Haberler

Burhan Kuzu'dan "İlerleme Raporu" Eleştirilerine Cevap

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Avrupa Birliği (AB) ilerleme raporu kitapçığını çöpe atmasını eleştirenlere seslenerek, "Vatanını, milletini seven herkesin bu rezil rapora aynı şekilde tepki göstermesini beklerdim" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Avrupa Birliği (AB) ilerleme raporu kitapçığını çöpe atmasını eleştirenlere seslenerek, "Vatanını, milletini seven herkesin bu rezil rapora aynı şekilde tepki göstermesini beklerdim" dedi.

Burhan Kuzu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, AB'nin son ilerleme raporu konusundaki sergilediği davranışı eleştirenlere ateş püskürdü. Kuzu, ayrıca kamuoyunda tartışmalara neden olan, "Ana dilde eğitim konusunda ısrarcı olmak şeytana uymaktır" yönündeki açıklamalarını eleştirenlere de yanıt verdi.

Kürtçe eğitim konusundaki açıklamalarına Kuran-ı Kerim'den ayetlerle cevap verenlere seslenen Kuzu, "Dinimizi, ayetlerimizi sadece işlerine geldikleri zaman hatırlayanlardan bahsediyorum. Yüce Allah insanları farklı yarattı. İnsanların renklerini, dillerini farklı yaratan yüce rabbimizin ayet-i kerimelerinde insanların bir arada yaşamalarına dair ayetler de mevcut" ifadelerini kullandı.

"HER ETNİK GRUBUN ANA DİLİNE SAYGIMIZ SONSUZ"

Burhan Kuzu, bu kadar farklılığın, çeşitliliğin bir arada yaşadığı, millet oldukları durumlarda belirli ortak kuralların kullanıldığına dikkat çekerek, aksi takdirde birlikte olmayı sağlamanın zorlaşacağını ve bu sebeple ortak değerlere uymanın, millet olarak kalmanın zorunlu olduğunu vurguladı. "Resmi dil, toplumun çoğunluğunun konuştuğu dil olarak belirlenir ve bu ortak değerlerin en önemlilerinden biridir" diyen Kuzu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bir arada yaşadığımız her etnik grubun ana diline olan saygımız sonsuzdur. Elbette ki her etnik grubun kendi dilini öğrenme, konuşma, gelenek ve kültürlerini yaşama ve yaşatma hakkı kutsaldır. Ancak her etnik grup dilini eğitim dili olarak kullanmak isterse milli birlik ve bütünlüğü sağlamak imkansız hale gelir. Dünya üzerinde bunun örneği mevcut değildir. 72.5 milletin yaşadığı ABD'nin ortak dili İngilizce'dir. ABD'nin bir eyaletinde 2 yıl sureyle İspanyolca ana dil olarak kullanılmış ancak ayrılma riski belirince derhal İngilizce'ye dönülmüştür. Kaldı ki ben bu görüşümü senelerden beri her platformda savundum. Dil, bir ülkenin geleceği açısından en önemli noktalardan biridir. Küçülmüş bir Türkiye hiç kimsenin menfaatine olmayacaktır. Küçülen devletler her zaman büyük devletlerin oyuncağı haline gelmiştir. 'Ana dilde eğitim istemek, şeytana uymaktır' şeklindeki açıklamam, tamamen bu endişelerimden kaynaklanmaktadır. 'Şeytana uymak', Anadolu'da olumsuz sonuçlar doğuracak bir duruma çanak tutmak anlamında kullanılır. Ben de bu bağlamda bu deyimi kullandım."

"AB RAPORU İLE ALAKALI GÖSTERDİĞİM TEPKİ TAMAMEN MİLLİ BİR REFLEKS"

Avrupa Birliği İlerleme Raporu kitapçığını bir televizyon kanalında çöpe atmasıyla alakalı yapılan eleştirilere de Twitter'dan cevap veren Burhan Kuzu, "Beni tanıyan herkes şahsımla alakalı konularda, eleştirilere, hatta hakaretlere fevkalade hoşgörülü olduğumu gayet iyi bilirler. Vatanını, milletini seven herkesin bu rezil rapora aynı şekilde tepki göstermesini beklerdim" değerlendirmesinde bulundu.

"AB Raporu ile alakalı gösterdiği tepkinin tamamen milli bir refleks icabı" olduğunu söyleyen Kuzu, "Ne var ki bazı köşe yazarları AB'ye öylesine körü körüne mutlak bir teslimiyet içerisindeler ki adeta şahsiyetlerini yitirmiş durumdalar. Bugüne kadar AB ülkemizle ilgili 15 rapor yayınladı. 14 raporun olumlu ve olumsuz yönlerini gayet dengeli bulduğum yönlerini sürekli beyan ettim. Bu raporu okuyan ve ülkesini seven herkes benim verdiğim tepkiyi eminim ki ölçüsüz bulmayacaktır. Beni bu noktada eleştirenlerin kaçı acaba bu raporu okudu? Çok merak ediyorum" dedi.

Uzun yıllar üniversitelerde, yüksek lisans ve doktora derslerinde Türkiye'nin AB'ye girmesini savunan bir bilim adamı olarak çalıştığını hatırlatan Kuzu, şunları kaydetti:

"Bugün bana tepki gösterenlerin önemli bir kısmı o tarihlerde AB'ye şiddetle karşı çıkıyorlardı. İşin ilginç yani AB'ye dün karşı çıkan bu zihniyet AK Parti meclise demokrasi paketleriyle geldiğinde de şiddetle karşı durmuşlardır. Daha önce AB'nin tutumunu çifte standart olarak nitelendirenler bugün bu beş para etmez raporu savunur hale geldiler ne yazık ki. Anadolu'da insanlarımız bu tur insanlara için 'dinime küfreden Müslüman olsa' şeklinde karşılık verirler. Bu teslimiyetçi ekibin tek hedefi benim üzerimden AK Parti'ye saldırmaktır. AB bu kimselerin umurunda dahi değildir. Kısacası bu zihniyet, AK Parti aleyhine her türlü davranışta şeytanla dahi işbirliği yapmaktan asla çekinmezler." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Burhan Kuzu Ak Parti Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title