Haberler

BEM-BİR-SEN Tekirdağ Şube Başkanı Şen Açıklaması

BEM-BİR-SEN Tekirdağ Şube Başkanı Üner Şen, "Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkmasıyla attığı güçlü ve dev adım, Türkiye cumhuriyeti'ne giden uzun ve zorlu bir sürecin başlangıcı olmuştur" dedi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Üner Şen, "Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkmasıyla attığı güçlü ve dev adım, Türkiye cumhuriyeti'ne giden uzun ve zorlu bir sürecin başlangıcı olmuştur" dedi.

Şen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Şen mesajında, 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkması ile yaktığı meşalenin, esaretten bağımsızlığa atılan ilk adım olduğunu bildirdi.

Şen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"19 Mayıs 1919, Türk milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olan gündür. Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, bağımsızlığa, aydınlığa, geleceğe olan inancın adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün attığı güçlü ve dev adım, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden uzun ve zorlu bir sürecin başlangıcı olmuştur. Atatürk, bu günün anlam ve öneminin gençlikçe kavranması için bir yandan bu günü onlara armağan etmiş, diğer yandan da ülkemizin geleceğini her zaman güvendiği ve inandığı Türk gençliğine emanet etmiştir. "

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title