Haberler

Başkentte "Şehit Öğretmenler Parkı" Açıldı

Başkentte Etimesgut ilçesindeki Öğretmenler Parkı, şehit öğretmenlerin anısını yaşatmak için yeniden düzenlendi ve adı "Şehit Öğretmenler Parkı" olarak değiştirildi.

Başkentte Etimesgut ilçesindeki Öğretmenler Parkı, şehit öğretmenlerin anısını yaşatmak için yeniden düzenlendi ve adı "Şehit Öğretmenler Parkı" olarak değiştirildi.

30 Ağustos Mahallesi'ndeki Öğretmenler Parkı, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) tarafından Etimesgut Belediyesine sunulan teklifin ardından yeniden düzenlendi.

Adı "Şehit Öğretmenler Parkı" olarak değiştirilen park, düzenlenen törenle açıldı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, parkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz'ın, gerçekleştirdiği ziyaret sırasında şehit öğretmenler için bir park yapılması teklifinde bulunduğunu aktardı.

Bunun üzerine ilçe merkezinde bulunan Öğretmenler Parkı'nın yeniden düzenlenmesi ve adının "Şehit Öğretmenler Parkı" olarak değiştirilmesi kararını aldıklarını söyleyen Demirel, "Öğretmenler Parkı, 1990 yılından önce yapılmış bir parktı. İLKSAN yöneticileriyle birlikte parkımızda yapılan yeni tasarım ve düzenlemeler belediyemiz tarafından gerçekleştirildi. Parkımızın açılışının hayırlısı olmasını diliyorum." dedi.

Şehitlerin isimlerini parklar, okullar ve diğer tesislerde yaşattıklarını ifade eden Demirel, milli ve manevi değerleri ön plana çıkartan çalışmalar yapma gayretinde olduklarını kaydetti.

Tuncer Yılmaz da öğretmenlerin, vatan ve millete hizmet etmek, çocukların toplumda iyi birer birey olmalarını sağlamak için ülkenin en ücra yerlerinde hizmet ettiklerini vurgulayarak, "Hizmetten başka gayesi olmayan eğitim çalışanları, bölgenin aydınlanmasını istemeyen, toplumun cahil ve biatçı kalmasını isteyen terör örgütleri tarafından şehit edilmişlerdir." diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'de uzun yıllardır terörle mücadele edildiğini anımsatarak, bu konuda farkındalık sağlanması ve şehit öğretmenlerin adının unutulmaması için böyle bir parkın açılmasını teklif ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Demirel, Yılmaz ve Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel tarafından kurdele kesilerek parkın açılışı yapıldı.

Parkta 168 şehit öğretmenin künyesi yer alıyor

Parkın ortasına inşa edilen anıtta, eğitim ve öğretim faaliyetleri esnasında şehit edilen 168 eğitimcinin künyesi bulunuyor.

Parkın, Öğretmenler Sokağı'na bakan iki kapısından birine 22 Nisan 1996'da Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde şehit edilen öğretmenlerin anısına "Ekinözü Şehitleri Kapısı", diğerine ise 11 Eylül 1994'te Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Darıkent beldesinde şehit olan öğretmenlerin anısına "Darıkent Şehitleri Kapısı" adı verildi.

Parkın 2093'üncü sokağa bakan kapısına da 21 yaşında, henüz 25 günlük öğretmenken 26 Ekim 1993'te Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde şehit edilen öğretmen Neşe Alten'in ismi verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

title