Haberler

Başkan Akın Kardeş Şehir Lünen'de

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın ile kardeş şehir olan Almanya'nın Lünen Kenti'ne gitti.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın ile kardeş şehir olan Almanya'nın Lünen Kenti'ne gitti.

Düseldorf Hava Alanı'nda Lünen Belediye Meclis Üyesi Burkhard Körbl ve Lünen Uyum Meclisi üyesi Bartınlı Mehmet Özkal tarafından karşılanan Başkan Akın Lünen Belediye Başkanı Wilhelm Stodollick ve sivil toplum temsilcileri ile uyum meclisi üyeleri ziyaret etti.

Lünen Belediye Başkanı tarafından 34. Lünsche Mess festivaline davet edilen Başkan Cemal Akın Almanya programının ilk gününde yoğun toplantı ve görüşmeler trafiği yaşadı. Lünen Belediyesi'nce belirlenen program dahilinde ilk olarak Art Esemble Tiyatrosu yönetmen ve eğitimcileri Susanne Hocke ve Jürgen Larys ile bir araya gelen Akın iki kentin tiyatro çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Cemal Akın, Art Esemble Tiyatrosu'nu 2014 yılında yapılacak olan Tiyatro Festivali'ne davet etti. Ardından Akın IPA Uluslararası Polis Birliği Dortmund Yöneticisi Başkomiser Peter Hennes ile görüştü. Aynı gün Lünen'de Bartın el sanatlarının tanıtıldığı sergi açıldı. Bartın Belediyesi'nin geleneksel el sanatlarını geliştirme projesi kapsamında Bartın Geleneksel El Sanatları Derneği ile birlikte açtığı sergiyi gezen Başkan Cemal Akın sergiye gelen Almanlar Bartın Dernekleri yöneticileri ile gurbetçi vatandaşlara ev sahipliği yaptı. Sergi açılışının ardından 34. Lünsche Mess Festivali'nin açılış törenine katılan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, açılış töreninde yaptığı konuşmada kardeşliğin daim olmasını diledi. Bartın ile Lünen'in birbirine çok benzeyen iki kent olduğunu ve çok sayıda Türk'ün bu kentte yaşadığını belirten Başkan Akın, kardeşliğin gelişerek büyümesini arzu ettiğini vurguladı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemal Akın Almanya Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title