Haberler

BM'den Somali İçin Tarım Bakanlığı'na Teşekkür Ziyareti

FAO Genel Direktörü Jacques Diouf, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e ziyarette bulunarak, Türkiye'nin FAO'ya katkıları ve Somali'ye yaptığı yardımlar için teşekkür etti.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) Genel Direktörü Jacques Diouf, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e ziyarette bulunarak, Türkiye'nin FAO'ya katkıları ve Somali'ye yaptığı yardımlar için teşekkür etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Diouf, FAO ile Türkiye ilişkilerinin artarak devam etmesinin bölgesel ve küresel gıda güvenliği açısından çok önemli olduğunu ve Türkiye'nin gıda güvenliği ve açlıkla mücadelede FAO'ya verdiği destekten duyduğu memnuniyeti belirtti. Afrika'ya en büyük destek sağlayan ülkelerin başında Türkiye'nin yer aldığını dile getiren Diouf, Türkiye'nin dünya tarımsal üretiminde 7. sıraya yükselmesinin de çok büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

-FAO, BÖLGESEL YARDIMLARI TÜRKİYE'DEN YÖNETECEK-

FAO ve Türkiye'nin ortaklaştığı yürüttüğü Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Bölgesel Gıda Güvenliği Programı (RPFS) kapsamında RPFS Bölgesel Koordinasyon Merkezi'nin Ankara'da açılacağını bildiren Diouf, 2012 yılı içerisinde de Türkiye'nin EİT Tarım Bakanları Toplantısına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Görüşmede konuşan Bakan Eker de 5 yılını tamamlayan "FAO-Türkiye Ortaklık Programı" çerçevesinde başarılı çalışmalar yürütüldüğünü ve gıda bazlı yardımların artarak devam edeceğini söyledi.

Ayrıca, bu yılki teması "Gıda Fiyatları: Krizden İstikrara" olan 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde gerçekleştirilecek etkinlikler çerçevesinde FAO Genel Direktörü tarafından Bakan Eker'e Dünya Gıda Günü Madalyası takdim edildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title