Haberler

Bozyazı'da Yıkım

Mersin'in Bozyazı İlçesinde, Kıyı Kenar Çizgisi İçinde Kalan Belediyeye Ait Tesisin Yıkımına Başlandı.

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, kıyı kenar çizgisi içinde kalan belediyeye ait tesisin yıkımına başlandı.

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, mülkiyeti Hazine'ye ait kıyı kenar çizgisi içinde kalan Kumtepe mevkiindeki barınak tesislerinin yıkımına, mahkemenin aldığı kararın tebligatı üzerine başladıklarını söyledi. Söz konusu tesislerin 1977 yılından bu yanan iç turizme 200 yatak kapasitesi ile hizmet verdiğini belirten Ballı, ''Tesislerin kıyı kenar çizgisi içinde olması nedeniyle Bozyazı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde süren dava sonuçlandı. Alınan karar doğrultusunda tesisin yıkımına başladık'' dedi.

"Hukuk karşısında boynumuz kıldan ince" diyen Ballı, "Ancak anlayamadığım; bu yıkımın turizm sezonunda gerçekleştirilmesi için sürekli Defterdarlık tarafından yazı yazılması. Mersin sahilinde yıkım kararı bulunan 300 tesis bulunmaktadır. Bunlara neden işlem yapılmıyor. Bu tesislerimiz iç turizme hizmet vermekteydi. Ayrıca, Bozyazılılar'ın yararlandığı bir tesisti" diye konuştu.

(HK-MT-Y)

20.04.2007 18:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title