Haberler

Bursa: Tüzmen'den Anasiad Projesi'ne Destek

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (Anasiad) Bursa Şubesi, "Kobi İhracatı Destekleme Kredi Projesi"nin Sunumunu Yapmak Üzere, Ankara'da Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve AK Parti Grup Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik ile Görüştü.

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Bursa Şubesi, "KOBİ İhracatı Destekleme Kredi Projesi"nin sunumunu yapmak üzere, Ankara'da Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve AK Parti Grup Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik ile görüştü.

İlk olarak TBMM'deki makamında Faruk Çelik ile görüşen ANASİAD Bursa Şube Başkanı Alper Ukuşer, Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Zekeriya Ünaldı ve Sayman Mehmet Çetinkaya ile birlikte, "KOBİ İhracatı Destekleme Kredi Projesi"nin içeriği hakkında Çelik'e bilgi verdi. Daha sonra Çelik ile birlikte Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'i ziyaret eden ANASİAD heyeti, burada da projenin sunumunu yaptı. Bürokratların da hazır bulunduğu sunumda ANASİAD Bursa Şube Başkanı Ukuşer, "Projemiz özetle KOSGEB'in KOBİ ihracatı destekleme kredi programının küçük bir modifikasyona tabi tutulmasıyla, halen 100 bin USD'ye kadar 6 ay sıfır faizli kullandırılan kredinin vadesinin yapılan ihracatın akreditif vadesine uyarlanması ve teminatının ise akreditif evrakının oluşturarak bankaya temliki sonucunda herhangi bir vade ıskontosuna gidilmeden, vadeli ihracat bedelinin nakden ve vade süresi beklenmeksizin KOBİ'le ödenmesiyle ilgilidir" dedi.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte KOBİ'lerin önemli ölçüde rahatlayacağına dikkat çeken Ukuşer, şunları kaydetti:

"Projemiz, KOBİ'lerin müşterisine vade kullandırımı konusunda rekabet eder düzeyde rahatlık sağlayacak. Örneğin A ülkesindeki X firmasına yapılan nakit bedelli 10 bin birimlik ihracat, 6 aylık ya da 1 yıllık ödeme rahatlığıyla çok daha fazla birim sipariş alınmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra işletmelerin nakit akışında gözle görülür bir iyileşme yakalanacak. Ülke ekonomisinde canlılık söz konusu olacak. Dolayısıyla ihracatın ithalatı karşılama oranını artırmış olacağız."

ANASİAD heyetini ülke ekonomisini gelişimi için gösterdiği çabadan ötürü kutlayan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de derneğin kısa sürede ülkede adından bahsettiren bir işadamı örgütlenmesi olduğuna işaret etti. Ülke için mesai harcayan herkese destek vermeye hazır olduklarını vurgulayan Tüzmen, "Proje gerçekten çok güzel. Bürokrat arkadaşlarım, bunun uygulanabilirliğini araştıracaklar. Sizi kutluyorum ve başka projelerinizi bekliyorum" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik de, "Her zaman ANASİAD'ın çalışma ve projelerine elimizden gelen desteği vereceğiz. Çünkü ANASİAD, ülke menfaatleri için çalışıyor. Bu uğurda mesai harcıyor. Üstelik ANASİAD'ın heyecanı bizi de heyecanlandırıyor" şeklinde konuştu.

ANASİAD Bursa Şube Başkanı Ukuşer, gösterdikleri ilgi nedeniyle hem Bakan Tüzmen'e hem de Faruk Çelik'e teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title