Haberler

Çanakkale'den Getirilen Toprak, Şehitlik Anıtı'na Döküldü

2. Ordu Komutanlığı'nın Desteğiyle,11 Mayıs Tarihinde Gelibolu'ya "Çanakkale Şehitlik Gezisine" Gönderilen Malatya Önce Vatan Derneği Üye ve Şehit Yakınları Tarafından Çanakkale Şehitliği'nden Getirilen Toprak, Malatya Şehitliğindeki Şehitlerin Anıtlarına Döküldü.

2. Ordu Komutanlığı'nın desteğiyle,11 Mayıs tarihinde Gelibolu'ya "Çanakkale Şehitlik Gezisine" gönderilen Malatya Önce Vatan Derneği üye ve şehit yakınları tarafından Çanakkale Şehitliği'nden getirilen toprak, Malatya şehitliğindeki şehitlerin anıtlarına döküldü.

Önce Vatan Derneği Başkanı Ahmet Keskinkılıç, dernek olarak her Cuma Yeşiltepe şehir mezarlığı içinde bulunan şehitliği ziyaret ettiklerini belirterek, "2. Ordu Komutanlığı, Valilik ve Belediyenin desteğiyle Çanakkale gezisi düzenledik. Malatya şehitliğimizden-Çanakkale Şehitliğimize, Çanakkale Şehitliğimizden de - Malatya Şehitliğimize şehitlerimizin torağını getirdik. Çanakkale Şehitliği gezisini ilk defa Şehit Aileleri Derneği olarak Malatya Önce Vatan Derneği düzenlemiştir. Şehitler nerede olursa olsun daima kalbimizdedir" dedi.

Şehit anneleri de Çanakkale gezisinden duydukları memnuniyeti dile getirdikten sonra, şehit mezarları üzerine Çanakkale Şehitliğinden getirilen topraklar dökülerek, karanfiller konuldu.

Malatyalı son şehit Murat Doğru'nun annesi Emine Doğru, şehit oğlunun mezarına Çanakkale şehitliğinden getirilen toprağı dökerken göz yaşlarını tutamadı.

(BK-OÇ-Y) 23.05.2008 17:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title