Haberler

Basketbol: Fıba Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası

Hırvatistan: 74 Türkiye: 81 Genç Milli Takım, Avrupa şampiyonu oldu

FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde Türkiye, Hırvatistan'ı 81-74 yenerek tarihinde ilk kez altın madalyanın sahibi oldu.

Letonya'da düzenlenen şamiyonanın finalinde Hırvatistan ile karşılaşan Genç Milli Takım, maça Cedi'nin üçlüğüyle başladı. Millilerin atağa çıkarken kaptırdığı topları iyi değerlendiren Hırvatistan, hızlı hücumlardan bulduğu basketlerle 5. dakikayı 14-5 üstün geçti. Başantrenör Taner Günay'ın ilk molasını almasının ardından Kenan'ın asistleriyle 4 sayı üreten Emircan, aradaki farkı 4'e indirdi: 16-12.  Milliler, Doğukan ve Kenan'ın sayılarıyla maça ortak olmaya çalışsa da Hırvatistan, ilk periyodu 22-16 önde tamamladı.

Ay–yıldızlılar, ikinci çeyrekte Berk ve Okben'in üst üst bulduğu basketlerle 9-0'lık seri yakaladı ve uzun bir aradan sonra tekrar öne geçti: 23-25. Periyodun sonlarına doğru bire bir oyunlarla sayı üreten Okben ve Kenan, Türkiye'nin soyunma odasına 38-37 üstün gitmesini sağladı.

Karşılaşmada ikinci devrenin ilk bölümünde Genç Milli Takım adına sahneye çıkan isim Kenan oldu. Oyun kurucu görevini yürüten milli basketbolcu, 13 sayı üretirken, asistleriyle de skora katkı sağladı. Milliler, zaman zaman Hırvatistan'ın aldığı hücum ribauntlarını engelleyemese de rakibi top kayıplarına zorlayarak oyuna denge getirdi. Kenan'ın asisti sonrası topla buluşan Kartal'ın son saniye üçlüğüyle ay-yıldızlılar, son periyoda 61-55 önde girdi.

Final periyoduna Metecan'ın üç sayılık basketiyle başlayan Türkiye, son çeyreğin hemen başında 11 sayılık fark yakaladı: 57-68. Hırvatistan bir ara farkı 4'e kadar düşürse de Okben, yeniden 9'a çıkardı: 64-73. Genç Milli Takım, kalan dakikalarda Hırvatistan'ın farkı kapatmasına izin vermedi ve rakibini 81-74 mağlup ederek tarihinde ilk kez gençlerde Avrupa şampiyonu oldu.

Millerde 19 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olan Kenan Sipahi, turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

Bu arada, üçüncülük maçında ev sahibi Letonya'yı 57-56 mağlup eden İspanya, bronz madalya kazandı. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Kenan Sipahi Hırvatistan Letonya Türkiye Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title