, Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim ve Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş'ı makamlarında ziyaret eden dernek başkanı Mustafa Berçin protokol üyelerine davetiye verdi.

-Emniyet Müdürlüğü'nden broşürlü uyarı-

Lapseki Emniyet Müdürlüğü, semt pazarında ve esnaflara hırsızlık, dolandırıcılık ve yankesiciliğe karşı alınabilecek önlemler konusunda bilgilendirici broşür dağıttı.

Başkomiser Hakan Narlıoğlu ve görevli polisler semt pazarını gezerek pazarcı esnafı ve vatandaşlar olmak üzere bölgedeki iş yerlerine broşür dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi.

İlçe Emniyet Müdürü Murat Sarı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,

"Bu tür broşürleri her ay gerek halk pazarında gerekse esnaflarımızı ziyaretlerimizde dağıtıyoruz. Ekiplerimiz sürekli vatandaşlarımızı bu konularda dikkat etmeleri konusunda bilgilendiriyor. Amacımız vatandaşımızı bilgilendirip bu olayları gerçekleştiren kötü amaçlı kişilerden korumak, kollamak" dedi.

Muhabir: Ekip / Burak Akay

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Türkiye Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title