Haberler

Bodrum 4 Yılda Yüzde 40 Turist Artışı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Bodrum Tanıtım vakfı tarafından "Turizmde 2012 yılı ve geleceğin turizminde Bodrum'un yeri adlı konferans düzenlendi."

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Bodrum Tanıtım vakfı tarafından "Turizmde 2012 yılı ve geleceğin turizminde Bodrum'un yeri adlı konferans düzenlendi.

Gümüşlük beldesi Gardens Of Babylon otelde düzenlenen konferansa, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Kültür ve Turzim Müdürü Kamil Özer, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Türkiye Otelciler Federasyon Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Belde belediye Başkanları, dernek başkanları ve otel işletmecileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum'un 4 yılda turist sayısında yüzde 40 artış olduğunu belirterek "Bodrum Turizmi ve Kültür bakımından çok önemli bir yeri var Türkiye'de. Çok sayıda turist girişi var bu turizmi 12 ay yapmak istiyoruz. Kendi logomuz ile yurt dışı fuarlarına katılıyoruz. Fuarlar nedeni ilede çok iyi tanıtıyoruz Bodrum'u"dedi.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı ise Bodrum'u Yarım adasının medeniyete kuçak açmış bir miras olduğunu belirterek " Bodrum bugün coğrafi ve sosyal potansiyeli ile iller arasında ilçe olmasına rağmen öne çıkmaktadır. Özellikle turizm sektörü ve buna bağlı yan sektörlerle Bodrum Yarımadası'nın kendine özgü bir ekonomik yapısı vardır"dedi.

Bodrum kaymakamı ise 2012 yılında turizmde kötü bir olayla karşılaşmadıklarını ifade ederek "Bodrum'da çok şükür kötü bir olayla karşılaşmadık. Bir terör olayı olmadı. 2012 Yaz sezonu başlangıcında 118 turist zehirlenmişti gıdadan o olaydan sonra ise gıda kontrollerimizi arttırdık. Türkiye de turizmde artış var. Ekonomik krizde biraz daha azalmış durumda.

Öte yandan 2012 yılında istatisliklerle Bodrum'a en çok Turistin İngiltere'den geldiği ve ardından ise Hollanda, Belçika, Almanya'dan turist geldiği konuşmacılar tarafından bildirildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kocadon Türkiye Bodrum Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title