Haberler

Bursa Kültürü Emıtt'e Taşındı

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa’nın kültürü, tarihi ve doğal güzellikleri ile lezzetleri Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te taşındı.

Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti Bursa'nın kültürü, tarihi ve doğal güzellikleri ile lezzetleri Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'te taşındı.

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde Türkiye'nin dört bir yanından gelen şehir ve beldelere ev sahipliği yaptı. Fuarda tarihi ve kültürel birçok değeri yansıtan motifleriyle yer alan Bursa kurulan stantta yerli ve yabancı ziyaretçilere Bursa'yı tanıttı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun da katıldığı fuarda yöresel kıyafetli genç kızlar ve Karagöz Hacivat kostümlü vatandaşlar ziyaretçilerinin beğenisini topladı. Ayrıca kurulan stantta Bursa yöresine ait lezzetlerde görücüye çıktı. Isırgan otlu erişte yöresel reçeller ve yanı sıra tel kırma yöntemiyle yapılmış el emeği göz nuru Osmanlı Dönemi izlerini taşıyan başörtüler de yer aldı.

"BURSA VAR OLAN TURİZM POTANSİYELİNİ YANSITAMADI"

Bursa'nın var olan turizm potansiyelini yansıtamadığını ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Kültür tarih Turizmi, doğa turizmi, Dağ Turizmi, Kış Turizmi, Termal Turizm, sağlık turizmi, gibi saymış olduğumuz bütün segmentlerde Bursa'nın büyük bir potansiyeli var. Bursa var olan Turizm potansiyelini belki bugüne kadar tam olarak kullanamadı. Ama son dönemde hem biz Valilik olarak hem Büyükşehir Belediyesi olarak büyük çaplı çalışmaları var. Hem sektörün turizm yatırımlarının son yıllarda Bursa'da ciddi manada artması ve tesislerin kalitesini niteliğini yükseltmesi bakımından artık Bursa Türkiye'de büyüyen turizm pastasından hak ettiği yeri almak istiyor. Bizim yeni hedefimiz biz istiyoruz ki Türkiye'ye gelen yabancıların yüzde 15'i Bursa'ya da uğrasın. Bursa'ya da gelsin istiyoruz" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ TURİZM POTANSİYELİNİ PAZARLAMAK PASTADAN DAHA BÜYÜK PAY ALMAK"

Vali Karaloğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bursa biliyorsunuz Günü birlik seyahatler için kullanılıyor. Biz bunu değiştirmek istiyoruz, Bursa günü birlik gelinip gezilecek bir yer değil. Gelenler en az Bursa'da 3 gece konaklasın istiyoruz. Şuanda Bursa'da konaklama en az yabancıların 1.8 gün, bunu 3'e çıkarırsak zaten biz turizm potansiyelimizi yüzde yüz arttırmış olacağız. Bu fuarlara katılmamız EMİTT' e gelmemiz dışında ay sonunda Madrid'de olacağız. Mayıs ayında Dubai'de olacağız, Berlin'de olacağız, Moskova'da olacağız. Bütün amacımız Bursa'nın var olan turizm potansiyelini pazarlamak ve turizm pastasından daha çok pay almak bütün hedefimiz bu."

Bursa'yı tanıtmak amaçlı basılmaya başlanan 'Made In Bursa' isimli gazeteyi de başarılı bulduğunu sözlerine ekleyen Vali Karaloğlu, gazetenin Bursa'nın dışa açılımında önemli bir katkısı olacağını düşündüğünü söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Münir Karaloğlu Doğu Akdeniz Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title